Life

Doliu în lumea muzicii. O celebră cântăreață a murit. Era cunoscută la nivel mondial

Doliu în lumea muzicii după ce o celebră cântăreață de operă a murit. Era extrem de cunoscută și apreciată la nivel mondial.
02.09.2023 | 17:32
Doliu in lumea muzicii O celebra cantareata a murit Era cunoscuta la nivel mondial
Doliu în lumea muzicii după ce o celebră cântăreață a murit. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Lumea muzicii e în doliu după ce o celebră cântăreață de operă a murit. Era cunoscută la nivel mondial, dar și apreciată de publicul larg. Informația a fost confirmată în urmă cu puțin timp.

Doliu în lumea muzicii după ce o celebră cântăreață a murit

Este vorba despre celebra cântăreață de operă Milka Stojanović. Conform ultimelor informații, renumita artista s-a stins din viață în urmă cu puțin timp, la vârsta de 86 de ani, la Belgrad.

ADVERTISEMENT

Informația a fost confirmată pe portalul Nova.rs de la Teatrul Național din Belgrad. Trebuie menționat faptul că Milka Stojanović era cunoscută de publicul larg, dar și apreciată pentru talentul său.

Tocmai din acest motiv, vestea morții ei i-a îndurerat pe mulți. Care este povestea de viață a celebrei cântărețe Milka Stojanović și cum a devenit cunoscută? Se pare că și-a urmat pasiunea în paralel cu studiile.

ADVERTISEMENT

Astfel, celebra cântăreață s-a născut la Belgrad, în anul 1937. Milka Stojanović a studiat literatura mondială, însă în paralel a urmat și lecții de canto. Și a avut în spate oameni care au ajutat-o enorm.

Este vorba despre Zdenka Zikova și Zinka Kunz, vedeta Operei Metropolitane, care i-au fost alături pe parcursul său. Totodată, ea a mai studiat canto și cu profesorul Di Luga, de la Scala din Milano.

ADVERTISEMENT

Povestea sopranei Milka Stojanović

Conform presei internaționale, celebra cântăreață a debutat în lumea muzicii în 1960, la Teatrul Național. Acolo a jucat rolul Ameliei din Masked Ball al lui Verdi. Ulterior, norocul avea să îi surdă.

Astfel, în anul 1967, celebra cântăreață a urcat pe scena de la Metropolitan Opera din New York. S-a întors la Teatrul Național mai târziu, unde a și rămas până în anul 1993. Totodată, de-a lungul carierei sale a participat la numeroase festivaluri.

ADVERTISEMENT

De asemenea, a urcat pe unele dintre cele mai mari scene de operă din lume. Nu e de mirare deci, de ce talentul său a fost atât de apreciat. Milka Stojanović a mai interpretat aproape toate cele mai importante roluri ale repertoriului dramatic de soprană.

Iar pentru munca sa a fost răsplătită pe măsură. De-a lungul anilor de activitate, Milka Stojanović a câștigat unele dintre cele mai prestigioase premii. Spre exemplu, revista „Opera News” din New York i-a acordat premiul „Golden Voice”.

Mai mult de atât, celebra cântăreață de operă a fost clasată printre cele mai frumoase patru voci ale secolului XX. Un alt merit a venit și de la Centrul Biografic Internațional din Cambridge. Acesta a inclus-o în enciclopedia „Who’s Who in Music” în 1997.

Amintim că în urmă cu doar două zile, lumea muzicii a mai pierdut un nume cunoscut. Este vorba despre pianista Ioana Maria Lupașcu, care s-a stins din viață la doar 45 de ani.

ADVERTISEMENT