Life

Doliu în lumea presei. A murit jurnalista Rodica Mitu, în vârstă de doar 32 de ani

Doliu în lumea presei din România. S-a stins din viață jurnalista Rodica Mitu, care era redactor șef adjunct la DC News.
01.02.2023 | 12:33
Doliu in lumea presei A murit jurnalista Rodica Mitu in varsta de doar 32 de ani
A murit jurnalista Rodica Mitu, în vârstă de doar 32 de ani. Sursă foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Lumea presei din România este mai săracă după ce jurnalista Rodica Mitu a încetat din viață la doar 32 de ani.

Jurnalista Rodica Mitu a murit la doar 32 de ani

Rodica Mitu era redactor șef adjunct la DC News și era imobilizată, deplasându-se doar într-un scaun cu rotile. Aceasta a murit noaptea trecută, potrivit ultimelor informații, după ce s-a luptat cu o boală nemiloasă.

ADVERTISEMENT

Problemele pentru Rodica Mitu au început pe când avea doar trei ani. Jurnalista povestea la un moment dat cum părinții săi au observat ceva în neregulă la mersul său, mai exact, aceasta nu era la fel de activă precum alți copii, care în mod normal, la acea vârstă alergau prin casă.

Au urmat apoi niște investigații riguroase, pentru ca mai apoi părinții Rodicăi Mitu să primească vestea cruntă. Jurnalista nu putea să meargă și niciun tratament în acest sens nu exista atunci și nu există nici acum.

ADVERTISEMENT

Rodica Mitu mai dezvăluia că acest lucru nu a oprit-o să viseze mai departe. A mers la școală, la liceul, a urmat două facultăți, iar părinții săi s-au asigurat că va avea o viață cât se poate de normală.

Drama trăită de Rodica Mitu

Ambiția, încăpățânarea, dar și curiozitatea au făcut ca nimic să nu îi stea în cale, după cum dezvăluia chiar ea.

ADVERTISEMENT

Deși o bună perioadă s-a întrebat de ce este nevoită să trăiască așa ceva, în momentul în care a decis să nu mai caute răspunsuri, s-a văzut cu zâmbetul pe buze.

Întâlnirea cu scaunul cu rotile a fost una dureroasă, mai spunea Rodica Mitu, care a avut nevoie de timp să accepte acest lucru. După o bună perioadă de timp, jurnalista a început să îl folosească, iar ulterior, acesta i-a devenit cel mai bun prieten.

ADVERTISEMENT

Iată că ambiția au făcut ca Rodica Mitu să își urmeze visul și a ajuns o jurnalistă de mare succes, ea devenind și redactorul șef adjunct de la DC News.

Colegii sunt în stare de șoc după pierderea ei, iar nenumărate mesaje dureroase au început să curgă pe conturile de socializare. Redactorul Anca Murgoci a fost cea care a făcut anunțul trist, prin intermediul unui articol dedicat Rodicăi Mitu.

Cum o descriu colegii pe Rodica Mitu

Jurnalista vorbește despre lucrurile bune pe care le-a învățat de la colega sa, dar și despre implicarea ei în presă și multiplele idei pe care le-a avut de-a lungul anilor săi de activitate.

”Nu există problemă să i-o spui și să nu te ajute cu un sfat. (…) Rodi a noastră de la DC News era cel mai independent om. (…)  Nu exista să pună o virgulă prost. Iar când scria, o făcea cu tot sufletul. Și scria despre orice. Și o făcea bine. Nu era subiect să i-l dai și să-ți spună că nu știe să-l facă. (…) 

N-am văzut om care să iubească viața mai mult ca ea. Și chiar și atunci când era supărată, nu lăsa să se vadă. Tot pe tine te întreba dacă ești bine”, se arată în articolul publicat pe DC News.

Anca Murgoci susține că Rodica Mitu a avut grijă și de colegii săi, chiar în ultimele sale săptămâni de viață și a luptat până în ultimul moment.

”Rodi era o luptătoare. Doarme de la începutul lunii ianuarie, dar nu a plecat de atunci. A luptat de dragul nostru. Cum Rodi era cel mai bun om din lume, ne-a lăsat timp să ne obișnuim cu plecarea ei.

Să n-avem vreun șoc care să ne ruineze sufletul. Șoc oricum avem, dar un șoc care ne construiește să fim mai puternici”, mai precizează sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: