News

Două mașini s-au făcut praf în centrul orașului Cluj-Napoca. Doi copii de 3 și 5 ani au fost răniți

Accident cu victime multiple în centrul orașului Cluj-Napoca, după ciocnirea violentă dintre un microbuz și un autoturism.
06.03.2023 | 19:33
Doua masini sau facut praf in centrul orasului ClujNapoca Doi copii de 3 si 5 ani au fost raniti
Accident cu victime în centrul Clujului. Foto: ISU Cluj
ADVERTISEMENT

Potrivit pompierilor, care au fost chemați să intervină la fața locului, accidentul s-a soldat cu patru victime, printre răniți fiind doi copii de 3 și 5 ani. Alături de aceștia au fost mai fost răniți un tânăr de 20 de ani și o femeie de 30 de ani.

Accident urât în centrul orașului Cluj-Napoca

”Pompierii de la Detaşamentul 1 Cluj-Napoca au intervenit la un accident rutier petrecut pe Bulevardul 21 Decembrie. În accident au fost implicate un autoturism şi un microbuz. Din fericire, nu au existat persoane încarcerate”, a menționat ISU Cluj. Femeia, alături de cei doi copii, a ajuns la spital, aparent cu afecțiuni ușoare.

ADVERTISEMENT

”Aceştia au fost preluaţi de ambulanţa SAJ. În schimb, echipajul SMURD va transporta la spital un tânăr de aproximativ 20 de ani. Toate persoanele au, la o primă evaluare, afecţiuni uşoare”, a completat ISU Cluj. La această misiune a participat inclusiv o autospecială dotată cu modul de descarcerare.

În urmă cu două săptămâni, un tânăr de 28 de ani murea violent tot pe un bulevard din Cluj-Napoca. Martorii spun că șoferul a pierdut controlul autoturismului într-o curbă și s-a răsturnat cu mașina, fiind proiectat prin parbriz zeci de metri.

ADVERTISEMENT

”Pompierii de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca au intervenit noaptea trecută la un grav accident rutier petrecut pe strada Constantin Brâncuși din Cluj-Napoca. Apelul de urgență a venit în jurul orei 1:50 iar la fața locului s-au deplasat două autospeciale cu modul de descarcerare, o ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă cu medic și un echipaj de la serviciul județean de ambulanță.

Când au ajuns la fața locului, pompierii au găsit un autoturism răsturnat iar în afara acestuia se afla un tânăr de 28 de ani care, din nefericire, prezenta leziuni incompatbile cu viața. Ulterior, medicul a constatat deceseul acestuia.

ADVERTISEMENT

În momentul în care am primit apelul de urgență, colegii mei au fost notificați despre faptul că din capota autoturismului iese fum și că sunt posibile anumite scurgeri de carburant, drept urmare pompierii au desfășurat imediat măsurile specifice de prevenire a incendiilor. Din fericire, nu a fost un incendiu la fața locului”, explica în acel moment Paul Olar, purtătorul de cuvânt ISU Cluj.

Nu doar în centrul orașului Cluj-Napoca au loc accidente violente, ci și în județ. Este cazul unui șofer de TIR care s-a ciocnit de o dubă care circula regulamentar. Din fericire în acest caz nu au existat victime, pagubele fiind strict materiale. Polițiștii au transmis că șoferii implicați în accident au fost testați cu aparatul etilotest, însă s-a constatat că nu consumaseră băuturi alcoolice.

ADVERTISEMENT

”La data de 23 februari, în jurul orei 14.35, polițiștii au fost sesizați despre un eveniment rutier produs pe centura Vâlcele-Apahida. La fața locului au constatat că este vorba despre o coliziune față-spate, produsă între un ansamblu de vehicule (format din cap tractor și semiremorcă) și o autoutilitară, care circulau înspre localitatea Vâlcele.

În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale. Traficul a fost afectat, circulația desfășurându-se pe un singur sens, alternativ. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negativ”, anunță IPJ Cluj.

ADVERTISEMENT