Sport

Două persoane reținute pentru vandalizarea sediului FC U Craiova. Anunțul oficial al poliției

Două persoane implicate în vandalizarea sediului FC U Craiova cu o zi înaintea derby-ul cu Universitatea au fost reținute de poliție.
19.03.2024 | 18:56
Doua persoane retinute pentru vandalizarea sediului FC U Craiova Anuntul oficial al politiei
Două persoane implicate în vandalizarea sediului FC U Craiova cu o zi înaintea derby-ul cu Universitatea au fost reținute de poliție
ADVERTISEMENT

Pereții exteriori, ușa de acces și mașina unuia dintre oficialii grupării patronate de Adrian Mititelu au fost împroșcate cu o substanță neagră în ziua de 9 martie, înaintea jocului cu rivalii din Bănie, din ultima etapă a sezonului regulat din SuperLiga.

Au fost reținute două persoane implicate în vandalizarea sediului FC U Craiova

Poliția a deschis o anchetă și, la 10 zile de la producerea incidentului de la sediul clubului FC U Craiova, a anunțat că a reținut două persoane implicate în acest caz, după ce au fost efectuate 4 percheziții la domiciliu.

ADVERTISEMENT

”În continuarea cercetărilor privind evenimentul produs în dimineața zilei de 09 martie a.c., în municipiul Craiova, prin care persoane necunoscute ar fi aruncat cu o substanță necunoscută pe perete exterior și pe ușa de acces ale unui magazin aparținând unui club sportiv, în această dimineață, polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale Craiova au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Craiova.

Cu această ocazie au fost ridicate mai multe mijloace de probă, două persoane fiind conduse la audieri. Astfel, în baza probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, polițiștii au dispus reținerea a doi bărbați, de 33 și 20 de ani, din municipiul Craiova, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de mâine, 20 martie, cei doi vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova în vederea luării unei măsuri preventive”, se arată într-un comunicat al IPJ Dolj.

Bătaie între ultrași în centrul orașului

Chiar în ziua derby-ului cu Universitatea, angajații clubului FC U Craiova au vopsit cu alb pereții vandalizați de rivali cu 24 de ore mai devreme. Totuși, partea de sus a clădirii a rămas pătată cu vopsea neagră.

ADVERTISEMENT

Înaintea derby-ului Olteniei, aproximativ 60 de suporteri ai Universității Craiova s-au confruntat cu 20 de fani ai echipei lui FC U Craiova pe străzile din centrul vechi al orașului. Conflictul a fost însă aplanat de Jandarmerie înainte să escaladeze.

Chiar înainte de joc, ultrașii celor două echipe s-au întâlnit în centrul orașului și au pornit un scandal. Pe rețelele de socializare a apărut un clip video în care se putea observa cum fanii sunt implicați într-o bătaie, aceștia lovindu-se cu scaune luate de la terasele din jur.

ADVERTISEMENT

Pe imagini s-a putut vedea cum jandarmii au intervenit pentru aplanarea conflictului, iar suporterii scandalagii au fost alungați. În urma lor, terasele au rămas vandalizate, fiind vorba și de pagube materiale.

Persoanele arestate, duse la sediul poliției

ADVERTISEMENT
Tags: