LIVE Actualizat 05-04-2023
03:58

Donald Trump, în discursul de la reşedinţa din Florida: ”Inculparea mea, o insultă la adresa națiunii”. Când are loc următoarea audiere

Donald Trump a ajuns la New York pentru a se prezenta în fața unei instanțe de judecată în cursul dimineții de marți. Declarația avocatului fostului președinte.
05.04.2023 | 06:57
Donald Trump in discursul de la resedinta din Florida Inculparea mea o insulta la adresa natiunii Cand are loc urmatoarea audiere
Donald Trump, așteptat în fața unei instanțe din New York: ”Este pregătit să intre și să facă ceea ce trebuie să facă”. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
05-04-2023
03:58

Donald Trump, în discursul de la reşedinţa din Florida: ”Inculparea mea, o insultă la adresa națiunii”

După cele câteva ore petrecute la Tribunalul Penal din Manhattan, acolo unde a fost implicat într-un proces istoric, Donald Trump a revenit la reședința sa din Florida.

Marți seara, la Mar-a-Lago, fostul lider de la Casa Albă le-a vorbit susţinătorilor săi timp de 25 de minute. Acesta a calificat inculparea sa oficială în faţa unui tribunal din New York drept o ”insultă la adresa naţiunii”.

Este o insultă la adresa ţării noastre, lumea râde deja de noi. Sistemul nostru de justiţie a devenit neleguit”, sunt câteva din cuvintele rostite de Donald Trump.

Nu am crezut niciodată că aşa ceva se poate întâmpla în America. Singura crimă pe care am comis-o a fost aceea de a apăra fără teamă naţiunea noastră împotriva celor care caută să o distrugă”, a spus fostul şef al Casei Albe, conform The Guardian.

Trump a mai spus că acest caz n-ar fi existat dacă nu erau alegerile din 2024. Reamintim că acesta candidează pentru un nou mandat în 2024. ”Acum, există o interferenţă electorală masivă la o scară nemaiîntâlnită până acum”, a afirmat el.

Nu au lipsit din discurs atacurile la actuala conducere democrată. Donald Trump a pus la zid politicile lui Joe Biden, spunând că lumea este mai aproape ca niciodată de războiul al treilea mondial şi de o catastrofă nucleară.

De notat că următorul termen în acest proces al fostului preşedinte Donald Trump a fost stabilit pentru data de 4 decembrie, la New York.

05-04-2023
03:39

Reacția avocatului lui Trump după punerea sub acuzare a fostului președinte

Cum era de așteptat, fostul preşedinte al SUA, Donald Trump, a pledat marţi nevinovat la acuzaţiile aduse împotriva lui în cadrul unei audieri penale istorice la un tribunal din New York.

Todd Blanche, avocatul principal al fostului șef de stat, a declarat că politicianul este “frustrat” şi “supărat“, relatează CNN. În plus, Blanche l-a acuzat pe procurorul din acest caz că a transformat o “problemă absolut politică” într-o “urmărire penală politică“.

Nu este o zi bună .Nu mă aşteptam ca acest lucru să se întâmple în această ţară. Nu te aştepţi ca acest lucru să se întâmple cuiva care a fost preşedinte al Statelor Unite“, a spus Blanche

04-04-2023
19:34

Donald Trump a plecat acasă

Fostul președinte Donald Trump a părăsit sală de judecată din Manhattan după acuzarea sa marți. El nu a făcut nicio declarație în timp ce ieșea din sala de judecată.

După ce a părăsit sala de judecată, Trump a părăsit clădirea și a intrat în  mașina sa, parcată afară. Fostul președinte a pledat nevinovat pentru 34 de capete de acuzare, arată sursele CNN.

04-04-2023
19:00

Donald Trump a pledat nevinovat pentru 34 de capete de acuzare

Fostul președinte Donald Trump a pledat nevinovat într-un tribunal din Manhattan după ce a auzit cele 34 de acuzații împotriva lui, potrivit unei surse CNN. Rămâne de văzut care sunt aceste acuzații, pe cale oficială, și care va fi soarta fostului președinte american.

Experții au remarcat că președintele nu este însoțit de familie la audieri, pentru că cel mai probabil rudele sale nu vor să se asocieze cu acest scandal.

