News

Dosar penal pentru un tânăr care a intrat în sediul Poliției din Caransebeș cu un certificat verde aparținând altcuiva

Un tânăr de 20 de ani s-a ales cu dosar penal după ce a intrat la Poliția din Caransebeș cu un certificat verde aparținând altcuiva.
03.11.2021 | 22:24
Dosar penal pentru un tanar care a intrat in sediul Politiei din Caransebes cu un certificat verde apartinand altcuiva
Dosar penal pentru un tânăr care a intrat în sediul Poliției din Caransebeș cu un certificat verde aparținând altcuiva. Foto: carasinfo.ro
ADVERTISEMENT

Un tânăr în vârstă de 20 de ani s-a ales cu dosar penal. Acesta a încălcat legislația în vigoare privind certificatul verde și, chiar mai mult decât atât, a încercat să treacă drept altcineva.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal după ce a intrat în sediul poliției cu un certificat verde aparținând altcuiva

Așa cum știm deja, pentru a intra în orice instituție publică este nevoie de un document care să ateste fie că am fost vaccinați, fie că am trecut prin boală.

ADVERTISEMENT

Pentru a face acest lucru, avem nevoie de certificatul verde. Și tocmai pentru că așa este legea, au apărut tot felul de metode pentru a o înșela, una dintre ele fiind folosirea unui document care aparține altei persoane.

Acest lucru a încercat să îl facă și un tâăr de 20 de ani din Caransebeș, doar că planurile i-au fost date peste cap.

ADVERTISEMENT

El avea treabă la Poliție, unde s-a prezentat cu un certificat verde care aparținea unei alte persoane.

Mesajul IPJ Caransebeș după acest incident

Din nefericire pentru el, oamenii legii au verificat cui îi aparține, de fapt, documentul, iar concluzia a fost că persoana care îl deținea era o alta decât cea care stătea în fața lor.

ADVERTISEMENT

„Polițiști de la Poliția Municipiului Caransebeș s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals privind identitatea.

În cursul aceleiași dimineți, un tânăr de 20 de ani din comuna Cornea s-a prezentat la sediul Poliției pentru eliberarea unui certificat de cazier judiciar, iar pentru a i se permite accesul în instituție, a prezentat un certificat digital european COVID emis pe numele altei persoane”, a transmis IPJ Caraş-Severin.

ADVERTISEMENT

Totuși, în multe dintre cazuri, persoanele care verifică certificatele verzi nu au dreptul să le ceară celorlalți și un act de identitate pentru a verifica dacă documentul este chiar al lor sau nu.

Este cazul agenților de pază de la mall, cărora le revine sarcina de a le verifica clienților certificatele de vaccinare sau de trecere prin boală înainte de a le permite accesul.

Totuși, acest lucru nu îi oprește pe mulți din a folosi în mod ilegal certificate care nu le aparțin, în speranța că pot ajunge în locuri în care nici măcar nu ar trebui să fie.

ADVERTISEMENT