Sport

Trei faze controversate în Sepsi – Universitatea Craiova! Gol anulat și două penalty-uri: Istvan Kovacs, ajutat de VAR. Foto

Trei faze controversate au avut loc în meciul dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și Universitatea Craiova. Arbitrul a avut nevoie de intervenția VAR de fiecare dată.
04.02.2024 | 16:08
Cele două faze controversate din prima repriză a meciului Sepsi - Universitatea Craiova // Colaj Fanatik, capturi Prima Sport
ADVERTISEMENT

În minutul 8 al partidei din SuperLiga dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și Universitatea Craiova a avut loc prima fază controversată, care a avut nevoie de intervenția sistemului VAR.

Universitatea Craiova, prin Raul Silva, a deschis scorul după 8 minute de joc, dar reușita sa a avut nevoie de consultarea VAR pentru a se decide dacă fundașul brazilian se afla în poziție de ofsaid.

ADVERTISEMENT

Arbitrul Istvan Kovacs din Carei a așteptat aproximativ 4 minute, iar după ce i s-a transmis din camera VAR că a fost ofsaid a decis să anuleze golul lui Raul Silva, iar partida a continuat de la scorul de 0-0.

Sepsi a cerut penalty, Istvan Kovacs a așteptat din nou intervenția VAR!

Zece minute mai târziu, a avut loc o altă fază controversată, de această dată în careul oltenilor. Și de această dată în prim plan a fost tot fundașul Raul Silva, care nu s-a înțeles cu portarul David Lazar și Debeljuh le-a luat faza.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul lui Sepsi a fost incomodat din spate de Raul Silva și a căzut, moment în care jucătorii gazdelor au cerut insistent lovitură de la 11 metri. Din nou, Istvan Kovacs a așteptat să i se transmită din camera VAR decizia. Iar decizia a fost să lase jocul să continue, sub privirea dezamăgită a patronului covăsnenilor Laszlo Dioszegi.

Până la urmă, Raul Silva a văzut cartonașul galben în minutul 28 al partidei, după un alt duel cu Debeljuh, dar de această dată la aproximativ 30 de metri de poarta oltenilor.

ADVERTISEMENT

Covăsnenii au deschis totuși scorul în minutul 33 prin Gabriel Debeljuh, cel mai periculos jucător de la Sepsi Sfântu Gheorghe în prima parte. E primul gol în campionat pentru fotbalist după transferul la Sepsi. Ion Gheorghe i-a pasat decisiv.

Penalty acordat și anulat după intervenția VAR!

În minutul 53, Denis Ciobotariu a fixat piciorul în fața lui Markovici, în careu, iar Istvan Kovacs a arătat punctul cu var pentru olteni. Arbitrul a fost însă chemat la monitorul VAR pentru a urmări din nou faza, iar ulterior a făcut semn că penalty-ul este anulat.

ADVERTISEMENT

Echipele de start la Sepsi – Universitatea Craiova

Sepsi: Niczuly – Oteliță, Ninaj, Ciobotariu, Fl. Ștefan – Rodriguez, N. Păun – I. Gheorghe, C. Matei, Kallaku – Debeljuh. Rezerve: D. Moldovan – Gedo, Kecskes, Bălașa, Renta, Aganovic, R. Varga, Safranko, Popșa, K. Varga.
Antrenor: Bernd Storck.

Universitatea Craiova: Lazar – Vlădoiu, Zajkov, Raul Silva, Căpățînă – Al. Crețu, Mateiu – Danciu, Mekvabishvili, Mitriță – Markovic. Rezerve: L. Popescu – Soiri, Maldonado, Badelj, Benga, Lăpădătescu, Kozulj, Cîmpanu, Baiaram, Bana, Koljic.
Antrenor: Ivaylo Petev.

ADVERTISEMENT
Tags: