News

Director de la Apele Române, scandal pe plajă cu salvamarii: “Mi-a zis: știi cine sunt eu, bă?”

Directorul Apele Române Călărași a amenințat salvamarii din Eforie, supărat că nu a fost lăsat să intre în marea agitată.
03.09.2023 | 14:04
Director de la Apele Romane scandal pe plaja cu salvamarii Mia zis stii cine sunt eu ba
Scandal pe litoral. Conflict între salvamari și un director de la Apele Române. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Peste 100.000 de oameni au fost prezenți în acest weekend pe litoral. Marea agitată însă a însemnat arborarea steagului roșu și interdicția de a intra în apă pentru turiști. Acest lucru a dus la noi conflicte între salvamari și oamenii veniți pe litoral. Un astfel de conflict s-a consumat la Eforie Nord, acolo unde în urmă cu câteva săptămâni s-au înecat mai mulți turiști, între un salvamar și directorul Apele Române Călărași.

Director la Apele Române, scandal cu salvamarii

Salvamarii din Eforie Nord au fost nevoiți să cheme poliția după ce Adrian Nica, director la Apele Române Călărași, a avut un conflict verbal cu unul dintre salvamarii care nu l-au lăsat să intre în apa mării, după arborarea steagului roșu.

ADVERTISEMENT

„Nu ne lasă nici măcar să păşim în apă, nici măcar la un milimetru. Copilul ăsta m-a provocat special ca să cheme poliţia. Vă arăt cum făcea: “Pleacă de aici! Eu sunt aici! Pleacă de aici!””, spune acesta pe o înregistrare a echipei de filmare a Observator News.

În momentul în care salvamarii au chemat Poliția, apropiații acestuia au protestat față de interdicția totală impusă de către salvamari. „Eu știu mai bine ca tine toată plaja asta. Domnul lucrează de 25 de ani la Apele Române”, spune un apropiat al directorului.

ADVERTISEMENT

Un alt bărbat, tot apropiat al directorului, a criticat și el abordarea salvamarilor, susținând că este absurd să nu aibă voie să intre în apă nici măcar până la genunchi. „Nu mă lasă nici să intru în apă până la genunchi? La ce mai vin? Eu asta întreb. Hai, să fim serioşi! Păi, vrem să fie apa ca la gârlă la mă-sa mare la Călăraşi?!”, a spus acesta.

Salvamarii nu s-au lăsat intimidați

Pe înregistrare se pot auzi polițiștii care, pe un ton împăciuitor, spun că asta e procedura, și că nu pot pune în discuție regulile. „Domnule, asta este procedura”, spune unul dintre polițiști. Spre deosebire de polițiști, salvamarii au fost mult mai categorici, și au precizat că au și fost amenințați de către directorul de la Apele Române, instituția se ocupă chiar de supravegherea plajelor.

ADVERTISEMENT

„Mi-a zis ştii cine sunt eu, bă? Sunt director la Apele Române, eu te plătesc pe tine! Mi-a spus că toată plaja discută despre mine, că sunt o isterică, nu-i las să intre în apă, că de ce, cine face legea cu steagurile, că ne batem joc de ei, a declarat pentru sursa citată, Veronia Ionescu, salvamar la Eforie Nord.

Trebuie subliniat că salvamarii sunt plătiți de primăriile de pe litoral, și nu către Apele Române. Potrivit presei locale din Călărași, directorul Apele Române Călărași, Daniel Nica, este membru PNL. Din anul 2006 acesta lucrează în cadrul Apele Române Călărași.

ADVERTISEMENT

De altfel, potrivit CV-ului său, între anii 2004 și 2006 acesta a fost consilierul parlamentar al Adinei Vălean, fost deputat PNL până la numirea în funcția de comisar european. În ultima sa declarație de avere pe anul 2023 acesta a încasat un salariu anual de 69.000 lei.

ADVERTISEMENT