Sport

Doi jucători de tenis legendari îl atacă pe Mouratoglou în cazul Halep: ”Este un semnal de alarmă”

Kim Clijsters și Andy Roddick au vorbit despre cazul suspendării Simonei Halep pentru dopaj. Cei doi jucători legendari au decis că Patrick Mouratoglou este principalul vinovat.
20.02.2024 | 21:41
Doi jucatori de tenis legendari il ataca pe Mouratoglou in cazul Halep Este un semnal de alarma
Kim Clijsters și Andy Roddick au vorbit despre cazul suspendării Simonei Halep pentru dopaj. Cei doi jucători legendari au decis că Patrick Mouratoglou este principalul vinovat. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Simona Halep a fost suspendată 4 ani din tenis pentru o dublă încălcare a programului anti-doping. Cea mai titrată jucătoare de tenis din România a fost depistată pozitiv cu roxadustat în timpul US Open 2022, iar în mai anul trecut a fost notificată că i s-au descoperit ”nereguli” în pașaportul biologic.

Mouratoglou, făcut praf în cazul Simonei Halep de doi jucători de legendă

Doi jucători de legendă ai tenisului mondial, Kim Clijsters și Andy Roddick, au analizat cazul de dopaj al Simonei Halep și au pus tunurile pe antrenorul Patrick Mouratoglou, considerându-l principalul vinovat pentru ce i se întâmplă fostului lider mondial.

ADVERTISEMENT

”Am fost foarte surprinsă la auzul veștilor despre Halep. Nu o cunosc foarte bine pe Simona, dar o știu suficient încât să am încredere că nu a luat ceva în mod intenționat cu riscul să își pună cariera în situația în care este acum.

Cred că cel mai mare semn de întrebare este legat de echipa ei. Înțeleg că a luat acele suplimente și că ar fi trebuit să se informeze mai bine. Am fost în situația în care m-am îmbolnăvit și a trebuit să verific tot ce consumam, orice mi-ar fi recomandat un medic, trebuia să verific cu WTA și cu cei de la Agenția Anti-Doping că este totul în regulă și că pot primi o aprobare.

ADVERTISEMENT

Dacă nu faci asta, întotdeauna există un risc că ceva poate să meargă rău. Într-o situație ca asta, când ai un antrenor care preia comanda și te manipulează, el dictează tot ce se întâmplă în jurul tău. În cazul ăsta este vorba de Patrick (n.r. – Mouratoglou), a făcut un video în care a spus că este un produs cu colagen pe care i l-a propus Simonei, iar ea l-a luat fără ezitare.

Sunt curioasă ce se va întâmpla pe viitor cu WTA, pentru că tot apar antrenori care vor să controleze tot ce se întâmplă cu o jucătoare, iar ăsta este un semnal de alarmă. Îmi pare foarte rău pentru ce se întâmplă cu Simona, dar, din nou, nu cunoaștem întreg adevărul. Sper că a putut să se apere la TAS”, a declarat Clijsters, la podcastul Served with Andy Roddick.

ADVERTISEMENT

Ce-l deranjează pe Roddick la cazul Halep

La rândul său, Andy Roddick s-a arătat deranjat de faptul că Patrick Mouratoglou nu a ieșit imediat în față să-și asume întreaga vină și că Simona Halep este singura care va plăti pentru această greșeală.

”Vorbim despre Patrick Mouratoglou. Ea a schimbat întreaga echipă, iar Mouratoglou a preluat controlul, dar cred că ceva este putred la mijloc. Este interesant, sunt de acord cu tine, nu sunt sigur care e pedeapsa, înțeleg că suntem responsabili, dar mă deranjează că Mouratoglou nu a ieșit imediat în față să vorbească, nu doar într-un videoclip, ci să răspundă la întrebări.

ADVERTISEMENT

Dacă eu aș fi luat parte la asta, să îi dau o substanță cuiva care are încredere în mine, aș încerca să încasez cât mai multe gloanțe pentru acea persoană. Aș spune ‘Eu i-am dat substanța, este vina mea!’. Înțeleg că ea este singura care poate plăti pentru că substanța este în corpul ei și ea a avut de câștigat, dar este foarte ciudat”, a spus Roddick.

Simona Halep a fost audiată la TAS în perioada 7-9 februarie în cazul de dopaj în urma căruia a fost suspendată 4 ani din tenis. La 10 zile distanță de la încheierea audierilor, TAS a precizat pentru FANATIKo dată privind publicarea verdictului nu este încă disponibilă.

ADVERTISEMENT