Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Discuții în contradictoriu despre golul lui Ioniță la Sibiu. „Trebuia oprit jocul”

Golul lui Alex Ioniţă de la Sibiu a iscat discuţii în contradictoriu la FANATIK SUPERLIGA. Cristi Balaj consideră că reuşita trebuia anulată pentru fault, în timp ce Robert Niţă şi Florin Gardoş consideră că a fost gol corect.
02.10.2023 | 19:35
Discutii in contradictoriu despre golul lui Ionita la Sibiu Trebuia oprit jocul
Discuții în contradictoriu despre golul lui Ioniță la Sibiu. „Trebuia oprit jocul”. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Arbitrajul de la Hermannstadt – Rapid a fost contestat de gazde la finalul meciului încheiat, scor 1-1. Giuleştenii au deschis scorul prin Alex Ioniţă, dar oficialii sibienilor susţin că a fost un fault asupra lui Paraschiv în faza premergătoare golului.

Discuții în contradictoriu despre golul lui Ioniță la Sibiu: “La săritura la cap nu este niciun fault”

Iacob a avut un duel cu Paraschiv pentru balon, iar cei doi au aterizat, fundaşul Rapidului l-a descălţat pe atacantul lui Hermannstadt. Robert Niţă este de părere că arbitrul a făcut bine să lase jocul liber:

ADVERTISEMENT

“Chiar nu stăpânesc exact regulamentul. În primul rând, la săritura la cap nu este niciun fault, iar când aterizează o face pe călcâiul ghetei jucătorului şi rămâne fără gheată în picior.

Chiar nu ştiu. Am întrebat şi aseară: unii spun că se întrerupe, alţii spun că nu se întrerupe. Eu sunt curios  dacă mai e valabil ce a spus Cristi (n.r. Balaj) săptămâna trecută în momentul în care li se anulează golul CFR-ului. 

ADVERTISEMENT

E gol marcat, mingea este în poartă, VAR-ul nu îl cheamă şi de ce nu îl cheamă? A fost un duel între Daniel Paraschiv şi Iacob”, a spus Niţă.

Cristi Balaj: “Dacă îl descalţi pe adversar, atunci trebuia oprit jocul”

De cealaltă parte, Cristi Balaj, a venit cu argumente pentru care golul trebuia anulat, fiind vorba de o neglijenţă a lui Iacob, care îl împiedică pe Paraschiv, descălţându-l, să mai joace faza:

ADVERTISEMENT

“Ca să explic, duelul a fost corect pentru că jucătorii au încercat să joace mingea în mod corect. Doar că unul dintre jucători, în cădere, din neglijenţă, şi neglijenţa nu suportă măsură disciplinară, este cea mai mică sau simplă formă de fault. 

Băiatul (n.r. Iacob) a căzut pe piciorul adversarului, l-a descălţat şi am avut un jucător pe teren care nu a mai putut participa la joc. Această descălţare a produs consecinţe, motiv pentru care ar fi trebuit acordat lovitură liberă.

ADVERTISEMENT

A fost un fault, simplu, din neglijenţă, se întâmplă. A fost înaintea golului înscris, motiv pentru care trebuia să fie chemat arbitrul şi să dea lovitură liberă, simplu fără măsură disciplinară. 

Contează dacă a fost o incorectitudine a echipei care a înscris în faza premergătoare golului. Dacă doar l-ar fi călcat, nu ar fi fost fault, că se întâmplă. Dar dacă îl descalţi pe adversar, atunci trebuia oprit jocul” , a spus Cristi Balaj la FANATIK SUPERLIGA.

Gardoş: “Eu zic că nu a fost fault, dar poate sunt subiectiv”

Fostul fundaş al Stelei, Florin Gardoş, este de părere că nu ar fi trebuit acordat fault pentru faza respectivă, spunând că a avut mai multe dueluri asemănătoare în carieră:

“Poate sunt subiectiv, ca fundaş mi s-a întâmplat de multe ori să sar la cap şi să îl calc pe fundaşul advers. Eu zic că nu a fost fault, dar poate sunt subiectiv”, a spus Gardoş.

Urmăriți în direct emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI în fiecare luni, marți și vineri, de la 10:30, numai pe site-ul FANATIK.RO. Dacă ați ratat-o, aveți ocazia să vizionați premiera, de la 17:30, pe canalul de YouTube Fanatik și pe pagina de Facebook Horia Ivanovici.

Discuții în contradictoriu despre golul lui Ioniță la Sibiu. „Trebuia oprit jocul”

ADVERTISEMENT