Sport

Dinamo, victorie categorică în primul amical disputat în cantonamentul din Turcia

Dinamo a câștigat primul meci test disputat în cantonamentul de la Bolu. ”Câinii” s-au distrat cu ocupanta locului 7 în ultima ediție a ligii secunde a Turciei.
23.06.2021 | 19:39
Dinamo victorie categorica in primul amical disputat in cantonamentul din Turcia
ADVERTISEMENT

Aflată într-un stagiu de pregătire centralizată în Turcia, Dinamo a disputat, miercuri, primul amical, în compania formației Ankara Keciorengucu, una dintre protagonistele ultimei ediții a eșalonului secund din campionatul de pe malurile Bosforului.

Antrenorul Dusan Uhrin a folosit două formule de joc diferite, rulând aproape întregul lot pe care îl are la dispoziție.

ADVERTISEMENT

Dinamo a arătat poftă de joc

Dinamo a ajuns la Bolu în cursul zilei de luni și se va pregăti în Turcia până duminică. Antrenorul Dusan Uhrin are la dispoziție 27 de jucători, între care și fundașul Constantin Nica, revenit la Dinamo după opt ani.

La sfârșitul stagiului, pe 27 iunie, echipa va disputa un meci amical în compania multiplei campioane Galatasaray Istanbul.

ADVERTISEMENT

Până să dea piept cu gruparea Cim Bum, Dinamo și-a început seria de meciuri test cu Ankara Keciorengucu de care a dispus cu scorul de 4-1.

Trupa lui Dusan Uhrin a arătat poftă de joc, a pus presiune pe turci încă din startul întâlnirii, iar presingul roș-albilor a dus la deschiderea scorului în minutul 14, când unul dintre jucătorii adverși și-a înscris în proprie poartă.

ADVERTISEMENT

Până la pauză au mai înscris, pentru Dinamo, Deian Sorescu, din penalti, în minutul 28 și Andreas Mihaiu (35). Al patrulea gol a purtat semnătura lui Cătălin Măgureanu, acesta reușind să înscrie în minutul 53.

Lotul de jucători deplasat de Dinamo în Turcia

  • Portari: Mihai Eșanu, Ştefan Fara, Denis Oncescu
  • Fundași: Constantin Nica, Ante Puljic, Florin Bejan, Ricardo Grigore, Steliano Filip, Andrei Radu, Marco Ehmann, Deniz Giafer, Costin Amzar
  • Mijlocași: Deian Sorescu, Paul Anton, Alexandru Răuță, Vlad Achim, Diego Fabbrini, Geani Crețu, Ahmed Bani, Valentin Borcea, Antonio Bordușanu, Andrei Florescu
  • Atacanți: Adam Nemec, Robert Moldoveanu, Andreas Mihaiu, Mihai Neicuțescu, Cătălin Măgureanu
ADVERTISEMENT

Dinamo apelează la insolvență pentru a scăpa de datorii

Sezonul precedent a fost unul dintre cele mai complicate din întreaga istorie a echipei din Ștefan cel Mare. Presupusul acționar majoritar spaniol, Pablo Cortacero, a abandonat clubul, iar suporterii-acționari se simt copleșiți de multitudinea de datorii pe care trebuie să le achite și care parcă nu se mai termină.

Așa cum FANATIK anunța, în exclusivitate, pe 8 iunie 2021, fanii acționari încearcă să readucă Dinamo pe linia de plutire apelând încă o dată la insolvență.

Insolvența este o procedură legală care le permite „alb-roșilor” să scape artificial de o bună parte din restanțele salariale către foștii jucători și, implicit, să-și întărească lotul în perspectiva sezonului viitor.

De asemenea, oficialii au posibilitatea să rezilieze, în termen de 90 de zile de la aprobarea solicitării de intrare în insolvență, contractele jucătorilor pe care nu îi pot plăti. La fel a procedat și fostul patron, Ionuț Negoiță, în vara lui 2014.

ADVERTISEMENT