Sport

Două faze de penalty analizate cu VAR în prima repriză din CFR Cluj – CS Mioveni. Cum le-a judecat centralul Bogdan Dumitrache. Video

Brigada de arbitri condusă de Bogdan Dumitrache a avut mult de muncă în prima repriză a meciului CFR Cluj – CS Mioveni. Centralul a avut nevoie de VAR pentru a analiza două faze susceptibile de penalty.
30.07.2022 | 23:07
Doua faze de penalty analizate cu VAR in prima repriza din CFR Cluj  CS Mioveni Cum lea judecat centralul Bogdan Dumitrache Video
Brigada de arbitri condusă de Bogdan Dumitrache a avut nevoie în două rânduri de ajutor din camera VAR în timpul meciului CFR Cluj - CS Mioveni. © FOTO:Flaviu Buboi/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Echipa de arbitri video a avut multe faze de analizat în prima repriză a meciului dintre campioana CFR Cluj și CS Mioveni. Gazdele au cerut lovitură de pedeapsă încă din minutul 12. Au primit-o abia în prelungiri.

Arbitrul Bogdan Dumitrache a avut nevoie de VAR ca să dicteze un penalty evident

Meciul de la Cluj dintre campioana CFR și CS Mioveni a început cu echipa oaspete reușind să deschidă scorul după o gafă monumentală a lui Bordeianu, în minutul 7.

ADVERTISEMENT

Argeșenii s-au retras însă copleșiți de dominarea gazdelor și, în minutul 12, le-a trecut glonțul pe lângă ureche. Cristi Manea a căzut în suprafața de pedeapsă și a solicitat penalty.

Centralul Bogdan Dumitrache a decis că jocul trebuie să continue, dar la intervenția echipei din cabina VAR a analizat faza.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă și-a menținut decizia inițială, reluările demonstrând că apărătorul clujean nu a fost faultat în careu și că a fost vorba doar de o simulare.

În ultimul minut al primei reprize Camora a pătruns în viteză în suprafața de pedeapsă a oaspeților, este faultat evident, dar arbitrul dictează lovitură de la colțul terenului.

ADVERTISEMENT

Vezi fazele analizate de VAR AICI!

Echipa VAR a intervenit și i-a cerut acestuia să analizeze faza. Abia după ce a urmărit reluări din toate unghiurile posibile, Bogdan Dumitrache a arătat punctul cu var, iar Deac a transformat fără emoții.

Mario Camora, iertat, fără VAR

O altă fază care a ridicat suspiciuni s-a petrecut în minutul 27, când Camora i-a aplicat un cot în figură lui Alexandru Buziuc. A fost rândul oaspeților să ceară intervenția echipei VAR.

ADVERTISEMENT

Avertismentul din cabina specială nu a mers către arbitrul Dumitrache astfel că acesta i-a acordat căpitanului CFR-ului doar cartonașul galben.

Reluările au demonstrat că apărătorul de bandă al campioanei l-a lovit evident pe Buziuc și ar fi trebuit să fie eliminat, dacă echipa VAR ar fi intervenit.

ADVERTISEMENT