Life

Doliu în lumea cinematografiei. A murit faimosul regizor Michel Deville

Lumea cinematografiei este în doliu după ce faimosul regizor Michel Deville a încetat din viață. Acesta a colaborat cu actori celebri de-a lungul carierei sale.
21.02.2023 | 11:46
Doliu in lumea cinematografiei A murit faimosul regizor Michel Deville
A murit faimosul regizor Michel Deville. Sursă foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Doliu în lumea cinematografiei după ce regizorul Michel Deville s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani. Tragicul anunț a fost făcut chiar de către soția și totodată colaboratoarea sa, Rosalinde Deville, la câteva zile după trecerea în neființă a acestuia.

A murit regizorul Michel Deville

Soția renumitului regizor a anunțat că Michel Deville a murit în data de 16 februarie, iar în cursul zilei de luni, 20 februarie, a avut loc și înmormântarea, notează AFP. Rosalinde Deville susține că a preferat să facă acest anunț mai târziu, astfel încât familia să aibă suficient timp să se acomodeze cu întreaga situație.

ADVERTISEMENT

De asemenea, soția lui Michael Deville a mai precizat că regizorul nu era un iubitor al ceremoniilor, așa că dorința i-a fost respectată. „Facem abia astăzi acest anunţ pentru că am vrut să ne reculegem în intimitatea familiei noastre, iar Michel detesta ceremoniile”, a declarat ea pentru AFP.

În ceea ce privește cauza morții, Rosalinde Deville a subliniat faptul că soțul ei a murit ”de bătrânețe”. Referitor la funerariile, faimosul regizor a fost înmormântat în cimitirul din Boulogne-Billancourt din orașul său, prezenți la eveniment fiind doar cei apropiați.

ADVERTISEMENT

Menționăm faptul că una dintre cele mai de succes pelicule regizate de Michel Deville a fost „Péril en la demeure” din 1985. De-a lungul carierei sale, acesta a regizat în jur de 30 de filme și de asemenea, meritele sale au fost recunoscute la nivel înalt.

Michel Deville a primit două premii César

Michel Deville a ajuns să primească două premii César pentru producțiile sale. Unul dintre ele a fost pentru filmul „Le Dossier 51”, în 1979, cel mai bun scenariu, dar şi pentru „Péril en la demeure”, din 1986, cel mai bun regizor.

ADVERTISEMENT

La un moment dat, acesta a vorbit despre producțiile sale precizând că pentru el, întreaga activitate era mai degrabă un joc, cu anumite reguli care trebuiau respectate. „Toate filmele mele, comediile ca şi altele mai serioase, au fost pentru mine jocuri, cu reguli”, povestea faimosul regizor la un moment dat.

Producția care l-a făcut remarcat în primă fază a fost „Benjamin ou les mémoires d’un puceau” din anul 1967), pentru care a colaborat cu actori celebri  precum Michèle Morgan, Michel Piccoli şi Pierre Clémenti. Câțiva ani mai târziu, succesul avea să îi surâdă din nou.

ADVERTISEMENT

În 1970, Michael Neville a regizat comedia „L’ours et la poupée” cu Brigitte Bardot, acesta fiind și unul dintre ultimele filme în care faimoasa actriță a mai putut fi văzută. De asemenea, regizorul povestea la un moment dat că este o persoană extrem de meticuloasă și că știe să pună accident atât pe calitățile unui personaj, cât și pe poveste, acesta fiind secretul unui film reușit.

Amintim că în 2022, lumea cinematografiei a mai pierdut un nume celebru. Este vorba despre regizorul francez Jean-Luc Godard, care a câștigat Ursul de Aur. Acesta s-a stins din viață în toamna anului trecut la vârsta de 91 de ani. 

ADVERTISEMENT
Tags: