News

Doi muncitori, surprinși de un mal de pâmânt, în Vâlcea. Unul dintre ei a fost îngropat la doi metri. Update

Doi muncitori au fost surprinși de un mal de pâmânt, în Vâlcea, în timpul unor lucrări. Unul dintre ei a fost complet acoperit.
06.03.2024 | 17:08
Doi muncitori surprinsi de un mal de pamant in Valcea Unul dintre ei a fost ingropat la doi metri Update
Doi muncitori, surprinși de un mal de pâmânt, în Vâlcea. colaj Fanatik/ Foto seintamplainvalcea.ro/Hepta
ADVERTISEMENT
06-03-2024
15:10

Cel de-al doilea muncitor a fost scos de pompieri

Din fericire, misiunea pompierilor din Vâlcea s-a încheiat cu succes. Cel de-al doilea bărbat, surprins de un mal de pământ, a fost salvat la timp. În urmă cu doar câteva minute, el a fost scos.

Conform reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea, muncitorul este conștient și cooperant. A fost predat echipajelor medicale, pentru a fi primi îngrijiri de specialitate.

Bărbatul se afla la aproximativ doi metri sub pământ, fiind complet acoperit. Viața lui a fost salvată datorită intervenției rapide a pompierilor. Amintim că înaintea acestuia, un alt bărbat, îngropat până la brâu, a fost scos de salvatori.

Incident grav într-o localitate din județul Vâlcea, acolo unde doi muncitori au fost surprinși de un mal de pământ, după ce s-a prăbușit peste ei. Unul dintre aceștia a fost scos de pompieri, însă celălalt este îngropat complet, la doi metri.

Doi muncitori, îngropați sub un mal de pâmânt. Unul dintre ei este complet acoperit

Reprezentanții ISU au fost solicitați să intervină în localitatea Sinești, din județul Vâlcea. Doi oameni au fost surprinși de prăbușirea malului de pământ. Bărbatul care a fost deja scos de salvatori era îngropat până la brâu.

ADVERTISEMENT

Cel de-al doilea muncitor este acoperit complet, la aproximativ doi metri sub malul de pământ, conform presei locale. Pompierii fac eforturi pentru a-l salva pe bărbat. Prima persoană, care a fost scoasă, a fost preluată de echipajul SMURD.

„Echipajele operative sosite la locul evenimentului au constatat că o persoană este surprinsă până la brâu, iar cea de-a doua este acoperită complet. Echipele de intervenţie au reuşit extragerea persoanei surprinsă pe jumătate de malul de pământ.

ADVERTISEMENT

Au predat-o, conştientă, echipajului SMURD. Se depun eforturi pentru extragerea celei de-a doua persoane. Misiune în dinamică.”, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea.

Bărbatul salvat a primit îngrijiri medicale, iar apoi a fost transportat la spital, având un traumatism toracic sever. Un al treilea muncitor, aflat la fața locului, a făcut atac de panică, având nevoie și el de sprijinul medicilor.

ADVERTISEMENT

În zona respectivă au sosit mai multe echipaje de intervenție. Potrivit Vocea Vâlcii, muncitorii desfășurau lucrări la canalizarea din comuna Sinești, pe DJ 605A. Rămâne de văzut dacă au fost respectate condițiile în care aveau loc lucrările. Cercetările vor stabili cum s-a produs accidentul de muncă.

Un bărbat din Timiș a murit în timpul unor lucrări la canalizare

În luna septembrie, un bărbat de 43 de ani din Timiș a murit în timp ce lucra la canalizare. Un mal de pământ s-a prăbușit peste el, îngropându-l de viu. Muncitorul nu a avut nicio șansă de supraviețuire.

ADVERTISEMENT

El se afla la o adâncime de aproximativ trei metri. „Polițiștii Orașului Buziaș au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 43 de ani, ce lucra la o instalație de canalizare pe raza localității Bacova, ar fi fost surprins de un mal de pământ. Bărbatul a decedat”, informa IPJ Timiș, la momentul respectiv.

ADVERTISEMENT
Tags: