Life

Mioara Roman, diagnosticată cu aceeași boală de care suferă Natașa Raab, celebra Coana Chiva, și Cornel Constantiniu! ”Pe el l-au salvat operațiile”

Mama Oanei Roman a fost diagnosticată cu sindromul Parkinsonian, o ”rudă” a cruntei maladii Parkinson, de care suferă și actrița Natașa Raab și artistul Cornel Constantiniu, care au dispărut din spațiul public.
08.08.2022 | 16:28
Mioara Roman diagnosticata cu aceeasi boala de care sufera Natasa Raab celebra Coana Chiva si Cornel Constantiniu Pe el lau salvat operatiile
Oana Roman și Mioara Roman, Cornel Constantiniu și Natașa Raab cu regretatul ei soț, Val Guțul. Sursa foto. facebook.
ADVERTISEMENT

≡Mioara Roman a ajuns de urgență la spital, după ce a suferit un accident în centrul de îngrijire în care se află de mai bine de un an. Starea de sănătate a mamei Oanei Roman este în continuă degradare, de când a fost diagnosticată cu sindromul Parkinsonian, ”rudă” cu Parkinson, o boală degenerativă a sistemului nervos central de care suferă și actrița Natașa Raab și artistul Cornel Constantiniu, doi artiști care au dispărut din spațiul public, în ultimii ani. În timp ce Mioara Roman este internată în spitalpentru tratament, Natașa Raab, cunoscută drept Coana Chiva din reclamele la lactate, și Cornel Constantiniu sunt acasă, prima – îngrijită de o prietenă, iar artistul –  de soția lui, Domnița Constantiniu.

Mama Oanei Roman, diagnosticată de aceeași afecțiune de care suferă și Natașa Raab, alias Coana Chiva din reclama la iaurt, dar și Cornel Constantiniu

Mioara Roman, în vârstă de 83 ani, nu e singura personalitate care suferă de o afecțiune degenerativă a sistemului nervos central.  Natașa Raab suferă de teribila boală de când a murit soțul ei, în 2019. Nu mai iese deloc din casă și este îngrijită de o apropiată. În schimb, Cornel Constantiniu a fost diagnosticat cu această maladie în urmă cu aproape 30 de ani. Nici artistul nu mai iese din casă, mai ales de când a venit pandemia.

ADVERTISEMENT

„Împărtășesc cu voi și momentele grele prin care trec, la fel ca orice om. Pentru ca viata nu este mereu lină, din păcate. Mama a trecut printr-un moment foarte dificil ieri (n.r. sâmbătă, 6 august), ne-am speriat foarte tare! Acum se recuperează și este înspre bine, dar este încă la spital și probabil va mai sta o perioadă.

Vă mulțumesc tuturor pentru multele sute de mesaje și rugăciuni! Pentru mine înseamnă enorm pentru că îmi dați putere și nu mă simt singură. Rugați-vă pt sănătatea voastră și a celor dragi! Nimic nu contează mai mult decât sănătatea. Vă îmbrățișez’’, este mesajul cu care Oana Roman și-a anunțat fanii despre problemele de sănătate ale mamei sale, Mioara Roman.

ADVERTISEMENT

De altfel, Catinca Roman, sora Oanei, susținea, la finalul anului trecut, că cea care i-a dat viață a fost diagnosticată greșit de medici, fapt ce a acutizat afecțiunea de care suferă mama sa.

“A primit un diagnostic greșit, asta a fost ideea. A fost diagnosticată cu Parkinson și ea, de fapt, avea sindrom parkinsonian plus încă niște mici probleme. Și sigur că tratamentul era pentru Parkinson așa că, dacă vă aduceți aminte momentele acelea în care ea nu se simțea prea bine, erau din cauza tratamentului în cea mai mare parte”, a declarat Catinca Roman, la Antena Stars.

ADVERTISEMENT

Natașa Raab suferă de Parkinson de când și-a pierdut soțul! Actrița este imobilizată la pat

Natașa Raab, cunoscută și Coana Chiva din reclamele la produsele lactate, este țintuită la pat de aceeași boală nemiloasă. Celebra actriță a fost diagnosticată cu maladia Parkinson în anul 2019, după ce s-a stins din viață soțul ei, medicul Val Guțul. Tot atunci, aceasta a albit mult, iar suferința a pus stăpânire pe sufletul ei. Natașa Raab se află acasă sub tratament, imobilizată la pat. Actrița a făcut public faptul să suferă de o boală imună, care îi afectează creierul.

