Sport

Dinamo – Veszprem 31-29, în Liga Campionilor la handbal masculin. Victorie senzațională a „dulăilor” lui Xavi Pascual. Video

Dinamo a făcut un meci senzațional în grupele Ligii Campionilor la handbal masculin și a reușit să învingă pe Veszprem cu 31-29
28.10.2021 | 22:30
Dinamo  Veszprem 3129 in Liga Campionilor la handbal masculin Victorie senzationala a dulailor lui Xavi Pascual Video
Adrián Sipos si Cedric Sorhaindo in meciul de handbal masculin dintre Dinamo Bucuresti si Telekom Veszprem HC, contand pentru Liga Campionilor, desfasurat in Sala Dinamo din Bucuresti, joi 28 octombrie 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
28-10-2021
20:53

Cum arată clasamentul Grupei B din Liga Campionilor după Dinamo - Veszprem 31-29

Etapa a 6-a în Liga campionilor la handbal masculin s-a încheiat cu câteva rezultate surprinzătoare. Pe lângă victoria epică a dinamoviștilor în fața lui Veszprem, PSG a suferit un nou eșec, 33-38 în disputa cu Kielce.

Într-o altă partidă Barcelona a remizat pe terenul celor de la FC Porto 33-33, iar Flensburg s-a impus categoric, pe teren propriu, 34-27, în fața formației Motor din Ucraina.

În urma acestor rezultate Kielce trece în fruntea clasamentului grupei cu 10 puncte, urmată de Barcelona (9) și Veszprem (8). Dinamo a urcat o poziție, de pe 7 pe 6, cu 4 puncte.

28-10-2021
16:46

Dinamo - Veszprem 31-29

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 60: 31-29. Dinamo gestionează perfect finalul de meci și reușește să câștige la două goluri diferență.

Min. 57: 28-28: Maghiarii par mai lucizi în acest final de meci și reușesc să egaleze cu trei minute înainte de final, recuperând un deficit de patru goluri.

Min. 53:27-25. Dinamo are o ușoară cădere și îi permite lui Veszprem să se apropie la două goluri. Finalul meciului e pe muchie de cuțit.

Min. 50: 27-23: Cu zece minute înainte de finalul meciului, Dinamo continuă să aibă un avantaj de patru goluri.

Min. 46: 23-19. Atacul „dulăilor” merge din ce în ce mai bine și diferența e acum de patru goluri.

Min. 41: 20-18: Dinamo trece din nou în față, cu un avans de două goluri.

Min. 37: 16-17. Veszprem începe mai bine partea secundă și trece în avantaj după șapte minute de joc.

Min. 30: 14-13. Prima repriză se încheie cu Dinamo având avantaj de un gol. Se anunță o parte secundă incendiară.

Min. 29: 13-13: Din păcate, așa cum s-a întâmplat în mai toate meciurile din Liga Campionilor, Dinamo are o cădere pe finalul reprizei și se vede egalată pe tabela de marcaj.

Min. 27: 12-9:Dinamo menține ritmul și păstrează avantajul de 3 goluri.

Min. 22: 11-8: „Alb-roșiii” evolează fără teamă și au un avantaj de trei goluri pe tabelă.

Min. 15: 6-6. Dinamo recuperează un handicap de două goluri și restabilește egalitatea.

Min. 9: 3-3. Cele două echipe merg cap la cap în primele zece minute.

Min. 4: 2-2. Început echilibrat de meci.

Min. 1: A început partida.

28-10-2021
13:21

Oficialii clubului Veszprem s-au recules la mormântul fostului handbalist Marian Cozma

Înaintea confruntării din Liga Campionilor dintre Dinamo și Veszprem, oficialii grupării maghiare au făcut o vizită la cimitirul din Pipera, la mormântul fostului handbalist Marian Cozma.

Cel alintat ”Păsărilă” a evoluat pentru ambele echipe. În 2009 și-a găsit sfârșitul înjunghiat de un interlop, într-un club unde sportivul petrecea alături de mai mulți coechipieri.

”Astăzi nu este doar despre meciul cu Dinamo București.
Dr. Zoltán Csík și László Nagy au vizitat cimitirul Pipera din București, unde în numele clubului au depus o coroană de flori la mormântul fostului nostru jucător remarcabil Marian Cozma și au înmânat tricoul și mingea semnate de echipă tatălui lui Marian, Petre Cozma.
Pasăre, nu vom uita niciodată!”, au postat maghiarii pe pagina oficială de Facebook.

 

Meciul Dinamo – Veszprem are loc joi, 28 octombrie, cu începere de la ora 19:45, în cadrul etapei a 6-a din grupa B a Ligii Campionilor la handbal masculin. După primele cinci runde, Dinamo e pe locul 7, penultimul, cu 2 puncte, iar adversara din Ungaria pe poziţia a treia, cu 8 puncte.

Unde se joacă meciul Dinamo – Veszprem

Confruntarea Dinamo – Veszprem se dispută joi, 28 octombrie, de la ora 19:45, în Sala din Ştefan cel Mare, în a şasea rundă din grupa B a Ligii Campionilor la handbal masculin. Este un nou examen extrem de dificil pentru „câini”.

ADVERTISEMENT

Din păcate, va fi o partidă în care se vor auzi doar sfaturile antrenorilor, îndemnurile dintre jucători, dar nu şi freamătul tribunelor, fanii dinamovişti creând cu adevărat o atmosferă senzaţională la partidele de acasă ale favoriţilor în Europa.

Cine transmite la TV partida Dinamo – Veszprem

Partida Dinamo – Veszprem se joacă joi, 28 octombrie, de la ora 19:45 în sala Dinamo, în etapa a 6-a din grupa B a Ligii Campionilor la handbal masculin şi va fi transmisă în direct la televizor pe posturile Digi Sport 3, Telekom Sport şi Look TV. O mai puteţi urmări şi intrând pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Dinamo, chiar a picat în groapa cu lei în grupa B, unde s-au strâns numai superputeri: Barcelona, deţinătoarea trofeului, PSG, Veszprem, Flensburg şi Vive Kielce. Bucureştenii au detonat o uriaşă bombă în runda inagurală, când au învins actualul lider, Vive Kielce, după care au înregistrat eşecuri pe linie, două la limită, cu Porto şi cu Zaporoje.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea Dinamo – Veszprem

La acest meci, o absenţă importantă o constituie portarul iranian Saeid Heidarirad, marele favorit al fanilor, care este accidentat până spre sfârşitul anului. În locul său apără buturile „alb-roşiilor”, şi nu o face rău, algerianul Khalifa Ghebdane.

ADVERTISEMENT

Veszprem e clubul cu cele mai multe trofee în Ungaria (26 titluri, 24 Cupe), câştigător în 2008 al Cupei Cupelor. Antrenată de sârbul Momir Ilic, este o adevărată multinaţională, cu jucători de top din Danemarca, Suedia, Spania, spaţiul iugoslav, inclusiv fiul antrenorului, Franţa sau Egipt.

Marian Cozma a murit pe când juca la Veszprem

Dacă accesul publicului nu ar fi fost restricţionat de deciziile autorităţilor pentru stoparea pandemiei de coronavirus, acest meci ar fi avut o imensă încărcătură emoţională, deoarece ar fi fost prima confruntare oficială din 2009 încoace între Dinamo şi Veszprem, cluburile la care a activat în carieră regretatul handbalist român Marian Cozma.

ADVERTISEMENT

Cel supranumit „Păsărilă” a jucat la Dinamo Baumit între 2002 – 2006, după care a fost transferat la Veszprem. Cozma a fost asasinat în 2009 într-o discotecă din Veszprem de un grup de ţigani în urma unei altercaţii.

Cote la jocul Dinamo – Veszprem

Faptul că au reuşit să învingă acasă în prima etapă pe Vive Kielce, actualul lider al grupei, a determinat casele de pariuri să crească puţin cota la victorie pentru Veszprem până la valoarea de 1,25. O a doua bombă pe care ar produce-o Dinamo are cota de 5,60, iar egalul e fabulos, pentru că rar se termină un meci egal în handbal: 11,50.

Nu ar fi pentru prima oară când Dinamo şi Veszprem şi-ar măsura forţele în grupele Ligii Campionilor la handbal masculin. S-a mai întâmplat în sezonul 2005-2006, atunci bucureştenii pierzând ambele partide la aceeaşi diferenţă, de zece goluri. Cele două echipe s-au mai întâlnit pe 9 septembrie 2013 la Bucureşti într-un amical în amintirea lui Marian Cozma. Au câştigat tot ungurii şi atunci.

ADVERTISEMENT