Fotbal intern

Doar cinci jucători convocați de Mirel Rădoi au dat gol pentru echipa națională! Nord-irlandezii au de două ori mai multe selecții

04.09.2020 | 16:30
Doar cinci jucatori convocati de Mirel Radoi au dat gol pentru echipa nationala Nordirlandezii au de doua ori mai multe selectii
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi debutează pe banca naționalei României, iar selecția celor 23 de jucători este una surprinzătoare, având în vedere că în afara lotului au fost lăsate nume grele precum: Claudiu Keșeru, Dennis Man, Florin Andone sau Alexandru Mitriță. 

Nord-irlandezii au schimbat și ei selecționerul. Ian Baraclough a fost promovat în luna iunie la echipa mare, șapte luni mai târziu după ce Mirel Rădoi a făcut acest pas. De altfel, cei doi au fost adversari în octombrie anul trecut în preliminariile de la tineret. România s-a impus atunci cu 3-0 la Voluntari și a remizat, scor 0-0, la Belfast.

ADVERTISEMENT

Însă, ultimul meci dintre cele două naționale mari a fost în 2015, în preliminariile pentru Euro. România și Irlanda de Nord au remizat atunci, scor 0-0, însă dacă în naționala noastră mai sunt doar patru jucători de atunci, britanicii au 12.

Doar cinci jucători convocați de Mirel Rădoi au dat gol pentru echipa națională!

Ciprian Tătărușanu, Vlad Chiricheș, Dragoș Grigore și Alex Maxim au prins meciul de la Belfast din 2015. Nord-irlandezii au un nucleu dur și la București vin 12 jucători care au fost selecționați și în urmă cu 5 ani: McGovern, McLaughlin, Evans, Davies, Dallas, Lafferty, Ferguson, Carson, McGinn, McNair, Magennis și Lavery.

ADVERTISEMENT

Lipsa de experiență a naționalei noastre este reflectată și în numărul redus al jucătorilor care au marcat pentru echipa națională a României. Doar 5 marcatori avem în lot: Alex Maxim (37 de selecții, 3 goluri), Nicu Stanciu (37 de selecții, 10 goluri), Ciprian Deac (23 de selecții, 4 goluri), Denis Alibec (10 selecții, 1 gol), George Pușcaș (14 selecții, 6 goluri).

România are cinci posibili debutanți, nord-irlandezii au trei jucători în premieră la lot

Mirel Rădoi a chemat cinci jucători posibil debutanți pentru acțiunea naționalei: David Lazar, Andrei Burcă, Alexandru Crețu, Gabriel Iancu și Sergiu Buș. Dintre aceștia, doar Andrei Burcă a mai fost la lot, fără să debuteze însă. Nord-irlandezii au doar 3 debutanți: Ballard, Kennedy și Cooper.

ADVERTISEMENT

La capitolul selecții, Irlanda de Nord stă mult mai bine. Jucătorii lor adună 816 selecții, în timp cei tricolorii convocați de Rădoi însumează 353 de selecții, dintre care 67 (cele mai multe) sunt în dreptul lui Ciprian Tătărușanu.

Rădoi, avertisment pentru jucători: “Dacă nu respectă regulile, nu o să mai fie prezenți la națională. Lucrurile sunt clare”

Mirel Rădoi i-a avertizat pe jucătorii convocați că va trebui să arate atitudine și agresivitate în confruntările cu Irlanda de Nord sau Austria, altfel vor exista pedepse și cei delăsători vor rămâne în afara lotului la următoarele convocări:

ADVERTISEMENT

“N-am cum să garantez lucruri pe care eu personal nu le pot stăpâni. Dacă vorbim de determinare, asta m-a caracterizat pe mine și ăsta e primul lucru pe care l-aș face. Eu le cer, dar nu pot să-i oblig pentru că e chestie de atitudine personală.

Dar nu vor fi jucători care se vor abate de la principiile echipei naționale. Prima dată când nu le respectă, noi probabil îi vom face atenți. A doua oară când nu le respectă, probabil că o să vină lângă noi pe bancă, iar a treia oară nu o să mai fie prezenți la națională. Lucrurile sunt clare”, a spus Rădoi.

Cum arată lotul lui Mirel Rădoi pentru meciurile cu Irlanda de Nord și Austria

Lotul de 23 de jucători convocat de Mirel Rădoi:

Portari: Ciprian Tătărușanu (Lyon, 67/0), Florin Niță (Sparta Praga, 2/0), David Lazar (Astra, 0/0)

Fundași: Ionuț Nedelcearu (FC Ufa, 9/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo, 57/0), Alin Toșca (Gaziantep FK, 18/0), Dragoș Grigore (Ludogorets, 37/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 0/0), Sergiu Hanca (KS Cracovia, 4/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 13/0), Florin Ștefan (Sepsi OSK, 1/0)

Mijlocași: Alexandru Crețu (NK Maribor, 0/0), Dan Nistor (Universitatea Craiova, 3/0), Alexandru Maxim (Gaziantep FK, 37/3), Nicolae Stanciu (Slavia Praga, 37/10), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 6/0), Ianis Hagi (Rangers, 10/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 23/4)

Atacanți: Gabriel Iancu (FC Viitorul, 0/0), Florinel Coman (FCSB, 3/0), Denis Alibec (Astra, 10/1), George Pușcaș (Reading, 14/6), Sergiu Buș (FCSB, 0/0).


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,60 este cota pentru ”sub 1,5 goluri marcate” la meciul România – Irlanda de Nord. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT