News

Doliu în lumea teatrului. Actorul Florin Anton a murit. Mesajul dureros transmis de Marian Râlea

31.12.2020 | 07:00
Doliu in lumea teatrului Actorul Florin Anton a murit Mesajul dureros transmis de Marian Ralea
Doliu în lumea teatrului. Actorul Florin Anton a murit. Mesajul dureros transmis de Marian Râlea. Sursa foto: libertatea. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Actorul Florin Anton, renumit pentru rolurile din „Pădureanca” și „Faleze de nisip”, a murit la vârsta de 64 de ani, lăsând în urma sa multă durere. Marian Râlea, magicianul de la Abracadabra, a transmis câteva rânduri emoționante la aflarea veștii triste. 

Regretatul actor al Teatrului de Comedie a fost unul dintre cei mai apreciați artiști de pe scena românească, interpretând de-a lungul carierei sale numeroase roluri. A jucat în producții celebre, ultimul film în care poate fi urmărit fiind „Margo”, apărut în 2006.

ADVERTISEMENT

Moartea lui Florin Anton a venit pe neașteptate pentru rude și apropiați, actorul având doi copii, Ioana Anastasia și Vladimir, care au călcat pe urmele renumitului lor tată. Toți cei care l-au cunoscut au numai cuvinte de laudă la adresa regretatului actor, printre aceștia numărându-se și Marian Râlea.

Doliu în teatru. Florin Anton a murit la 64 de ani. Era actor al Teatrului de Comedie

„Actorii când coboară de pe scenă nu mai știu cum să își țină mâinile, pe unde să pășească, să nu încurce lumea. Devin vulnerabili și nu știu să lupte cu virușii omenești care îi pot răpune!

ADVERTISEMENT

Drum bun, dragul meu coleg și prieten, Florin Anton! Rămâi mereu în sufletul meu”, a scris Marian Râlea pe Facebook, în dreptul unei imagini mai vechi în care apare alături de regretatul Florin Anton și de un alt actor.

Marian Râlea și Florin Anton, actori ai teatrului românesc
Marian Râlea și Florin Anton, actori ai teatrului românesc. Sursa foto: Facebook.com

De altfel, magicianul nu este singurul îndurerat de moartea neașteptată a actorului de comedie, Doina Chiriac scriind la rândul său mai multe cuvinte despre Florin Anton. Actrița i-a fost elevă regretatului artist, despre care are numai cuvinte de laudă.

ADVERTISEMENT

„Anton reușea să facă să nu îl mai simt acolo, aproape, în spatele meu. Se depersonaliza, se dezintegra, dispărea. Paralizam temporar. Ne ridicam fără consistență deasupra materiei. gravitația era numai un concept de care avem voie să râdem.

Singurul lucru concret era mereu o boabă lichidă. lacrima unei apuse suferințe înmărmurite îmi cădea dintre gene și se spărgea în mii de steluțe pe lemnul viu al bastonului de Maestru, sceptrul magic al unui artist alchimist, bățul ăla luat de pe masa de recuzită din culisele teatrului, care, odată intrat în scenă în mâna actorului credincios, avea puterea să schimbe istoria, să vindece, să absolve.

ADVERTISEMENT

A plecat ieri. Teatru în teatru în teatru. Iluzie. Copiii lui, Hänsel și Gretel, au crescut acolo, în teatru. Acolo au învățat mai întâi paradoxul vieții artistului: umilința și înălțarea într-o aceeași clipă a unui timp temporar suspendat.

Ioana și Vladimir sunt copii de Maestru. Acum opresc timpul să vindece lumi. Actriță, regizor. Lacrimile se sparg în mii de steluțe pe sceptrul care nu e altceva decât recuzită de scenă.

Dar în mâinile credinciosului, are putere să vindece lumi. Asta nu-i o iluzie. Dumnezeu să ierte și să primească în brațe”, este o parte din postarea făcută de Doina Chiriac în mediul online.

Mesajul integral scris de actriță poate fi citit pe pagina personală de Facebook.

Florin Anton a fost condus pe ultimul drum miercuri, 30 decembrie. Slujba de înmormântare a avut loc la ora 14.00, la Cimitirul Bellu, Aleea Artiștilor, actorul fiind condus pe ultimul drum de toți cei care l-au iubit și apreciat în această viață.

ADVERTISEMENT