Sport

Dinastia Schumacher continuă: Mick Schumacher va pilota în Formula 1

29.09.2020 | 22:18
Dinastia Schumacher continua Mick Schumacher va pilota in Formula 1
ADVERTISEMENT

Dinastia familiei Schumacher în F1 continuă: fiul celebrului campion de curse, Mick Schumacher, va pilota în Formula 1.

La 7 ani după ultima cursă din cariera tatălui său, Mick Schumacher a făcut pasul decisiv în cariera de pilot de curse. Pe 2 Aprilie 2019, a debutat în F2 pentru Ferrari, într-o cursă test.

ADVERTISEMENT

Acesta avea în palmares deja titlul de campion în F3, alături de Prema, echipă italiană parte a sistemului de promovare ierarhic din academia Ferrari.

Mick Schumacher va pilota în F1 un monopost Alfa Romeo

Mick Schumacher este unul dintre cei 3 piloți juniori de la Ferrari care vor face debutul în sesiunile oficiale de antrenament din Formula 1. Starurile din Formula 2 caută cu această ocazie o oportunitate pentru a obține un loc pe grila de start din 2021.

ADVERTISEMENT

Fiul legendarului pilot german și liderul actual din clasament în F2 va pilota pe circuitul de la Nurburgring , vineri, 9 octombrie, pentru Alfa Romeo. “Nu există nicio îndoială că Mick este unul dintre marile talente care vin din spate, iar rezultatele sale de până acum au arătat acest lucru. El este un pilot rapid, dar totodată extrem de matur şi consecvent la volan, are calităţile unui viitor mare campion” a declarat directorul echipei Alfa Romeo, Frederic Vasseur.

Rivalul său din F2, Callum Ilott, a obțint la rândul să șansa de a participa la antrenamentele libere dinaintea cursei oficiale, însă pentru echipa Haas. Este recunoscut faptul că Alfa Romeo și Haas reprezintă cele mai bune rampe de lansare pentru viitorul sezon de F1, datorită celor 2 locuri disponibile pe care le au în echipe.

ADVERTISEMENT

Dinastia Schumacher continuă în Formula 1

Cariera lui Mick a fost călăuzită de unchiul său Ralf Schumacher, și el la rândul său pilot de F1, după accidentul suferit de tatăl său. ”Mick are nevoie de timp. Trebuie să vedem dacă este pe o pantă ascendentă în ritmul de dezvoltare ca și pilot. S-a descurcat minunat în F4 și F3, însă în F2 este cu totul alt ritm. Totul pornește de la 0″, declara Ralf pentru Deutsche Welle cu ceva timp în urmă.

Michael Schumacher deține unele recorduri greu de doborât în acest sport: are cele mai multe titluri mondiale câștigate (7), cele mai multe victorii în cursele de Grand Prix, pilotul cu cele mai multe tururi rapide (77) și cele mai multe curse câștigate într-un singur sezon (13).

ADVERTISEMENT

Michael a fost, din punct de vedere statistic, cel mai bun pilot din istorie, la momentul retragerii sale. Deasemena este recunoscut pentru modul în care forța motorul mașinii în timpul cursei pentru perioade mai lungi decât normal dar și pentru regimul său de fitness considerat ca fiind un adevărat inovativ.

ADVERTISEMENT