Sport

Dinamo – U Cluj, barajul pentru menţinerea în Liga 1! Soarta “câinilor”, decisă împotriva “fraţilor” din Ardeal

Dinamo va juca la baraj împotriva lui U Cluj. "Şepcile roşii" au pierdut în ultima etapă pe terenul Concordiei Chiajna şi au ratat promovarea directă. "Dubla" va avea loc pe 22 şi 29 mai.
15.05.2022 | 18:07
Dinamo  U Cluj barajul pentru mentinerea in Liga 1 Soarta cainilor decisa impotriva fratilor din Ardeal
Jucătorii lui Dinamo, la finalul meciului cu U Cluj. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo şi-a aflat adversara de la baraj. “Câinii” îşi vor juca viitorul în Casa Pariurilor Liga 1 împotriva celor de la U Cluj. Va fi un duel şoc, iar echipa lui Dusan Uhrin dă de unul dintre cei mai puternici adversari din liga secundă.

Dinamo – U Cluj, barajul pentru menţinerea în Liga 1! Soarta “câinilor” se decide în dubla manşă cu ardelenii

Galeriile celor două formaţii sunt înfrăţite, însă pe teren se anunţă un meci pe viaţă şi pe moarte. Viitorul lui Dinamo va fi decis pe 22 şi 29 mai, la finalul “dublei” de la baraj cu echipa lui Erik Lincar.

ADVERTISEMENT

Din Liga 2 au promovat direct Petrolul Ploieşti şi Hermannstadt. Universitatea Cluj a pierdut în ultima etapă cu Concordia Chiajna (scor 0-1), echipa lui Ianis Zicu fiind a doua formaţie calificată la baraj.

Barajul de menţinere/promovare în Liga 1 (22-29 mai): 

  • Dinamo – U Cluj
  • Chindia Târgovişte – Concordia Chiajna

Dinamo îşi schimbă sigla şi numele după meciul de baraj!

CSA Steaua este echipa care a încheiat sezonul pe locul patru, dar “militarii” nu au drept de promovare, astfel că, locul echipei lui Daniel Opriţa va fi luat la baraj de Concordia Chiajna.

ADVERTISEMENT

Dinamo a anunţat că în noul sezon va avea o nouă identitate. A fost votată noua siglă a clubului, iar începând cu stagiunea viitoare, echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare va avea şi un nou nume: Dinamo 1948.

Dusan Uhrin, emoţii înainte de baraj: “Sigur avem unele probleme”

Dusan Uhrin a vorbit la finalul sezonului din Casa Pariurilor Liga 1 despre greutăţile lui Dinamo, precizând că la echipă există şi probleme financiare:

ADVERTISEMENT

“Pentru Dinamo a fost catastrofă! Asta pentru că jucăm acest baraj și eu cred că această echipă ar fi putut evolua mai bine. Pentru mine, a fost dificil, pentru că Dinamo, ca și club, are o mulțime de probleme.

Aici avem o mulțime de probleme, mai avem câteva zile să ne concentrăm la acest baraj și să vedem ce se întâmplă. Trebuie să întrebați conducerea despre probleme, nu pe mine, dar sigur avem unele probleme.

ADVERTISEMENT

Nu am vorbit cu nimeni până acum despre bani. Domnul Zăvăleanu ne-a spus că nu vom avea bani și este o mică problemă. Nu știu dacă pentru mine, dar pentru Dinamo cu siguranță e o problemă. Jucătorii s-au concentrat la antrenament, nu s-a întâmplat nimic”, a spus Uhrin.

Baraj fără regula golului marcat în deplasare

În meciurile de baraj a fost adoptată noua regulă, care elimină importanţa golului în deplasare. Astfel, la scor general egal, se va merge în prelungiri şi la executarea loviturilor de departajare.

În preambulul barajului de promovare, U Cluj şi Dinamo s-au întâlnit în semifinalele Ligii Elitelor, la categoria de vârstă U-19. Ardelenii s-au calificat în finală după 3-1 acasă şi 1-2, în deplasare.

“Mi-aș dori să văd un baraj între Universitatea Cluj și Dinamo. Îmi place să văd o încleștare cu suporteri, mai ales că e prietenie între ei, nu va fi vreo dușmănie în timpul meciului. Așa am crezut mereu că Dinamo va juca împotriva lui U Cluj la baraj”, Mihai Stoica

  • 0 este numărul de retrogradări suferite de Dinamo în istoria ei
  • 2015 este ultimul an în care U Cluj a evoluat în Casa Pariurilor Liga 1
ADVERTISEMENT