News

Donald Trump dă în judecată CNN. Fostul lider al SUA cere daune de câteva sute de milioane

Avocații fostului președinte al SUA, Donald Trump, au anunțat că dau în judecată postul de televiziune CNN, pentru defăimare.
04.10.2022 | 13:53
Donald Trump da in judecata CNN Fostul lider al SUA cere daune de cateva sute de milioane
De-a lungul ultimilor ani, Donald Trump a avut mai multe contre cu jurnaliștii CNN. Foto: commons.wikimedia.org
ADVERTISEMENT

Deranjat de remarcile și etichetele jurnaliștilor CNN la adresa lui, Donald Trump a decis să-i cheme în instanță pe cei responsabili. Fostul lider de la Casa Albă consideră că jurnaliștii l-au defăimat și cere daune de aproape jumătate de miliard de dolari.

Donald Trump vrea să dea o lovitură grea celor de la CNN

Mai exact 475 de milioane de dolari, conform theguardian.com. În documentele depuse înstanță, avocații fostului președinte american au arătat că CNN a încercat să le defăimeze clientul “cu o serie de etichete tot mai scandaloase și false“.

ADVERTISEMENT

Dosarul a fost depus luni la tribunalul federal din Fort Lauderdale, Florida. Avocații lui Donald Trump au notat că jurnaliștii de la CNN au folosit cuvinte ca ‘rasist‘, ‘lacheu al Rusiei‘ și ‘insurecționist‘ la adresa fostului președinte. Mai mult, apărătorii republicanului au arătat că miliardarul a fost comparat cu Hitler la un moment dat.

Dincolo de simpla evidențiere a oricărei informații negative despre reclamant și de ignorarea tuturor informațiilor pozitive despre el, CNN a încercat să își folosească influența sa masivă, pretins a fi o sursă de știri ‘de încredere’, pentru a-l defăima pe reclamant în mintea telespectatorilor și cititorilor săi, cu scopul de a-l învinge politic“, se arată în dosar.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții televiziunii încă nu au reacționat

De cealaltă parte, reprezentanții CNN au refuzat să comenteze acuzațiile. Trump susține că CNN are un lung istoric de critici la adresa sa, dar că și-a intensificat atacurile în ultimele luni deoarece rețeaua se temea că va candida și la alegerile prezidențiale din 2024.

Ca parte a efortului său concertat de a înclina balanța politică spre stânga, CNN a încercat să îl păteze pe reclamant“, arată avocații săi.

ADVERTISEMENT

În acest context a fost amintit reportajul în care s-a lăsat impresia că Trump a fost comparat cu Hitler. Materialul a fost difuzat în ianuarie 2022 și a fost realizat de prezentatorul Fareed Zakaria. Reportajul a inclus imagini cu dictatorul german.

În 2020, Trump a fost învins la alegerile prezidențiale de Joe Biden, care încă nu a spus oficial dacă va candida și în 2024, deși a lansat mai multe indicii.

ADVERTISEMENT

La 76 de ani, fostul președinte al SUA se confruntă cu probleme juridice considerabile. Printre ele se numără ancheta penală a Departamentului de Justiție al SUA (DoJ) pentru că a păstrat dosare guvernamentale la proprietatea sa de la Mar-a-Lago, în Florida, după ce a părăsit funcția în ianuarie 2021.

 

ADVERTISEMENT