Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Discuția care a dus la ruptura Gigi Becali – Pițurcă. La mijloc a fost 1.000.000 de euro!

Gigi Becali şi Victor Piţurcă au o relaţie complicată. Prieteni la cataramă la un moment dat, cei doi oameni de fotbal nu îşi mai vorbesc. Bănel a povestit la FANATIK SUPERLIGA cum a intervenit ruptura.
04.10.2023 | 23:56
Discutia care a dus la ruptura Gigi Becali  Piturca La mijloc a fost 1000000 de euro
Discuția care a dus la ruptura Gigi Becali - Pițurcă. La mijloc a fost 1.000.000 de euro. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a preluat Steaua în 2003 cu ajutorul lui Victor Piţurcă. Tehnicianul a fost de două ori antrenor al echipei în perioada Gigi Becali, dar ultimul mandat pe banca roş-albaştrilor s-a încheiat cu un conflict.

Discuția care a dus la ruptura Gigi Becali – Pițurcă. La mijloc a fost 1.000.000 de euro!

Ultimul mandat al lui Victor Piţurcă pe banca FCSB-ului a fost în 2010. Atunci, antrenorul a plecat după doar trei etape, fiind la cuţite cu patronul Gigi Becali, care nu a fost de acord să nu mai aibă apariţii publice:

ADVERTISEMENT

“Când a venit Victor Piţurcă la Steaua a doua oară a spus că vrea să fie numărul 1. Şi Gigi i-a spus “nu”. Nea Piţi a pus nişte condiţii, i-a spus patronului să nu mai iasă la televizor şi să critice jucătorii decât cu acordul lui.

Gigi Becali i-a cerut timp să se gândească, iar după meciul cu FC Braşov, cred că am făcut 1-1… Asta era condiţia, să nu critice public jucătorii altfel era o clauză de 1.100.000 de euro. 

ADVERTISEMENT

Era o sumă pentru fiecare intervenţie în care critici jucătorii. I-a transmis că el este antrenorul, el răspunde de rezultate, de echipă. Dacă nu câştiga Piţi campionatul, avea o sumă de dat înapoi. 

Suma cred că era tot aşa, în jur de 1 milion de euro, nu mai ştiu exact. Şi-a asumat că va lua campionatul”, a spus Bănel Nicoliţă la FANATIK SUPERLIGA

ADVERTISEMENT

Valeriu Răchită: “Crede-mă că am fost acolo şi atunci lider a fost Victor Piţurcă”

Valeriu Răchită l-a prins şi el pe Victor Piţurcă la Steaua, dar la primul mandat. Fostul fundaş al roş-albaştrilor a spus că la vremea respectivă, Piţi era numărul 1 la Steaua:

“Singurul lider de la FCSB este Gigi Becali. Crede-mă că am fost acolo şi atunci lider a fost Victor Piţurcă. Noi ştiam de lupul alfa. Dar Piţi era cu noi în vestiar, cu noi la antrenamente, cu noi în cantonament la Forban. 

ADVERTISEMENT

Era acolo, cu noi, în vestiar. Acum liderul nu mai este acolo. Gigi Becali vrea să fie numărul 1 peste tot”, a spus Răchită la FANATIK SUPERLIGA.

FANATIK SUPERLIGA se vede în fiecare luni, marți și vineri, LIVE, doar pe www.fanatik.ro, de la ora 10:30. În premieră, fiecare ediție a emisiunii poate fi urmărită pe canalul de Youtube FANATIK și pe pagina de facebook Horia Ivanovici, ora 17:30.

Discuția care a dus la ruptura Gigi Becali - Pițurcă

ADVERTISEMENT