News

Donald Trump, găsit vinovat de agresiune sexuală în cazul jurnalistei E. Jean Caroll. Prima reacție a fostului președinte

Donald Trump a fost găsit vinovat de agresiune sexuală în cazul jurnalistei E. Jean Caroll. Reacție dură a fostului președinte după aflarea verdictului.
09.05.2023 | 23:13
Donald Trump gasit vinovat de agresiune sexuala in cazul jurnalistei E Jean Caroll Prima reactie a fostului presedinte
Donald Trump, găsit vinovat de agresiune sexuală în cazul jurnalistei E. Jean Caroll. Pedeapsa primită. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite, a fost găsit vinovat de agresiune sexuală în cazul jurnalistei E. Jean Caroll. Candidatul republican la alegerile prezidențiale a avut o primă reacție.

Donald Trump, găsit vinovat de agresiune sexuală în cazul jurnalistei E. Jean Caroll. Pedeapsa primită

Un tribunal din New York l-a declarat vinovat de agresiune sexuală pe fostul președinte american Donald Trump. Fostul lider de la Casa Albă a fost în centrul unui dosar început pe 25 aprilie, la New York.

ADVERTISEMENT

Trump este acuzat că a agresat sexual o jurnalistă. Fostului președinte american i s-au cerut daune pentru acuzații de viol și defăimare de către un fost editorialist, E. Jean Carroll.

În cadrul procesului, fostul președinte al SUA a fost găsit vinovat de abuz sexual și defăimare. În același timp, cei nouă juraţi au stabilit că Donald Trump nu este vinovat de “viol”, aşa cum fusese acuzat de fosta jurnalistă E. Jean Carroll, scrie AbcNews.

ADVERTISEMENT

De notat că este pentru prima oară când un fost lider la Washington este declarat vinovat de agresiune sexuală. Dat fiind faptul că e vorba de un caz civil și nu penal, singura sancțiune legală cu care se va confrunta Trump este cea financiară.

Astfel, verdictul de marți, 9 mai, spune că Donald Trump trebuie să-i plătească lui E. Jean Carroll (79 de ani), despăgubiri în valoare de 5 milioane de dolari, ”pentru suferinţele fizice şi psihologice pe care i le-a cauzat”.

ADVERTISEMENT

Prima reacție a fostului președinte Donald Trump după aflarea verdictului

La scurt timp după acest verdict, care poate fi atacat cu recurs, Donald Trump a reacționat. Într-o postare cu majuscule pe rețeaua sa de socializare, Truth Social, acesta a spus că sentința este o ”rușine”.

Nu am absolut nicio idee cine este această femeie. Acest verdict este o rușine – o continuare a celei mai mari vânători de vrăjitoare din toate timpurile!”, a scris fostul lider al SUA.

ADVERTISEMENT

Presa internațională notează că E. Jean Carroll s-a ținut de mână cu avocații ei în timp ce a fost citit verdictul. Ea a părăsit tribunalul împreună cu avocata ei, Roberta Kaplan, zâmbind și purtând ochelari de soare. S-a urcat într-o mașină fără să vorbească cu reporterii.

Fosta jurnalistă l-a acuzat pe Trump, în vârstă de 76 de ani, că a violat-o la mijlocul anilor 1990. Carroll spune că agresiunea a avut loc într-o cabină de probă a unui magazin. Cei doi s-au întâlnit aici întâmplător.

ADVERTISEMENT