News

Doi bărbați au intrat nestingheriți într-un liceu din Târgoviște și au participat la o oră de sociologie. „Dacă elevii ar fi fost sechestrați în clasă?”

Un nou incident, de această dată într-un liceu din Târgoviște. Doi bărbați au intrat într-o sală de clasă și au participat la o oră.
08.03.2024 | 22:13
Doi barbati au intrat nestingheriti intrun liceu din Targoviste si au participat la o ora de sociologie Daca elevii ar fi fost sechestrati in clasa
Doi bărbați au intrat într-un liceu din Târgoviște. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un nou incident a avut loc într-o unitate de învățământ, de această dată în Târgoviște, acolo unde doi bărbați au intrat într-un liceu și au participat la o oră de sociologie. Situația a ieșit la iveală după ce un senator a aflat despre eveniment.

Doi bărbați au intrat într-un liceu din Târgoviște și au participat la o oră de sociologie

Totul s-a întâmplat la data de 1 martie, atunci când doi indivizi au pătruns nestingheriți în școală, fără să fie văzuți de cei care ar trebui să asigure paza. Mai mult, bărbații, în vârstă de 22, respectiv 28 de ani, ar fi participat „activ” la o oră de sociologie, care era susținută de un profesor suplinitor.

ADVERTISEMENT

Incidentul a ieșit la lumină după ce senatorul Dragoș Popescu a fost informat cu privire la situație, iar apoi a relatat totul pe Facebook. Indivizii au perturbat ora și deși conducerea instituției de învățământ aflase despre această situație, nu au fost luate măsuri.

Senatorul spune că incidentul a fost tratat ca fiind lipsit de importanță. „Într-un colegiu din Târgoviște au pătruns doi indivizi care au asistat la o oră de sociologie. Ba chiar au deranjat desfășurarea normală a orei prin comportament.

ADVERTISEMENT

Ce a făcut conducerea școlii? S-a asigurat că informația este reală, văzând înregistrările video. Și a informat polițistul local. Mie, personal, mi-a solicitat dezvăluirea sursei de informare”, a scris senatorul pe pagina de Facebook.

„Gunoiul se ascunde sub preș. Mușamalizare! Până când?”

Dragoș Popescu susține că a discutat și cu inspectorul școlar general de la ISJ, însă nu aflase despre situația de la liceul respectiv. Senatorul cataloghează întâmplarea drept una „halucinantă” și spune că nu ar trebui ca astfel de situații să fie mușamalizate.

ADVERTISEMENT

„Ce s-ar fi întâmplat dacă elevii și profesorul ar fi fost sechestrați în sala de clasă? Ce să mai vorbesc despre cazurile reale din SUA, adevărate masacre, din care ar trebui cu toții să învățăm ceva?

Sau nu trebuie să fim pregătiți pentru astfel de scenarii, crezând că se întâmplă doar în filme? Este clar că la noi, de cele mai multe ori, gunoiul se ascunde sub preș. Mușamalizare! Până când?”, a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

Între timp, polițiștii din Dâmbovița au deschis o anchetă și au reușit să îi identifice pe bărbații care au intrat în liceu, nefiind parte din colectivul școlii. Cei doi tineri de 22 și 28 de ani au fost amendați cu 1.500 de lei fiecare. Totodată, paznicul liceului a fost și el sancționat cu 200 de lei.

 

ADVERTISEMENT
Tags: