Sport

Istvan Kovacs, cadou de Anul Nou din Arabia Saudită. Câți bani a luat să arbitreze în Golf

Chiar dacă fotbalul românesc se află în pauză, Istvan Kovacs continuă să facă bani. Și asta pentru că el a fost solicitat să arbitreze un meci din Arabia Saudită.
30.12.2023 | 19:32
Istvan Kovacs cadou de Anul Nou din Arabia Saudita Cati bani a luat sa arbitreze in Golf
Chiar dacă fotbalul românesc se află în pauză, Istvan Kovacs continuă să facă bani. Și asta pentru că el a fost solicitat să arbitreze un meci din Arabia Saudită. Sursă foto: Twitter Al-Ahli Saudi Club
ADVERTISEMENT

Cotat la acest moment ca cel mai bun arbitru din țara noastră, ”centralul” din Carei a avut o toamnă plină. Pe lângă meciurile din SuperLiga, el a mai prins câteva jocuri în zona Golfului și a condus și patru partide din faza grupelor Champions League.

Istvan Kovacs, penalty la ultima fază în Arabia Saudită

În perioada dintre Crăciun și Anul Nou, Istvan Kovacs a mers în Arabia Saudită, acolo unde a fost solicitat să conducă întâlnirea dintre Al Ahli și Al Khaleej, din etapa a 19-a a campionatului în care s-au investit bani serioși.

ADVERTISEMENT

Al Ahli, care se află în lupta pentru podium, pornea ca mare favorită în fața unei formații de mijlocul clasamentului și asta a făcut ca arbitrul român să aibă un meci destul de ușor până înspre finalul lui.

Totul s-a complicat pentru că scorul de 0-0 s-a păstrat pe tabelă, iar gazdele au început să intre în panică, iar oaspeții să tragă de timp. Kovacs s-a văzut nevoit să acorde în cele din urmă 7 cartonașe galbene și 7 minute de prelungire.

ADVERTISEMENT

În chiar ultimul minut de prelungire, ”centralul” român a dictat un penalty pentru Al Ahli spre disperarea celor de la Al Khaleej. Decizia a fost însă una fără dublii, după un fault clar al unui fundaș al oaspeților în momentul în care a vrut să degajeze.

Superstarul ivorian Franck Kessie a transformat cu precizie lovitura de la 11 metri și Al Ahli s-a impus dramatic cu 1-0 și a acumulat 40 de puncte, cu 3 mai puține decât Al Nassr Riyadh și cu 13 mai puține decât liderul Al-Hilal.

ADVERTISEMENT

Kovacs, bonus ca la Champions League

A fost o ieșire mai mult decât plăcută pentru Istvan Kovacs, care pe lângă faptul că se păstrează în formă pentru partea a doua din SuperLiga și meciurile ce urmează în primăvara europeană, dar a și încasat un cec frumușel.

Mai exact, arbitrul din Carei a luat același bonus ca și pentru o partidă din Champions League, mai exact 5.000 de euro. În plus, acestuia i-au fost achitate de către arabi toate cheltuielile de transport și cazare.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs a fost implicat împreună cu brigada sa într-un scandal la ultimul meci arbitrat în Champions League, cel dintre FC Porto și Șahtior Donețk. În minutul 29, asistentul Vasile Marinescu a ridicat fanionul pe o fază de atac a ucrainenilor, o parte a jucătorilor de la Porto s-au oprit, dar Kovacs a făcut semn că meciul poate să continue.

Jucătorii lui Șahtior au continuat faza şi au marcat prin Sikan, la o fază în care apărarea lui Porto a fost indusă în eroare de nehotărârea asistentului. Reuşita a fost validată cu ajutorul VAR, deşi Vasile Marinescu ridicase fanionul în primă instanţă. În ciuda protestelor jucătorilor lui FC Porto, care s-au oprit când au văzut fanionul, golul a fost valabil.

ADVERTISEMENT