04-04-2023
18:54

Donald Trump a intrat în sala de judecată

Donald Trump a intrat în sala de judecată, unde va afla din partea acuzării care sunt cele 30 de capete de acuzare. Rămâne de văzut dacă va fi un caz care să zdruncine încrederea fostului președinte american.

Potrivit CNN, ușile de sticlă de la Tribunalul Penal din Manhattan din care au ieșit pentru scurt timp fostul președinte Donald Trump și avocatul său nu sunt în mod normal acoperite, așa cum sunt în prezent. Este, totuși, o măsură suplimentară de securitate luată astăzi.

04-04-2023
17:51

Donald Trump, mesaj înainte de audieri: ”WOW! Mă vor aresta”

Fostul președinte american Donald Trump a postat pe Truth Social, rețeaua sa de socializare, în timp ce se îndrepta către biroul procurorului districtual și tribunalul din Manhattan înainte de acuzare.

Trump a scris: ”Mă îndrept spre Lower Manhattan, Tribunalul. Pare atât de IREAL- WOW, mă vor ARESTA. Nu pot să cred că asta se întâmplă în America. MAGA!”, a scris Trump.

În fața tribunalului s-au adunat mai mulți susținători ai lui Trump și forțele de ordine sunt pregătite în caz că lucrurile vor degenera.

04-04-2023
15:37

Trump le-a trimis un e-mail susținătorilor

Donald Trump le-a trimis un e-mail susținătorilor campaniei sale, Trump 2024, susținând că „azi deplângem pierderea justiției în America”.

În mesajul de marţi, fostul preşedinte a scris că „astăzi este ziua în care partidul politic de guvernământ își arestează principalul adversar, pentru că nu a comis nicio infracțiune”.

„Deoarece voi fi indisponibil în următoarele câteva ore, vreau să profit de acest moment pentru a vă mulțumi pentru sprijinul vostru”, a scris Trump, adăugând că „națiunea americană devine o țară marxistă din lumea a treia, care închide opoziția politică”.

În final, el a scris că „nu există nicio îndoială că vom câștiga încă o dată și vom fi la Casa Albă în 2024”.

Anterior, într-o postare pe rețeaua sa de socializare Truth Social, Dinald Trump l-a atacat pe judecător și a cerut ca ședința de marţi să fie mutată în altă locație. Mai exact, el solicită ca audierea să fie mutată din Manhattan în Staten Island. 

Întregul anunț al lui Trump este scris cu majuscule, iar în text fostul președinte american îl descrie pe judecătorul Juan Merchan drept un bărbat care este „un binecunoscut personaj care îl urăşte pe Trump și pe familia lui”.

El mai spune că tribunalul din Manhattan se află pe teritoriul democrat, lucru pe care îl consideră nedrept.

04-04-2023
14:29

Poliția îi separă pe susținătorii şi oponenţii lui Trump, adunaţi în fața tribunalului

Susținătorii și adversarii lui Trump se adună în fața tribunalului din Mannhattan, iar poliția a început să îi separe. Sunt foarte mulți polițiști, dar și jurnaliști, fotojurnalişti și cameramani.

Donald Trump va deveni marţi, oficial, primul fost președinte american care se confruntă cu acuzații penale, când va fi trimis în judecată de un tribunal din New York. Procedura ar trebui să fie rapidă și de rutină, dar reprezintă un moment suprarealist și istoric din istoria SUA, scrie CNN.

Posturile de știri nu vor putea transmite procesul în direct, a declarat un judecător, respingând cererea mai multor organizații media, inclusiv CNN. Cu toate acestea, cinci fotografi vor avea voie să-l fotografieze pe Trump în sala de judecată, înainte de începerea ședinței. 

04-04-2023
12:27

Avocatul lui Trump spune că acesta nu va pleda vinovat

Citirea rechizitoriului împotriva lui Donald Trump marți, la tribunalul din Manhattan, va fi „o procedură tipică care nu va dura mai mult de 20-30 de minute”, a declarat avocatul fostului președinte, Joe Tacopina, pentru Good Morning America de la ABC, el adăugând că Trump va fi „ tratați la fel ca toți ceilalți.”

Discuțiile dintre echipa juridică a lui Trump și procurori au fost „despre anumite chestiuni de procedură, dar nimic substanțial despre rechizitoriu”, a mai spus Tacopina.

