News

Doliu în politica românească. Moarte violentă pentru un om apropiat de Ludovic Orban

Ludovic Orban trece prin momente cumplite. Partidul ex-premierului e în doliu. Un politician de doar 23 de ani a murit.
19.06.2023 | 07:55
Doliu in politica romaneasca Moarte violenta pentru un om apropiat de Ludovic Orban
Ludovic Orban și-a pierdut un aliat. Foto: Colaj Fanatik/Hepta.
ADVERTISEMENT

Tânărul politician Mihai Bercar, în vârstă de doar 23 de ani, a pierit într-un tragic accident rutier, aducând o mare tragedie în politica din România. Bercar era membru al Partidului Forța Dreptei, o formațiune de opoziție formată din foști membri ai Partidului Național Liberal (PNL), condus de Ludovic Orban.

Tragedie în partidul lui Ludovic Orban

Vestea devastatoare a fost transmisă pe pagina partidului duminică, 18 iunie, iar mesajele de condoleanțe au început să se strângă. Tânărul politician se pregătea pentru campania electorală din 2024, dar viața i-a fost curmată într-un mod tragic în urma accidentului rutier.

ADVERTISEMENT

„Dragi colegi! Cu profundă durere și un mare regret doresc a vă aduce la cunoștință, faptul că astăzi 18.06.2023 am pierdut în urma unui grav accident rutier, un prieten, un adevărat liberal, un coleg și membru în Filiala Forța Dreptei Prahova și Organizația Locală Șirna, la vârsta de doar 23 de ani.

Mihai Bercar, s-a stins din viață, urcând spre ceruri, mult prea devreme! Dumnezeu să-l așeze într-un loc special, pe măsura sufletului lui!”, au scris reprezentanții partidului Forța Dreptei pe rețelele sociale.

ADVERTISEMENT

Peste 28.000 de accidente rutiere, înregistrate în 2022

România înregistrează cifre alarmante privind accidentele rutiere, conform datelor prezentate de Institutul Național de Statistică pentru anul 2022. Numărul total de accidente a atins 28.010, ceea ce înseamnă o medie de 76 de accidente pe zi. Situația este îngrijorătoare, având în vedere că România ocupă deja primul loc în Uniunea Europeană la capitolul mortalității în accidente rutiere.

Din statisticile INS, se observă faptul că patru decese sunt înregistrate zilnic în urma accidentelor rutiere. Aceste cifre reflectă doar accidentele cu vătămări corporale sau decese, excluzând tamponările minore care au loc în trafic. În total, 36.218 de persoane au suferit răni în aceste accidente, iar 4,5% dintre acestea au pierit.

ADVERTISEMENT

Comparativ cu anul 2021, riscul asociat traficului rutier a înregistrat creșteri în toate tipurile de accidente de circulație rutieră. O creștere semnificativă de 10,2% s-a înregistrat în cazul accidentelor cu un singur vehicul implicat.

Cel mai mare număr de accidente cu răniți sau morți s-au produs în interiorul localităților, reprezentând 83,8% din total, iar 79,4% din totalul victimelor provin din aceste accidente.

ADVERTISEMENT

România, cea mai periculoasă țară membră a UE

Un număr de 1.182 de șoferi și 2.223 de pietoni au fost implicați în accidente rutiere sub influența alcoolului. Perioadele cele mai periculoase din an din perspectiva siguranței rutiere sunt luna august cu 10,3% din total, urmată de iulie cu 10,2% și iunie cu 9,9%. Se observă că condițiile meteo au un impact redus asupra siguranței rutiere, sugerând un comportament neadecvat al șoferilor. Astfel, 73% din accidente au avut loc în timpul zilei și 87% pe carosabil uscat.

Aceste statistici plasează România într-o poziție îngrijorătoare în ceea ce privește siguranța rutieră, fiind cea mai periculoasă țară membră a Uniunii Europene din acest punct de vedere. În 2021, România a înregistrat 93 de decese la milionul de locuitori în accidente rutiere, depășind media europeană de 45 de decese la milionul de locuitori.

ADVERTISEMENT