News

Donald Trump a rămas fără contracandidat. Nikki Haley a anunțat că renunță la cursa prezidențială

Donald Trump a rămas fără contracandidat în cursa prezidențială republicană, după ce Nikki Haley a decis să se retragă și să se recunoască învinsă.
06.03.2024 | 18:20
Donald Trump a ramas fara contracandidat Nikki Haley a anuntat ca renunta la cursa prezidentiala
Donald Trump a rămas fără contracandidat. Nikki Haley a anunțat că renunță la cursa prezidențială. Foto: ABC News
ADVERTISEMENT

Nikki Haley își va suspenda candidatura la alegerile primare prezidențiale din partea partidului republican. Conform Wall Street Journal, contracandidatul lui Donald Trump a luat această decizie după Super Tuesday.

Donald Trump a rămas fără contracandidat, după retragerea lui Nikki Haley

În acest moment Haley a câștigat doar în Vermont duelul cu Donald Trump, dintr-un total de 15 state care au organizat alegeri preliminare. Așadar, Donald Trump a câștigat fără probleme 14 din 15 state, astfel că Haley nu simte că ar mai avea rost să continue lupta.

ADVERTISEMENT

Conform presei din SUA, Nikki Haley va pleda în continuare pentru politicile interne și externe conservatoare pe care le susține, însă va avertiza împotriva lipsei de disciplină financiară sau a izolaținismului promovat de Donald Trump.

Nikki Haley ar fi avut o oarecare tracțiune în sondaje în rândul femeilor din suburbii și al independenților, două categorii ”demografice-cheie în câștigarea alegerilor generale”. Cu toate acestea, Nikki Haley a ajuns la concluzia că acest lucru nu este suficient pentru a-l învinge pe Donald Trump.

ADVERTISEMENT

Așadar, fostul președinte SUA rămâne principalul contracandidat al lui Joe Biden pentru alegerile prezidențiale din 2024. Asta, dacă nimic spectaculos nu va interveni pe parcurs. Interesant, contracandidata lui Donald Trump ar fi refuzat momentan să-l susțină pe Donald Trump în lupta finală, considerând că acesta ”trebuie să câștige voturile”.

Conform analiștilor politici din SUA, Donald Trump ar avea o problemă reală pentru că nu ar reuși să obțină voturile foarte importante ale locuitorilor din suburbii, practic segmentul de populație care i-a adus înfrângerea în 2020 pentru că nu i-a acordat suficiente voturi. Paradoxal nici Joe Biden nu o duce prea grozav.

ADVERTISEMENT

Joe Biden ar avea probleme mari înainte de alegerile din 2024

Concret, Joe Biden a devenit primul președinte în funcție de la Jimmy Carter care a pierdut o competiție electorală primară, mai exact alegerile din Samoa americană. Aici, Joe Biden a fost învins de un om de afaceri local, considerat ”un politician obscur”.

Principala problemă a lui Joe Biden ar fi vârsta înaintată, pentru că 63% dintre americani ar considera că acesta este prea bătrân pentru această funcție. Cât despre Donald Trump, acesta ar fi favorit la alegerile prezidențiale din acest an, cu toate că nu a primit susținerea declarată a lui Nikki Haley.

ADVERTISEMENT

”Niciodată nu trebuie să te iei după mulțime, trebuie să iei propriile decizii. Donald Trump trebuie să câștige voturile celor din partidul nostru și din afara lui, cei care nu l-au susținut, și sper că va face asta”, a declarat Nikki Haley.

ADVERTISEMENT