News

Doliu în medicina românească. A murit un cunoscut și iubit doctor

A murit un cunoscut și iubit doctor din România. Lumea medicală este în doliu. „O viață întreagă dedicată lecturii și medicinii.”
17.03.2024 | 13:41
Doliu in medicina romaneasca A murit un cunoscut si iubit doctor
Doliu în medicina românească. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Este doliu în medicina românească, după moartea unui dintre cei mai cunoscuți și iubiți specialiști în ortopedie. Lucian Nadiu, doctor în științe medicale, ortoped-traumatolog, din Sibiu, s-a stins din viață, vineri, 15 martie 2024.

A murit un cunoscut doctor din Sibiu. Doliu în medicină

Anunțul a fost făcut de apropiații medicului, care a lăsat un gol imens în sufletul tuturor celor care l-au cunoscut. Lucian Nadiu era foarte apreciat de colegi, dar și de pacienți, fiind unul dintre cei mai buni medici ortopezi-traumatologi din Sibiu.

ADVERTISEMENT

„S-a stins din viata dr. NADIU LUCIAN, doctor în științe medicale, ortoped-traumatolog. Lucian a pășit în viața de dincolo fiind unul dintre cei mai erudiți oameni pe care i-am cunoscut eu.

O viață întreagă dedicată lecturii și medicinii. Un profesionist desăvârșit! Trupul neînsuflețit va fi depus astăzi (n.r. vineri) la capela cu hramul Nașterea Domnului din strada Constituției nr.26 Sibiu”, a transmis un apropiat al medicului pentru Mesagerul de Sibiu.

ADVERTISEMENT

Medicul a susținut construirea unei biserici în curtea Spitalului Județean Sibiu

Lucian Nadiu s-a aflat la coducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu, acum mai bine de 20 de ani. Prin mâinile sale au trecut sute de pacienți, recunoscători pentru îngrijirile și tratamentele care i-au vindecat.

Pe lângă activitatea ireproșabilă din domeniul medical, de care a dat dovadă de-a lungul timpului, specialistul a susținut construirea unei biserici în curtea unității spitalicești. Totul s-a întâmplat în perioada în care medicul conducea instituția.

ADVERTISEMENT

În anul 1999 a fost dat acordul pentru ridicarea lăcașului de cult, o mare contribuție având-o medicul Nadiu. Biserica a fost construită în perioada 2000-2002, având hramul “Naşterea Maicii Domnului şi Sfântul Luca al Crimeii”.

„Primul lăcaş de închinare, în cadrul Spitalului Judeţean Sibiu, a fost o capelă amenajată într-o miă încăpere, aflată la parterul instituţiei medicale. Aceasta a fost amenajă de preotul Marius Mezinca, primul preot al capelei.

ADVERTISEMENT

Paralel cu existenţa capelei, noul preot Ioan Drăgoi a început demersurile necesare pe lângă conducerea spitalului pentru a obţine atât un spaţiu pentru ridicarea unei biserici, cât şi acordul pentru construirea ei. Această încercare a fost încununată cu succes în iunie 1999, un aport avându-l în această direcţie Dr. Lucian Nadiu, directorul Spitalului la vremea respectivă”, se arată pe protopopiatulortodoxsibiu.ro.

ADVERTISEMENT