News

Directorul Loteriei Române trece la ameninţări şi intimidări, în urma semnalului de alarmă grav tras de FANATIK: “Aţi denigrat o companie a statului român în contextul în care s-a decretat Starea de Urgenţă. Ne rezervăm dreptul de a formula plângeri penale!”

17.03.2020 | 22:16
Directorul Loteriei Romane trece la amenintari si intimidari in urma semnalului de alarma grav tras de FANATIK Ati denigrat o companie a statului roman in contextul in care sa decretat Starea de Urgenta Ne rezervam dreptul de a formula plangeri penale
ADVERTISEMENT

Directorul Loteriei Române, Sebastian-Iacob Moga, a trecut la ameninţări şi la intimidări după ce FANATIK a publicat un articol despre haosul de la compania de stat , pericolul şi situaţia scăpată de sub control în agenţiile Loteriei Române (VEZI DETALII AICI), material fundamentat pe avertismentul trimis şefilor Loteriei chiar de propriul sindicat! Vă prezentăm în ceea ce urmează dreptul la replica al Loteriei Române la articolul FANATIK care a scris despre miile de români puşi în pericol:

“Referitor la articolul dumneavoastră publicat în cursul zilei de astăzi pe FANATIK intitulat „Haos la Loteria Română! Mii de români, puşi în pericol! Sindicatul Loteriei reproşează conducerii lipsa măsurilor de protecţie împotriva coronavirusului şi ameninţă cu greva”, vă somăm să publicaţi integral următorul drept la replică:

ADVERTISEMENT

Articolul denigrează o companie a statului român, în contextul în care s-a declarat starea de urgenţă, iar autorităţile fac apel la acţiuni responsabile, la unitate şi la informarea opiniei publice din surse oficiale şi nicidecum la diseminarea informaţiilor false.

Discreditarea C.N. „Loteria Română” S.A. în această perioadă în care prioritatea tuturor ar trebui să fie exclusiv siguranţa şi sănătatea oamenilor, precum şi găsirea celor mai bune soluţii pentru asigurarea condiţiilor de muncă, reprezintă o formă prin care se încearcă destabilizarea unuia dintre cele mai importante branduri româneşti.

ADVERTISEMENT

Articolul dă dovadă de o gravă lipsă de deontologie profesională, prin folosirea imaginii unei salariate a C.N. „Loteria Romana” S.A., fără acordul acesteia şi împotriva voinţei ei, introducând în articol o fotografie nereprezentativă pentru a arăta faptul că nu s-au respectat măsurile de prevenire a răspândirii infecţiei cu COVID-19. Mai mult, folosirea mesajelor directorului general al companiei către operatorii gestionari din agenţiile loto ca probe pentru a susţine informaţiile neadevărate prezentate în cuprinsul articolului, reprezintă o altă formă de inducere în eroare a opiniei publice cu privire la măsurile pe care le-a luat C.N. „Loteria Romana” S.A.

C.N. „Loteria Romana” S.A. a achiziţionat în regim de urgenţă şi a distribuit materiale igienico-sanitare, de protecţie, curăţare şi dezinfecţie. Achiziţia materialelor s-a desfăşurat în mod dinamic, suplimentând cantităţile şi asigurând procurarea acestora, chiar şi în contextul stocurilor insuficiente de pe piaţa liberă.

ADVERTISEMENT

Sindicatul National Loteria Română (SNLR) – sindicat reprezentativ al C.N. „Loteria Română” S.A., s-a implicat direct şi nemijlocit în toate acţiunile întreprinse la nivelul companiei, în sprijinul tuturor salariaţilor.

Potrivit punctului de vedere al directorului general al C.N. „Loteria Română” S.A., domnul Sebastian-Iacob Moga: „Siguranţa şi sănătatea jucătorilor şi a angajaţilor noştri sunt o prioritate pentru Loteria Română. C.N. „Loteria Română” S.A. a ţinut cont, încă de la început, de recomandările autorităţilor şi a luat măsurile necesare fiecarei etape pentru a minimiza riscurile de răspândire a infecţiei cu COVID-19. Vă asigurăm că, în continuare, vom lua toate măsurile care se impun în funcţie de evoluţia situaţiei şi de deciziile autorităţilor, astfel încât siguranţa şi sănătatea dumneavoastră să fie protejate.”

ADVERTISEMENT

C.N. „Loteria Română” S.A. îşi rezervă dreptul de a chema în judecată pentru pretenţii civile, respectiv de a formula plângeri penale pentru comunicarea de informaţii false, pentru orice denaturare a situaţiei de fapt care produce prejudicii de imagine şi financiare unei companii naţionale, respectiv care pune în pericol ordinea publică.

C.N. „Loteria Română” S.A. va atrage atenţia asupra incidentei art. 54 din Decretul 195/16.03.2020, privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, a cărei încălcare poate fi constatată prin sesizarea adresată în acest scop a Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații.

Biroul Comunicare, Protocol si Secretariat General”

ADVERTISEMENT