News

Doi minori au furat maşina familiei şi au căzut cu ea într-un lac. Băieţii s-au salvat în ultima clipă

O mașină a fost furată de doi tineri care au căzut cu mașina într-un lac din Roșia Montană, dar au reușit să se salveze singuri
18.03.2024 | 15:49
Doi minori au furat masina familiei si au cazut cu ea intrun lac Baietii sau salvat in ultima clipa
Un adolescent de 17 ani și altul de 14 au căzut într-un lac cu mașina pe care o furaseră de la familia lor. Sursa foto: Captură video / alba24.ro
ADVERTISEMENT

Doi adolescenți, unul în vârstă de 17 ani și celălalt de 14 ani, au fost au fost la un pas de moarte după ce mașina în care se aflau a căzut în lacul din Roșia Montană. Chiar dacă au reușit să iasă din apă, au ales să nu dezvăluie incidentul, ci să se întoarcă acasă fără a anunța poliția, potrivit alba24.ro.

Doi minori au căzut cu mașina în lac

Pe data de 17 martie 2024, în jurul orei 12:00, polițiștii din Poliția Orașului Abrud au fost notificați cu privire la faptul că un autoturism s-a prăbușit în lacul Tău Brazi, situat în comuna Roșia Montană.

ADVERTISEMENT

Investigațiile ulterioare au dezvăluit că, în seara precedentă, un tânăr în vârstă de 17 ani, din Abrud, conducea mașina familiei pe un drum de pământ și apoi pe un drum public, până la digul lacului.

Acolo, a pierdut controlul vehiculului. Atât conducătorul auto, cât și pasagerul său, un alt adolescent de 14 ani, au reușit să iasă din mașină înainte ca aceasta să se scufunde, fără a suferi vreo vătămare.

ADVERTISEMENT

„La data de 17 martie 2024, în jurul orei 12.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Abrud au fost sesizaţi cu privire la faptul că un autoturism ar fi căzut în lacul Tău Brazi, de pe raza comunei Roşia Montană.

În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că, în seara zilei de 16 martie, un minor, în vârstă de 17 ani, din Abrud, ar fi condus autoturismul familiei pe un drum de pământ, iar ulterior pe drumul public, până pe digul lacului unde ar fi pierdut controlul asupra acestuia”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

ADVERTISEMENT

Au ascuns accidentul fără să anunțe pe nimeni

După incident, cei doi s-au întors la domiciliile lor fără a informa autoritățile despre cele întâmplate. Autoturismul a fost ulterior recuperat din lac, cu sprijinul echipelor Primăriei Roșia Montană.

Polițiștii au avut parte și de o surpriză la o cercetare mai atentă a contextului și au constatat că mașina nu era înregistrată în circulație și că plăcuțele de înmatriculare aplicate aparțineau altui autovehicul.

ADVERTISEMENT

Investigațiile continuă în vederea clarificării aspectelor legate de infracțiunile de conducere fără permis, conducerea unui autoturism neînmatriculat și conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

ADVERTISEMENT