News

Două femei din București, reținute după ce au furat 12.000 de euro din casa unui prahovean. Cât au cheltuit din banii furați în doar două zile

Două femei din Capitală, care reușiseră să fure 12.000 de euro din locuința unui bărbat din Breaza, au fost prinse de polițiști la doar două zile după comiterea faptei
01.07.2023 | 18:02
Doua femei din Bucuresti retinute dupa ce au furat 12000 de euro din casa unui prahovean Cat au cheltuit din banii furati in doar doua zile
Două femei din București, furt de 12.000 de euro. Sursa foto: Poliția Română/ Facebook
ADVERTISEMENT

Cele două femei din București, în vârstă de 36, respectiv 43, de ani l-au abordat pe bărbatul din localitatea Breaza și au mers la locuința acestuia cu scopul/ pretextul de a-i vinde haine, moment în care au reușit să-i fure uriașa sumă de bani.

Furt de 12.000 de euro la Breaza

Două femei din Capitală au fost reținute vineri pentru 24 de ore, fiind acuzate că în urmă cu două zile au furat 12.000 de euro din locuința unui bărbat din localitatea Breaza, județul Prahova. Potrivit polițiștilor prahoveni, cele două femei din Municipiul București au abordat bărbatul și, mergând la locuința acestuia, sub scopul/ pretextul de a-i vinde niște articole vestimentare, într-un moment de neatenție, i-au furat acestuia suma impresionantă de bani.

ADVERTISEMENT

„La data de 30 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției oraşului Breaza au identificat, depistat și reținut două femei, bănuite de comiterea unei infracțiuni de furt cu un prejudiciu de aproximativ 12.000 de euro.

În fapt, la data de 28 iunie a.c., persoanele bănuite de comiterea faptei, două femei cu vârstele de 36, respectiv 43 de ani, din municipiul București, ar fi abordat un bărbat din orașul Breaza, mergând la domiciliul acestuia, oferindu-i spre vânzare diferite articole vestimentare, ocazie cu care, într-un moment de neatenție al bărbatului, cele două femei ar fi sustras din locuința acestuia suma de bani”, se arată într-un comunicat de presă emis de către IPJ Prahova.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, la doar două zile după comiterea furtului, polițiștii le-au identificat pe cele două femei, iar vineri au efectuat percheziții la domiciliul acestora. Autoritățile au precizat că au reușit să recupereze suma de 11.300 de euro, ceea ce înseamnă că în cele două zile, cele două suspecte au reușit să cheltuiască aproximativ 700 de euro.

„Polițiștii orașului Breaza au pus în aplicare, vineri, două mandate de percheziție domiciliară, la domiciliile celor două femei, fiind descoperite și ridicate suma de 11.300 de euro, precum și mai multe mijloace materiale de probă”, a mai transmis IPJ Prahova.

ADVERTISEMENT

Mandat de arest pentru 30 de zile

După perchezițiile efectuate vineri la locuințele celor două femei, acestea au fost reținute pentru 24 de ore, fiind acuzate de furt calificat. Ulterior, procurorul de caz a dispus arestul preventiv pentru 30 de zile pentru cele două.

„În baza probatoriului administrat, femeile au fost reținute pentru 24 de ore, iar ulterior față de acestea a fost luată măsura arestării preventive pentru 30 de zile. În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, au mai transmis polițiștii prahoveni.

ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva luni, tot în localitatea Breaza, doi adolescenți cu vârste de 15 și 16 ani au furat din locuința unei femei suma de 2.300 de euro. Victima a sesizat furtul în data de 12 februarie, însă nu a putut preciza cu exactitate când anume s-a produs furtul, precizând intervalul 7 – 10 februarie. În acest caz, după 2-5 zile de la comiterea furtului, cei doi adolescenți nu au putut restitui decât suma de 450 de euro și două telefoane pe care și le cumpăraseră cu banii curați.

ADVERTISEMENT