În trecut, actrița s-a mai confruntat cu probleme de sănătate. În urmă cu 20 de ani, Coana Chiva a avut cancer uterin. Natașa Raab a dispărut din viața publică și nici măcar pe Facebook nu mai este activă. Actrița a împlinit 69 de ani pe data de 15 iulie și, dacă altă dată intra online să comunice cu prietenii ei virtuali, în prezent, activitatea ei pe rețeaua socială este inexistentă. Nici în celebra reclamă Prea bun, prea ca la țară, pentru care a devenit atât de cunoscută publicului, în ciuda rolurilor jucate în filme sau pe scenă, nu a mai apărut.

ADVERTISEMENT

Actrița este îngrijită la Craiova de o prietenă care, de Paște, a luat-o la ea acasă, la țară. Aceasta spunea în primăvară că Natașa Raab nu mai poate merge, dar se hrănește singură și, uneori, vorbește mai greu.

”Natașa este acasă sub îngrijirea doamnei Victoria și a soțului acesteia. Își ia medicamentele, dar nu se mai poate deplasa. Are un cărucior pentru acest lucru, dar este dificil. Din nefericire și vorbirea îi este afectată”, au declarat, pentru FANATIK, apropiații actriței.

Cornel Constantiniu suferă de Parkinson de aproape 30 de ani

Și Cornel Constantiniu, în vârstă de 77 de ani, a fost diagnosticat cu Parkinson, în urmă cu aproape trei decenii.

În urmă cu ultimii 18 ani, boala cruntă de care suferă și interpretul s-a agravat. Totuși, soția acestuia, actrița Domnița Constantiniu, susține că operațiile l-au ajutat foarte mult pe artist, de-a lungul timpului. După ce s-a operat în Africa de Sud, la fratele lui geamăn, Mircea Constantiniu, artistul a mai suferit o intervenție chirurgicală foarte grea în anul 2004, la Viena, când a fost operat de marele profesor Francois Alesch.

Celebrul medic l-a operat pe interpret pe creier, iar intervenția a durat timp de 11 ore. Cornel Constantiniu a mai suferit o intervenție de două ore, când medicul Alesch i-a implantat la piept un neurostimulator, cu care trăiește de ani de zile. Aparatul îl ajută să articuleze cuvintele și să se miște cât de cât. Neurostimulatorul funcționează pe bază de baterii, astfel încât el a fost schimbat periodic.

”Cornel nu arată rău, îmbătrânește frumos, dar problema este că nu îl mai ține corpul și, în special, picioarele. E o minune că trăiește, când mor atâția în jurul lui. Stă în casă, ascultă muzică, se uită la știri și vine și îmi comunică. Înțeleg, nu înțeleg, el îmi comunică. Ne mai înțelegem și prin semne, facem haz de necaz, dar ce să spun? E dur totul. Suferă de boala aceasta de peste 27 de ani. Pe Cornel l-au salvat operațiile efectuate în acești ani.

Nu ies cu el din casă, pentru că este foarte cald. Eu suport căldura mai greu cu diabetul meu, iar el mai ușor. Cornel n-a ieșit din casă de când a început pandemia, decât strict la medic. Unde să merg cu omul ăsta din casă cu problemele lui? Nici eu nu ies din casă decât dacă este necesar. Dacă eu pățesc ceva, ce face Cornel singur în casă? Trebuie să am grijă de două ori. Și pentru el, și pentru mine”, a declarat, pentru FANATIK, Domnița Constantiniu, soția artistului Cornel Constantiniu.

Ce este Sindromul Parkinsonian

Sindromul Parkinsonian – adică un complex de afecțiuni care include și boala Parkinson – reprezintă a doua patologie neurodegenerativă ca frecvență, după demențe, conform arcadiamedical.ro. Este o patologie progresivă, invalidantă, caracterizată de distrucția neuronilor care produc dopamina de către anumite proteine neurotoxice.

ADVERTISEMENT