Sport

Două campioane mondiale pleacă de la CSM Bucureşti şi Rapid! Au fost prezentate oficial la finalista Ligii Campionilor

Laura Glauser şi Orlane Kanor, campioanele mondiale de la CSM Bucureşti şi Rapid, pleacă din Liga Florilor. Franţuzoaicele au semnat cu Ferencvaros, finalista din Champions League.
31.12.2023 | 15:06
Doua campioane mondiale pleaca de la CSM Bucuresti si Rapid Au fost prezentate oficial la finalista Ligii Campionilor
Două campioane mondiale pleacă de la CSM Bucureşti şi Rapid! Au fost prezentate oficial la finalista Ligii Campionilor
ADVERTISEMENT
31-12-2023
13:10

Orlane Kanor și Laura Glauser, prezentate oficial la Ferencvaros!

Ferencvaros își face echipă redutabilă pentru sezonul viitor. Așa cum FANATIK a anunțat de la începutul săptămânii, campioanele mondiale Laura Glauser (CSM București) și Orlane Kanor (Rapid) au semnat cu finalista Ligii Campionilor.

Echipa maghiară le-a transferat și pe rusoaicele Valeriia Maslova și Daria Dmitrieva. În trecut, cele două handbaliste au fost dorite și de CSM București, dar nu au mai ajuns la echipa din Capitală.

Perioadă tulbure pe piaţa transferurilor în handbalul feminin. Echipele tari ale Europei îşi definitivează loturile pentru sezonul viitor, iar aceste schimbări sunt în toi şi la echipele puternice din Liga Florilor.

Două campioane mondiale pleacă de la CSM Bucureşti şi Rapid! Semnează cu Ferencvaros

Laura Glauser va pleca în vară de la CSM Bucureşti. Portarul naţionalei Franţei, care a avut un aport important în titlul mondial câştigat de echipa lui Olivier Krumbholz, este aproape de un transfer la Ferencvaros.

ADVERTISEMENT

Echipa maghiară transferă şi de la rivala Rapid. Orlane Kanor, de asemenea componentă a naţionalei Franţei, va părăsi în vară Giuleştiul şi se va îndrepta spre finalista Ligii Campionilor, care are o campanie puternică de achiziţii.

La CSM Bucureşti va exista în vară o adevărată restructurare în lot. Pe lângă Glauser, vor părăsi echipa Ştefania Stoica (semnată deja de Rapid), Grace Zaadi, Marie Davidsen, Zeljka Nikolic şi Jennifer Guttierez.

ADVERTISEMENT
Laura Glauser, în tricoul lui CSM Bucureşti. Sursa: sportpictures.eu
Laura Glauser, în tricoul lui CSM Bucureşti. Sursa: sportpictures.eu

Ce transferuri au făcut Rapid şi CSM Bucureşti!

Oficialii echipei s-au mişcat repede şi au găsit înlocuitoare pe majoritatea posturilor. Astfel, Daciana Hosu şi Gabriela Moreschi vin să completeze postul de portar, Emma Friis vine în inter stânga, iar Inger Smits pe postul de centru.

De la Rapid vor pleca ambele surori Kanor. Dacă Orlane este aproape de transferul la Ferencvaros, Laura se va întoarce în Franţa, la Brest. Alexandra Badea (Gloria Buzău) şi Mathilde Neesgaard (Horsens) vor părăsi şi ele echipa.

ADVERTISEMENT

Rapid a anunţat până acum transferul Ştefaniei Stoica, de la CSM Bucureşti, iar de la ŢSKA Moscova vor veni extremele Sara Ristovska şi Polina Gorşkova. Milena Raicevic a fost transferată de la Buducnost.

Orlane Kanor, în tricoul Rapidului. Surs: sportpictures.eu
Orlane Kanor, în tricoul Rapidului. Surs: sportpictures.eu

Adi Vasile, sub presiune la “tigroaice”!

Obiectivul lui CSM Bucureşti este calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor. “Tigroaicele” nu au mai fost acolo din 2018, în fiecare an ratând acest obiectiv la limită. În stagiunea precedentă, Rapid s-a oprit tot în sferturi.

ADVERTISEMENT

Antrenorul “tigroaicelor”, Adi Vasile, este sub presiune. Clubul a emis un comunicat prin care anunţă că înţelegerea cu actualul tehnician va fi reziliată dacă acest obiectiv din Liga Campionilor nu va fi atins.

  • 30 de ani are Laura Glauser
  • 2018 este anul în care CSM Bucureşti a ajuns ultima dată în Final Four
ADVERTISEMENT