Life

Doliu în lumea artistică din România. A murit George Nicolescu, interpretul șlagărului Eternitate. Avea 74 de ani

Doliu în industria muzicală românească. George Nicolescu, cunoscut pentru piesa Eternitate, a încetat din viață la 74 de ani.
26.03.2024 | 14:31
Doliu in lumea artistica din Romania A murit George Nicolescu interpretul slagarului Eternitate Avea 74 de ani
Doliu în industria muzicală românească. George Nicolescu, cunoscut pentru piesa Eternitate, a încetat din viață la 74 de ani. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Doliu în lumea artistică din România. A murit George Nicolescu, interpretul șlagărului Eternitate. Avea 74 de ani. Anunțul nefericit a fost făcut public de un coleg de breaslă care a primit acordul din partea familiei.

Doliu în industria muzicală românească. George Nicolescu, cunoscut pentru piesa Eternitate, a încetat din viață la 74 de ani

Doliu în industria muzicală românească. George Nicolescu, cunoscut pentru piesa Eternitate, a încetat din viață la 74 de ani. Cantautorul a murit la numai două săptămâni după ce și-a aniversat ziua de naștere.

ADVERTISEMENT

Andrei Păuneascu a împărtășit vestea nefericită cu publicul regretatului artist român care a lăsat o amprentă uriașă în muzică. Muzicianul care a compus imnul echipei lui Gigi Becali a murit în cursul zilei de marți, 26 martie 2024.

În urmă cu numai câteva zile, vineri, 22 martie 2024, fusese supus unei intervenții chirurgicale. După operație a făcut bronhopneumonie și a fost mutat la terapie intensivă. Din păcate, starea de sănătate a cântărețului, care s-a născut orb, a început să se deterioreze treptat.

ADVERTISEMENT

„S-a stins George Nicolescu. Familia rămasă aici mi-a permis să vă dau vestea. Abia împlinise 74 de ani pe 12 martie. «Viaţa noastră unde e, viaţa noastră ce-aţi făcut cu ea?»”, este mesajul transmis de Andrei Păunescu, pe pagina de Facebook.

Ulterior, vestea morții lui George Nicolescu a fost confirmată de un alt coleg de breaslă, Ionel Tudor, precum și de Asociația Nevăzătorilor din România. Regretatul artist originar din Ploiești este plâns de foarte multă lume.

ADVERTISEMENT

„S-a stins din viaţă George Nicolescu… Vocea de aur care a lansat celebrul cântec Eternitate, de George Grigoriu. Drum lin către stele, în eternitate, George!”, a afirmat Ionel Tudor, pe social media.

Cine a fost artistul George Nicolescu

George Nicolescu s-a născut pe 12 martie 1950, în Ploieşti. A venit pe lume orb, dar asta nu l-a împiedicat să își facă un nume în industria muzicală românească. A studiat la Şcoala din Bucureşti pentru pacienţii cu ambliopie, în perioada 1957-1959.

ADVERTISEMENT

Ulterior, a urmat gimnaziul şi liceul (1960-1968) la Şcoala Pentru Orbi din Cluj. Mai târziu, a fost la cursurile de la Facultatea de Limbi Romanice, secţia Franceză-Română. În 1977 a început să predea limba franceză la o şcoală de nevăzători din Buzău.

A ocupat această funcție până în 1985. În 1970 a câștigat premiul I la Festivalul Tinereţe pe portativ, de la Cluj. Tot atunci a început colaborarea cu compozitorul George Grigoriu. A debutat în muzică la Cenaclul Flacăra un an mai târziu, în 1971.

De-a lungul vremii piesele sale au devenit adevărate șlagăre, așa cum este cazul melodiei Eternitate (1973). Printre melodiile apreciate de publicul din România se mai numără și „Foaie verde, spic de pâine” și „Ordinea de zi”.

Începând cu anul 1985 a fost solist vocal al Casei Tineretului din orașul Buzău. După Revoluția din 1989 s-a numărat printre membrii trupei de cântăreţi nevăzători Optimiştii, pentru o perioadă destul de scurtă (martie-noiembrie 1990).

George Nicolescu, compozitorul unor imnuri cunoscute

Pe lângă cariera în muzică, regretatul artist avea numai cuvinte de laudă pentru fotbal. De altfel, se știe că era un mare fan al echipei Petrolul Ploiești din orașul său natal pentru care a și compus un imn. A mai scris și imnul Gloriei Buzău.

Mai mult, a scris și unul dintre imnurile FCSB-ului, fiind rugat de Gigi Becali, înainte ca latifundiarul din Pipera să fie arestat. În plan personal, George Nicolescu era căsătorit cu soția sa de mai bine de 5 decenii. Cuplul are doi copii. Muzicianul se stabilise de ceva vreme în Spania.

ADVERTISEMENT