Sport

Vestiarul lui PSG stă să erupă! Noul măr al discordiei, concurența dintre Gianluigi Donnarumma și Keylor Navas

PSG are toate motivele din lume să fie o echipă liniștită. Banii și super vedetele nu par să fie însă de ajuns. Pe Parc des Princes a crescut din nou tensiunea din cauza concurenței dintre cei doi portari.
04.01.2022 | 14:39
Vestiarul lui PSG sta sa erupa Noul mar al discordiei concurenta dintre Gianluigi Donnarumma si Keylor Navas
ADVERTISEMENT

Sosirea lui Gianluigi Donnarumma la Paris Saint-Germain a reprezentat unul din transferurile verii în 2021. Italianul, care a fost legitimat timp de opt ani la AC Milan, a sosit liber de contract pe Parc des Princes.

Mutarea goalkeeperului în vârstă de 22 de ani în capitala Franței a venit după ce acesta a cucerit Campionatul European cu naționala Italiei și a fost desemnat cel mai bun fotbalist de la turneul final.

ADVERTISEMENT

Tensiune la cote maxime în vestiarul lui PSG. Concurența dintre Donnarumma și Navas creează probleme

Cu toate acestea, Donnarumma nu a reușit să se impună ca titular în poarta vicecampioanei din Hexagon. Italianul a jucat doar 11 meciuri în acest sezon în toate competițiile, iar Pochettino îl folosește prin rotație, la schimb cu Keylor Navas.

Cotat de transfermarkt.com la 65 de milioane de euro, „Gigio” are contract cu parizienii până în vara lui 2026, dar au apărut deja zvonuri legate de o posibilă plecare a sa.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, costaricanul a apărat ceva mai mult în acest sezon. Keylor Navas a îmbrăcat de 16 ori tricoul lui PSG, dintre care 11 meciuri au fost în Ligue 1 și trei în Champions League.

Italianul neagă orice conflict

Cotidianul francez L’Equipe a anunțat încă de la finalul anului trecut că în vestiarul lui PSG există tensiuni din cauza concurenței dintre Donnarumma și Navas. Italianul a rupt acum tăcerea și neagă orice zvon.

ADVERTISEMENT

„Concurența e normală. Keylor este prietenul meu. Aici, la Paris, presiunea este mult mai mare decât la Milano. Joc la un club care vrea să câștige totul.

Acesta este doar începutul. Ambițiile mele vor fi aceleași: victorie, victorie, victorie”, a declarat Gianluigi Donnarumma, pentru France TV, citat de SportMediaset.

ADVERTISEMENT

Toată lumea pare să aibă o problemă cu toată lumea la Paris

Concurența dintre Donnarumma și Navas nu este singurul măr al discordiei din vestiarul lui PSG. Unii jucători sunt deja pe făraș, șefii vicecampioanei Franței întocmind o listă neagră cu cei de care vor să scape.

„Cred că după cinci luni de muncă, toată lumea a înțeles situația. Concurența e benefică. E o concurență reală, dar atmosfera de la antrenamente e bună. Toată lumea beneficiază de acest lucru și noi trebuie să ne lăudăm portarii pentru că au înțeles cum stă treaba. Nivelul lor nu poate decât să crească de acum înainte”, a declarat Mauricio Pochettino, când a fost întrebat de Navas și Donnarumma.

Și chiar dacă lucrurile sunt ok între cei doi goalkeeperi, jurnaliștii de la L’Equipe susțin că antrenorului argentinian îi este tot mai greu să gestioneze vestiarul plin de vedete de pe Parc des Princes.

Francezii reamintesc că Leo Messi și Leandro Parades nu au venit la antrenamentul programat a doua zi după decernarea Balonului de Aur, în timp ce Neymar n-a fost sancționat după ce a întârziat la o întâlnire cu unul dintre sponsori.

De asemenea, conform L’Equipe, mulți dintre jucătorii lui PSG nu înțeleg deciziile pe care luate de Pochettino și de club, cum ar fi faptul că Mauro Icardi a fost învoit trei zile pentru a își rezolva problemele de cuplu cu Wanda Nara.

ADVERTISEMENT