News

Dmitri Rogozin, cadou înfiorător pentru Emmanuel Macron. I-a trimis un fragment dintr-o grenadă

Un fragment din grenada care l-a rănit pe Dmitri Rogozin în Donbas a ajuns la ambasadorul francez în Rusia. Aliatul lui Putin i-a scris şi o scrisoare lui Emmanuel Macron
04.01.2023 | 12:07
Dmitri Rogozin cadou infiorator pentru Emmanuel Macron Ia trimis un fragment dintro grenada
Dmitri Rogozin a fost rănit în decembrie, la Doneţk Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Fostul director al Roscosmos și șeful detașamentului special de consilieri militari “Lupii Ţariști”, Dmitri Rogozin , care a fost rănit la Donețk, i-a oferit ambasadorului francez în Rusia, Pierre Levi, un fragment dintr-o grenadă pe care să i-l dea preşedintelui Emmanuel Macron.

Rogozin e convins că a fost rănit de tirul unui obuzier francez

Comisia de Investigații a stabilit că grenada trasă în hotelul din Donețk pe 21 decembrie, când Rogozin a fost rănit, ar fi putut fi trasă cu obuzierul francez Caesar, relatează RIA Novosti, însă nu a fost furnizată nicio dovadă pentru această afirmație.

ADVERTISEMENT

“Îmi amintesc cu plăcere de discuţiile noastre, de călătoriile comune la cosmodromul Baikonur. Am vorbit mult și adesea despre perspectivele cooperării politice și economice ruso-franceze. Din păcate, atitudinea țării dumneavoastră și a țărilor NATO și creșterea amenințării militare la adresa Rusiei, lângă granița noastră, a dus la un rezultat tragic”, a afirmat Rogozin într-o scrisoare transmisă ambasadorului francez.

Rogozin a mai adăugat că “faptele şi cuvintele Franței s-au separat în mod miraculos”.

“Parisul l-a trădat pe marele Charles de Gaulle și a devenit una dintre cele mai însetate de sânge țări din Europa. Țara dumneavoastră s-a supus dictaturii Washingtonului și a devenit un stat marionetă după modelul guvernului de la Vichy, slujind cele mai de jos instincte ale naziștilor.

ADVERTISEMENT

Scriu despre asta cu durere, pentru că întotdeauna am iubit istoria Franței, cunosc limba și cultura Franței, respect memoria faptelor glorioase când rușii și francezii au luptat împreună împotriva amenințărilor comune”, a mai scris Rogozin.

El adaugă că recent, în urma unui “act terorist josnic”, la Doneţk, a fost grav rănit.

“Numai datorită priceperii și răbdării uriaşe a medicilor militari și civililor ruși sunt în viață și aproape sănătos din nou. În acest plic, împreună cu scrisoarea mea, aveţi un fragment dintr-o grenadă care a fost trasă de la un obuzier francez Caesar. Mi-a străpuns umărul drept și s-a blocat în a cincea vertebră cervicală, dar a fost la doar un milimetru să mă omoare sau să mă imobilizeze”, se mai arată în scrisoare.

ADVERTISEMENT

Rogozin notează că această grenadă, despre care spune că a fost trasă de un obuzier francez, i-a ucis pe doi dintre tinerii săi prieteni, lăsându-le văduve pe soțiile acestora.

“Vă rog să transmiteți președintelui francez Emmanuel Macron fragmentul pe care chirurgii mi l-au extras din coloana vertebrală și să-i spuneți că nimeni nu va scăpa de responsabilitatea pentru crimele de război comise de Franța, SUA, Marea Britanie, Germania și alte țări NATO, în Donbas”, a conchis Rogozin

ADVERTISEMENT