ADVERTISEMENT
News

Doliu în lumea medicală românească. A murit academicianul Virgil Enătescu

Autor: Alexa Serdan | 23.10.2020 | 21:16
Doliu în lumea medicală românească. A murit academicianul Virgil Enătescu
Doliu în lumea medicală românească. A murit academicianul Virgil Enătescu. Sursa foto: Facebook.com

Virgil Enătescu, unul dintre cei mai cunoscuți academicieni și oameni de geniu din întreaga lume, a încetat din viață la vârsta de 79 de ani. Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare, acolo unde fiica distinsului profesor și medic, Emilia, a lăsat un mesaj emoționant.

ADVERTISEMENT

Regretatul doctor, care a murit joi, 22 octombrie, a fost unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați medici psihiatri. De-a lungul vieții a semnat șapte cărți și monografii și peste 350 de articole științifice, fiind membru al Academiei de Științe Medicale încă din 1995.

Academicianul nu s-a rezumat numai la medicină, ci a fost profesor și inventator. Virgil Enătescu va rămâne în istorie ca fiind omul care a brevetat zeci de idei legat de invenție în domeniul inovației și inventicii, dedicându-și întreaga viață științei.

ADVERTISEMENT

Virgil Enătescu, academicianul aflat în top 500 cele mai mari genii, a murit

„Rar, mi se întâmplă, să îmi vină greu să scriu, acum la despărțirea de tata și de aceea voi posta un mesaj, pe care o prietenă l-a primit de la părintele duhovnic: 

Când mergi în urma sicriului ce poartă tot ce ai mai drag, pășește cu vitejie ca atunci când duci un dar celui mai mare Prieten, și zi: «Acest suflet drag ți-l aduc în dar – Ție, Doamne»”, a fost mesajul emoționant lăsat de Emilia, fiica regretatului academician, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Virgil Enătescu, inclus între cele 500 de genii ale secolului XXI, urmează să fie condus pe ultimul drum sâmbătă, 24 octombrie, sicriul cu trupul neînsuflețit fiind depus în cursul zilei de vineri, 23 octombrie, la capela cimitirului de lângă gară.

„Astăzi 23 octombrie 2020, ora 19:00, este priveghiul și mâine 24 octombrie, ora: 15 va avea loc slujba de înmormântare, la Capela Cimitirului de lângă gară”, a mai anunțat fata lui Virgil Enătescu în mediul online.

ADVERTISEMENT

Cine a fost Virgil Enătescu și prin ce s-a remarcat de-a lungul vieții

Celebrul academician și medic psihiatric s-a născut în județul Brașov, în anul 1940, însă a ajuns să se stabilească la Satu Mare.

Potrivit adevarul.ro, Virgil Enătescu a susținut primul doctorat în 1977 la Institutul de Medicină și Farmacie Timișoara, în timp ce al doilea a avut loc la Academia Română și a vizat domeniul antropologiei culturale.

ADVERTISEMENT

Medicul este cel care a inițiat conferințele naționale de informatică medicală MEDINF, fiind numit în urmă cu ceva vreme președinte de onoare al Informaticii Medicale Românești.

În plus, regretatul doctor a fost ales și președinte al Federației Române de Psihoterapie, fiind declarat cercetător științific gradul I.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!