Fotbal intern

Dinamo-U Craiova sau șansa revanșei pentru Dan Nistor. Se răzbună „El Chapo” pe Contra?

18.10.2020 | 16:01
DinamoU Craiova sau sansa revansei pentru Dan Nistor Se razbuna El Chapo pe Contra
ADVERTISEMENT

Meciul etapei a șaptea din Liga 1 este Dinamo-U Craiova, iar partida care se va disputa pe Arena Națională va fi un prilej pentru mulți dintre cei implicați să plătească polițe.

Nou-veniții de la Dinamo vor să răzbune înfrângerea din derby-ul cu FCSB, în vreme ce „tricolorii” Craiovei au șansa să treacă peste eșecurile de la națională.

ADVERTISEMENT

Nu în ultimul rând, Dan Nistor îi poate demonstra lui Cosmin Contra că a greșit atunci când a permis vânzarea sa la CFR Cluj, în vara lui 2017.

Dinamo-U Craiova sau șansa revanșei pentru Dan Nistor. Cosmin Contra a renunțat la el

Prima experiență a lui Cosmin Contra la Dinamo a fost începută în sezonul 2016-2017. Ajuns la o echipă aflată aproape de ratarea play-off-ului, Contra i-a mobilizat excelent pe „câinii roșii”. Alb-roșiii au reușit să obțină accederea în acea fază a Ligii 1 și chiar s-au luptat până în ultima etapă pentru titlul de campioană.

ADVERTISEMENT

Din primul 11 al lui „Guriță” făcea parte și Dan Nistor, ba chiar era om de bază și cu o influență semnificativă în angrenajul lui Dinamo. După încheierea sezonului și după ce Dinamo termina doar pe locul 3, dar cucerea Cupa Ligii, Nistor avea să fie îndepărtat de la echipă și împins să semneze cu CFR Cluj.

Iubit de fanii lui Dinamo și profund atașat de clubul din „Groapă”, cel poreclit acum El Chapo a mers la Cluj contrar dorinței sale, pentru că nu mai era pe gustul lui Cosmin Contra. Deși oficialii dinamoviști din acea vreme, în frunte cu Adrian Mutu, au susținut că nu a existat o antipatie a lui Contra față de Nistor, justificarea transferului a fost una mai degrabă ciudată. Dinamo trimitea unul dintre cei mai buni fotbaliști ai campionatului la Cluj și îl aducea la schimb pe Filipe Nascimento.

ADVERTISEMENT

“Eu nu dau explicaţii pentru deciziile pe care le iau. Dacă jucătorii vor să poarte o discuţie cu mine, uşa mea este mereu deschisă. Am inima împăcată pentru că n-am avut nicio răutate cu nimeni şi n-am minţit pe nimeni. Din acest punct de vedere dorm liniştit.

Nascimento se aseamănă foarte mult cu Palic. E stângaci, jucător mobil, care joacă foarte bine la mijlocul terenului şi am nevoie de un asemenea jucător. Cum pe Dan Petrescu l-a interesat Nistor şi pentru că Nascimento era în discuţie, s-a ajuns la acest schimb. Dacă ar fi rămas Palic acest schimb nu ar fi avut loc”, spunea Contra.

ADVERTISEMENT

Cosmin Contra l-a convocat la echipa națională

După numai jumătate de sezon, Dan Nistor avea să revină la Dinamo. Numai că, la acea vreme, Contra era deja istorie pentru alb-roșii. Chemat de Răzvan Burleanu la naționala României, Contra a plecat din Ștefan cel Mare, braț la braț cu Adi Mutu, iar în locul său a fost numit Vasile Miriuță.

Cu Miriuță pe bancă, Nistor a avut cale liberă pentru revenirea la Dinamo și a semnat cu alb-roșii pentru returul sezonului 2017-2018, în vreme ce Filipe Nascimento era vândut la Levski Sofia. Profit pentru Ionuț Negoiță, însă o mare problemă pentru Dinamo, care n-a mai prins play-off-ul de atunci.

Nici experiența lui Contra la echipa națională nu a fost una foarte fericită, dar fostul selecționer a reușit să treacă peste controversele din relația sa cu Dan Nistor și l-a chemat pe mijlocașul care juca pe atunci la Dinamo pentru duelurile din preliminariile Euro 2020. Nistor chiar a jucat 11 minute contra Norvegiei, în remiza 1-1, și 17 minute în umilința 0-5 din Spania.

La trei ani după ce a fost îndepărtat de la Dinamo, Nistor se întoarce pentru a doua oară la București din postura de adversar al câinilor. Dar pentru prima oară din postura de adversar al unui Dinamo antrenat de Cosmin Contra. Ajuns la Craiova, Nistor a primit porecla „El Chapo” și este unul dintre oamenii de bază ai alb-albaștrilor. Nistor are două goluri și patru assist-uri reușite în meciurile cu Dinamo, de-a lungul carierei, iar oltenii își pun speranțele pentru el și înaintea duelului de duminică, 18 octombrie.


  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – U Craiova: 1,68 este cota pentru “ambele echipe marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT