Sport

Dorin Rotariu, prezentat de Cosmin Moți la Ludogoreț: ”O echipă cu mentalitate de campioană”

Dorin Rotariu a ajuns la Ludogoreț Razgrad și a fost prezentat oficial de noul director tehnic al campioanei Bulgariei, Cosmin Moți.
17.06.2021 | 22:02
Dorin Rotariu prezentat de Cosmin Moti la Ludogoret O echipa cu mentalitate de campioana
ADVERTISEMENT

Mijlocașul care a jucat în ultimii ani la Astana a fost dorit și de Gigi Becali la FCSB, dar în cele din urmă a preferat să meargă în Bulgaria.

Rotariu mai avea un an de contract cu gruparea din Kazahstan, la care a ajuns în februarie 2019, dar a decis să-și rezilieze înțelegerea pe cale amiabilă.

ADVERTISEMENT

Cosmin Moți l-a prezentat oficial pe Dorin Rotariu la Ludogoreț

După câteva zile de incertitudine, Dorin Rotariu a ales să meargă la Ludogoreț Razgradși a fost prezentat oficial la campioana Bulgariei, de noul director tehnic Cosmin Moți, cel care s-a retras din activitate la finalul sezinului recent încheiat.

”Sunt fericit de efectuarea acestui transfer. Vin la o echipă cu mentalitate de campioană care joacă la un nivel înalt. Sper că voi ajuta la următoarele succese ale lui Ludogoreț.

ADVERTISEMENT

Cel mai bine mă simt ca mijlocaș dreapta, dar pot juca și ca atacant sau în spatele vârfului. Am vorbit deja cu antrenorul Valdas Dambrauskas. Sper să intru repede în formă și să fiu disponibil”, a declarat Rotariu.

Rotariu poate debuta în amicalul cu CFR Cluj

La rândul său, Cosmin Moți s-a arătat încântat de transferul mijlocașului român, primul din noua sa carieră de oficial la formația care a dominat campionatul Bulgariei în ultimii 10 ani.

ADVERTISEMENT

”Bine ai venit, Dorin. Cred că te vei adapta rapid echipei noastre și ne vei ajuta să ne atingem obiectivele în campionat și în cupele europene”, a spus fostul fundaș al celor de la Ludogoreț.

Dorin Rotariu a semnat contractul, iar joi a ajuns în cantonamentul lui Ludogoreț din Austria. Mijlocașul român a făcut un prim antrenament cu echipa la baza din Bad Haring și ar putea fi folosit în următoarele amicale: cu CFR Cluj în 19 iulie, iar apoi cu Ferencvaros și LASK Linz.

ADVERTISEMENT

Cariera lui Rotariu e în declin

La Ludogoreț Razgrad, Dorin Rotariu va fi coleg cu atacantul Claudiu Keșeru și îl va avea ca sfătuitor pe Cosmin Moți, caree a intrat în conducerea clubului. În această vară, bulgarii s-au despărțit de fundașul Dragoș Grigore.

În vârstă de 25 de ani, Rotariu a început fotbalul la Poli Timișoara, de unde a fost împtumutat la Dinamo și apoi cumpărat definitic de ”câini” în vara anului 2013, pentru 1,1 milioane de euro. La începutul anului 2-17, el a fost cedat la FC Brugeas pentru 2.200.000 de euro.

Plecarea în afară a însemnat declinul fotbalistic al lui Dorin Rotariu. Nereușind să se impună la formația belgiană, el a fost împrumutat la Mouscron și AZA Alkmaar, înainte de a fi cedat definitic la Astana pentru 1,5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT