News

Dmitro Kuleba, totul despre predarea Ucrainei. ”Niciodată nu ne-am gândit. Președintele Zelenski ne-a inspirat pe toți”

Aflat vineri, 22 aprilie, într-o vizită oficială în România, șeful diplomației de la Kiev, Dmitro Kuleba, a spus că țara s-a nu s-a gândit niciodată să se predea. Un rol fundamental l-a jucat președintele Zelenski.
22.04.2022 | 14:56
Dmitro Kuleba totul despre predarea Ucrainei Niciodata nu neam gandit Presedintele Zelenski nea inspirat pe toti
Dmitro Kuleba explică rezistența ucrainenilor în război: ”Niciodată nu ne-am gândit să ne predăm. Președintele Zelenski ne-a inspirat pe toți”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

De aproape două luni, Rusia lansează zilnic bombardamente masive în Ucraina. Oficialii de la Kiev spun că niciodată nu au luat în calcul o capitulare.

Dmitro Kuleba explică rezistența ucrainenilor în război: ”Niciodată nu ne-am gândit să ne predăm. Președintele Zelenski ne-a inspirat pe toți”

Ministrul de externe de la Kiev, Dmitro Kuleba, s-a aflat vineri la București, acolo unde a purtat discuții cu premierul Nicolae Ciucă și cu omologul său, Bogdan Aurescu.

ADVERTISEMENT

Ulterior, diplomatul ucrainean a acordat un amplu interviu pentru Digi24. Acesta a fost întrebat dacă, vreun moment, țara sa a luat în calcul să se predea în fața agresiunii ruse.

Kuleba a fost extrem de direct și a spus că, în ciuda atrocităților, distrugerilor și a crimelor soldaților ruși, Ucraina nu s-a gândit niciun moment la depunerea armelor.

ADVERTISEMENT

Un rol important în această încredere pe care o au ucrainenii l-a avut chiar președintele Volodimr Zelenski, cel care a refuzat să-și părăsească țara.

”Chiar și în cele mai grele ore și zile ale războiului, când soldații ruși erau pe străzile din Kiev, nu ne-am gândit niciodată să ne predăm.

ADVERTISEMENT

Poziția domnului Zelenski, care a spus că va rămâne acolo, la Kiev, indiferent de ce se va întâmpla, ne-a inspirat pe toți”, a spus ministrul.

Întrebat despre situația din Mariupol, Kuleba a spus că armata ucraineană luptă din răsputeri pentru a împiedica succesul rușilor.

ADVERTISEMENT

”Facem tot ce putem ca orașul să nu cadă. Avem speranță, credem, facem tot ce putem pentru a ajuta oamenii. Luptăm pentru o cauză dreaptă, pentru țara noastră. Orice s-ar întâmpla în acest război, văd dau asigurări că niciodată nu ne vom preda”, a mai spus Kuleba.

Mărturiile ministrului Kuleba după atrocitățile din Bucea: ”A fost cel mai șocant moment din război. Nu am putut dormi după acele imagini”

În ceea ce privește cel mai șocant moment de până acum din război, ministrul Kuleba spune că acesta a fost reprezentat de atrocitățile rușilor din Bucea.

”Să văd imaginile din Bucea (n.r. cel mai șocant moment). A fost pentru prima dată de la debutul războiului când nu am putut să dorm. Deși eram extrem de obosit, nu reușeam să adorm.

Mă gândeam la erorile prin care au trecut civili. Erau torturați, violați, uciși. E greu să cred că aceste lucruri au fost comise de oameni”, a mai spus șeful diplomației de la Kiev la postul de știri.

Legat de relația pe termen lung cu Rusia, Kuleba a spus că, în viitor, rușii își vor cere scuze în genunchi pentru distrugerile provocate.

”Va veni o zi când liderul Rusiei va veni în Ucraina, va sta în genunchi, își va pleca capul în fața monumentelor victimelor armatei ruse și își va cere scuze pentru ceea ce a făcut”, a spus diplomatul.

ADVERTISEMENT