Life

Doliu în lumea teatrului românesc. A plecat dintre noi o mare artistă

Doliu în lumea teatrului din România. A murit una dintre cele mai îndrăgite actrițe de la noi din țară. Avea numai 70 de ani.
23.10.2023 | 19:03
Doliu in lumea teatrului romanesc A plecat dintre noi o mare artista
Natașa Raab a murit. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Este doliu în lumea filmului și teatrului românesc. Actrița Natașa Raab a murit la vârsta de 70 de ani, după o lungă luptă cu o boală nemiloasă, care a și făcut-o să se retragă la țară.

A murit Natașa Raab

O veste cruntă a căzut ca un trăsnet peste România. Una dintre cele mai iubite actrițe de la noi, Natașa Raab a încetat din viață, la vârsta de 70 de ani. În ultima perioadă, dispăruse de tot din viața publică. 

ADVERTISEMENT

Fosta actriță a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova se lupta de aproape trei ani cu o boală nemiloasă, Parkinson, ceea ce a făcut-o să renunțe la viața din oraș și să se mute la femeia care o îngrijea de când a primit cruntul diagnostic.

Anul acesta, apropiații erau îngrijorați de faptul că Natașa Raab nu mai este de găsit, iar atunci când o sunau avea telefonul închis. Starea de sănătate a actriței era una gravă, abia mai putea vorbi sau merge.

ADVERTISEMENT

„Lumea vorbește, pe aici, prin Craiova, că a rămas la țară, undeva, la Băilești, la aer curat, în căsuța femeii care o îngrijește de câțiva ani. A luat-o de aici, din apartamentul de bloc, pentru a putea să o supravegheze nonstop, împreună cu soțul ei. Dar ar trebui să îi lase telefonul deschis, ca să nu mai fim îngrijorați.

Chiar dacă nu mai poate vorbi, am afla totuși și noi de la cei care o îngrijesc cum se mai simte. Am putea să îi trimitem și noi un gând bun, contează enorm când ești bolnav. Ultima oară când am văzut-o, acum vreo doi ani, se sprijinea în două bastoane, mi-a zis că nu se simte bine”, a dezvăluit un vecin al actriței, conform playtech.ro. 

ADVERTISEMENT

„Coana Chiva” s-a stins din viață

Natașa Raab s-a născut pe 15 iulie 1953 la Huedin, în Cluj, într-o familie în care toată lumea avea o pasiune pentru muzică. A urmat cursurile Liceului Gheorghe Barițiu din Cluj-Napoca și a studiat la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București (1988), la clasa lui Mircea Albulescu.

natașa raab a murit tânără haină de blană
Natașa Raab avea 70 de ani.
Sursa foto: Facebook/ impact.ro/ colaj Fanatik

Pe vremea studenției a cochetat și ea cu muzica și a făcut canto cu Stela Simonetti, cântând jazz pe scena Casei de Cultură a Studenților și a Casei Armatei din Cluj și muzică populară la ansamblul „Mărțișorul”.

ADVERTISEMENT

În plus, a lucrat ca și model a Centrul de Creație UCECOM condus de Zina Dumitrescu. În facultate a jucat la Teatrul Național din Cluj, iar după absolvire a fost anagajată la Teatrul Odeon din București și Teatrul Național din Cluj.

Natașa Raab a avut numeroase roluri în teatru, dar a jucat și în producții cinematografice de succes. A fost nominalizată la Gopo, la categoria cea mai bună actriță în rol principal, pentru interpretarea din filmul Din dragoste cu cele mai bune intenții (2011).

 

Totodată, mulți tineri o cunosc pentru că a adus-o la viață pe Hermina, din Inima de țigan, dar și pentru personajul Coana Chiva, din celebrele reclame la produse lactate.

ADVERTISEMENT
Tags: