Sport

Dorin Șerdean nu mai e acționar la Dinamo. Cui i-a cedat partea sa

Rămas acționar minoritar la Dinamo, Dorin Șerdean a decisă să renunțe și la ultimul pachet pe care îl deținea în club după ce a fost arestat.
27.09.2023 | 16:42
Dorin Serdean nu mai e actionar la Dinamo Cui ia cedat partea sa
Rămas acționar minoritar la Dinamo, Dorin Șerdean a decisă să renunțe și la ultimul pachet pe care îl deținea în club după ce a fost arestat
ADVERTISEMENT

Omul de afaceri a fost în arest preventiv înainte de a fi plasat în arest la domiciliu în cazul de fraudare de 30 de milioane de euro în care ar fi emis 18 scrisori de garanție false pentru cei care au obținut proiecte finanțate din fonduri UE, în numele unei societăți înregistrate în Spania.

Dorin Șerdean a dispărut din acționariatul lui Dinamo

La scurt timp după ce a fost pus sub acuzare, Dorin Șerdean a renunțat la firma Lotus Perfect Products SRL, cea care deține 0,1% din acțiunile clubului Dinamo și care a vândut pachetul majoritar de acțiuni către Red&White.

ADVERTISEMENT

Conform gsp.ro, omul de afaceri din Alba Iulia a mutat societatea pe numele soției sale, Ana Șerdean, iar schimbarea a fost înregistrată la Registrul Comerțului la data de 5 septembrie 2023.

Șerdean ar fi emis 18 scrisori de garanție false în proiecte finanțate din fonduri UE. Din frauda de 30 de milioane de euro, el ar fi încasat 13 milioane de euro, bani obținuți nejustificat din utilizarea documentelor false și inexacte.

ADVERTISEMENT

Parchetul European a precizat că este vorba de o schemă infracțională de a furniza scrisori de garanție false beneficiarilor de proiecte finanțate din fonduri UE, care pretindeau că asigură proiectele împotriva potențialelor daune.

Șerdean continuă procesul cu APCH

La o lună după ce Dinamo a fost preluată de noul grup de investitori, fostul acționar majoritar Dorin Șerdean a renunțat la procesul deschis pe 17 noiembrie 2022 în care contesta planul de reorganizare modificat aprobat de Adunarea Generală a Creditorilor.

ADVERTISEMENT

În acest proces, fostul acționar majoritar a cerut ca sumele de bani prin care suporterii au ținut Dinamo pe linia de plutire să nu fie recunoscute drept creanțe în noul plan de reorganizare al clubului.

În cazul în care acest lucru s-ar fi întâmplat, fanii din APCH/DDB urmau să-l deposedeze pe Șerdean de acțiuni și să devină acționari majoritari, cu 98%. Acest lucru nu mai este de actualitate, după vânzarea clubului.

ADVERTISEMENT

În schimb, Dorin Șerdean a hotărât să continue procesul cu suporterii dinamoviști. Acțiunea a fost începută pe 4 noiembrie 2022, iar acesta a solicitat dizolvarea APCH pentru că urmărește un alt scop decât cel pentru care s-a constituit. Un nou termen în acest caz va avea loc pe 20 noiembrie 2023, de la ora 11:00, la Curtea de Apel București.


  • Cotă WIN2 pentru Dinamo: 1,44 este cota pentru „multigoluri: 2-5” la meciul Oțelul – Dinamo

ADVERTISEMENT