Sport

Dinamoviştii acuză o conspiraţie: „Miercuri eram în grupe, dar presiunile sponsorilor lui Motor ne-au scos!” Exclusiv

19.06.2020 | 14:21
Dinamovistii acuza o conspiratie Miercuri eram in grupe dar presiunile sponsorilor lui Motor neau scos Exclusiv
ADVERTISEMENT

Situație fără precedent în handbal după ce Dinamo nu a primit wild card-ul pentru Champions League, deși „dulăii” au avut un parcurs perfect în Liga Campionilor, în actualul sezon, fiind eliminați la masa verde de PSG din optimile de finală, doar din cauza pandemiei de coronavirus.

FANATIK a luat legătura cu „alb-roșii”, care acuză o adevărată conspirație în ceea ce îi privește și consideră că presiunile sponsorilor lui Motor, din Ucraina, au jucat un rol decisiv în decizia luată de EHF.

ADVERTISEMENT

Reamintim faptul că Dinamo s-a calificat de pe primul loc din grupele Ligii Campionilor, în acest sezon, iar în drumul către „optimi”, au trecut de Sporting Lisabona.

Dinamoviștii acuză o conspirație, după ce nu au primit wild card pentru Champions League

Dinamo nu a primit wild-card pentru următorul sezon din Liga Campionilor la handbal, în detrimentul lui Motor Zaporojie, campioana Ucrainei.

ADVERTISEMENT

FANATIK a luat legătura cu Daniel Georgescu, managerul lui Dinamo, pentru a lua „pulsul” situației fără precedent care s-a petrecut în handbalul masculin:

„Suntem foarte dezamăgiţi de decizia EHF. Semnalele pe care le-am primit erau pozitive şi miercuri noi eram în grupele Ligii, dar se pare că presiunile puse de cei de la Motor şi sponsorii lor puternici ne-au scos din grupe şi i-au băgat pe ei.

ADVERTISEMENT

Să-mi spună şi mie cineva pe ce criterii s-au dat aceste invitaţii pentru că noi eram peste Elverum şi Motor, să nu mai zic de celelalte echipe. Elverum este un sătuc de 20.000 de locuitori, acum doi ani au terminat pe locul 4 în grupele Ligii şi noi eram pe primul loc.

În afară de Motor, a mai auzit cineva de vreo echpă din campionatul Ucrainei? Nu există. E foarte clar, la acest nivel decid sponsorii puternici, fiecare echipă care a primit invitaţie are în spate un astfel de sponsor”.

ADVERTISEMENT

„Cei de la Celje au Gorenje, Beşiktaş, când juca în grupele Ligii a venit cu Turkish Airlines, şi aşa mai departe. Această decizie ne dă cu 5 ani înapoi, nu doar pe Dinamo, tot handbalul masculin.

Tocmai când lumea a început să se uite din nou la handbalul maculin am primit această veste care este profund nedreaptă. Ei au uitat că România i-a învăţat să joace handbal şi că dacă nu eram noi jucau aceleaşi 5-6 ţări din acea vreme.

Nu am stat la cerşit niciodată, ceremm doar ce este al nostru. Este posibil să ne afecteze financiară această decizie, iar acum singurul obiectiv este ca băieţii să fie sănătoşi.

Nu ştiu dacă vom avea la fel de mulţi sponsori, acum că nu mai jucăm în Champions League. Voi v-aţi uita la Champions League sau la Cupa UEFA. deocamdată nu mă gândesc la EHF European League, suntem foarte dezamăgiţi de această decizie”, a spus Daniel Georgescu.

„Este dezamăgitor ceea ce s-a întâmplat!”

Dan Savenco, căpitanul lui Dinamo, a vorbit pentru FANATIK despre momentul dezolant prin care trece handbalul masculin din România, resemnându-se că el împreună cu colegii săi nu au pierdut niciun meci în Liga Campionilor:

„Este dezamăgior ceea ce s-a întâmplat, nu pot să discut despre conspiraţii că nu e treaba mea, dar s-a făcut o nedreptate. Acum când vom începe pregătirea, băieţii vor fi cu moralul la pânămt.

Ne aşteptam să primim o invitaţie, mai ales că am fost eliminaţi la masa verde sezonul trecut, însă asta este. trebuie să ne pregătim bine, nu ştiu ce va fi în EHF European League”.

„Sunt sigur că putem face o figură frumoasă şi acolol, dar meritam să jucăm în Champions League. Rămânem cu concolarea de a nu fi pierdut niciun în meci în sezonul trecut al Ligii Campionilor”, s-a resemnat Dan Savenco.

ADVERTISEMENT