Când gazda emisiunii a sugerat că Trump ar putea pleda vinovat, Tacopina a răspuns: „Pot să vă asigur că nu va exista pledoarie de vinovăție în acest caz. Nu cred că acest caz va merge la juriu. Cred că va fi respins pe baza documentelor”, a adăugat el.

El a mai spus că nu există niciun indiciu că instanța i-ar impune vreo restricție lui Donald Trump. 

04-04-2023
11:28

Orașul New York se pregătește de proteste, primarul a transmis un avertisment

La New York, poliția se pregătește de proteste și a luat măsuri stricte de securitate din cauza manifestaţiilor anunțate. Aproape de prânz, ora locală (18, ora României), reprezentantul republican radical Marjorie Taylor Greene a programat un protest împotriva rechizitoriului.

Primarul orașului New York, Eric Adams, i-a avertizat pe protestatari să nu provoace revolte. “Mesajul nostru este simplu: controlaţi-vă! New York-ul este casa noastră, nu un teren de antrenament pentru furia voastră”, a spus Adams și le-a cerut lui Taylor Greene și susținătorilor săi “să se comporte decent”. Președintele american Joe Biden a vorbit și el despre protestele anunțate la New York, iar când a fost întrebat dacă este îngrijorat de posibile revolte a spus: „Nu. Am încredere în poliția din New York”.

Poliția din New York spune că este pregătită pentru o operațiune uriașă de securitate, 35.000 de polițiști în uniformă aflându-se în alertă maximă.

Donald Trump, fostul lider de la Casa Albă, și-a început încă de luni seara călătoria dinspre Florida către New York. Marți dimineață, acesta va ajunge în fața unei instanțe de judecată.

Donald Trump, așteptat în fața unei instanțe din New York: ”Este pregătit să intre și să facă ceea ce trebuie să facă”

Donald Trump se va prezenta la un tribunal din New York. Aici, magistrații îi vor comunica în mod oficial acuzaţiile legate de plata la sfârşitul anului 2016 a 130.000 de dolari către actriţa de filme pornografice Stormy Daniels. Totul s-a petrecut în contextul alegerilor din acel an.

ADVERTISEMENT

Încă de luni seara, fostul preşedinte a aterizat pe aeroportul La Guardia din New York, pentru a fi pus oficial sub acuzare. Fostul lider american este aşteptat să se prezinte în faţa judecătorului Juan Merchan. Este judecătorul care a prezidat şi procesul penal de anul trecut. Atunci, compania imobiliară a lui Trump a fost condamnată pentru fraudă fiscală.

Avocatul Alina Habba, care îl reprezintă pe Donald Trump, a oferit ultimele detalii înainte de evenimentul de marți. Aceasta a spus despre clientul său că ”Este bine dispus. Sincer, este aşa cum ar trebui să fie în mod normal. Este pregătit să intre şi să facă ceea ce trebuie să facă”.

ADVERTISEMENT

Habba a avut o intervenție la Fox News. Aici, a fost întrebată despre “planul de joc” pentru apariţia lui Trump la tribunalul din Manhattan, marți, şi a spus: “Totul este planificat“.

Cu excepţia unor surprize, cred că ar trebui să fie fără probleme. Încercăm să ne coordonăm şi să cooperăm cu toată lumea pentru a ne asigura că nu există probleme”, a adăugat Habba.

ADVERTISEMENT

Donald Trump, așteptat să susțină un discurs, marți seară, la reședința sa din Mar-a-Lago

Trump, primul fost preşedinte al SUA care se confruntă cu acuzaţii penale, urmează să fie pus sub acuzare. I se vor lua amprentele şi va fi fotografiat, la tribunalul din centrul Manhattanului. Avocaţii săi au declarat că va pleda nevinovat.

Un oficial al tribunalului a declarat că punerea sub acuzare este programată pentru marţi, la ora 14.15. Trump se va întoarce apoi în Florida şi va rosti un discurs la Mar-a-Lago la ora locală 20:15 (miercuri, 3.15 ora României), a precizat biroul său.

ADVERTISEMENT

De notat că acuzaţiile specifice incluse în rechizitoriul marelui juriu nu au fost dezvăluite. Cu toate acestea, punerea sub acuzare de marţi va marca prima înfăţişare a lui Trump în instanţă în acest caz.

ADVERTISEMENT