News

Două surori din Botoșani au fost abuzate de fratele lor și de încă un băiat. Traumatizată, una dintre fete a încercat să se sinucidă

Caz șocant în Botoșani, unde două surori au fost abuzate de fratele lor și de încă un adolescent. Copilele au trecut printr-o dramă.
23.01.2024 | 16:33
Doua surori din Botosani au fost abuzate de fratele lor si de inca un baiat Traumatizata una dintre fete a incercat sa se sinucida
Două surori din Botoșani, abuzate de fratele lor și de încă un băiat. colaj Fanatik/ Foto Pixabay/Hepta
ADVERTISEMENT

Caz tulburător în Botoșani, acolo unde două surori au fost abuzate de fratele lor și de încă un băiat. Drama prin care au trecut copilele a ieșit la iveală în urmă cu un an și jumătate, când oamenii legii au fost sesizați cu privire la o faptă de viol, care a avut loc într-o pădure de lângă localitatea Săveni.

Două surori din Botoșani, violate de fratele lor și de încă un adolescent

Ceea ce aveau să descopere polițiștii după această sesizare avea să fie și mai șocant. Minorele, în vârstă de 13 și 8 ani, au trecut printr-un coșmar. Fata mai mare a declarat că atât ea, cât și surioara ei, au fost violate în pădurea respectivă de prietenul ei, în vârstă de 16 ani.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ea și-a făcut curaj și le-a mărturisit polițiștilor că inclusiv fratele lor mai mare, în vârstă de 15 ani, le-a abuzat de-a lungul anilor. În tot acest timp, copilele au trăit cu frică, fiind traumatizate.

Nu au spus nimănui prin ce chin treceau, până când nu s-a aflat de violul din pădurea de lângă Săveni. O anchetă a fost deschisă în acest caz, iar familia celor două copile a ajuns în atenția reprezentanților DGASPC.

ADVERTISEMENT

Victimele violului și incestului au fost luate din familie, aflându-se în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Cea mai mare dintre surori a fost înscrisă în clasa a 8-a la o școală din Botoșani.

Fata cea mare a încercat să își ia viața

Însă, pentru că avea un nivel redus de pregătire, potrivit evaluării Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională, a fost inclusă în învățământul special. Deși au beneficiat de consiliere psihologică, fata de 13 ani prezintă tulburări grave de comportament.

ADVERTISEMENT

Presa locală notează că a încercat să își facă rău, iar în luna octombrie a fost internată la Secţia Neuro Psihiatrie Infantilă a Spitalului Județean de Urgenţă „Mavromati”. Aici a fost diagnosticată cu tulburare de conduită de tip depresiv cu manifestări disociative, tentative autolitice repetate.

Mai mult, ea a încercat să se sinucidă luând o supradoză de medicamente. A ajuns la secție de terapie intensivă, în stare gravă. În prezent, copila este internată la Secţia Psihiatrie Infantilă a Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași, aflându-se sub tratament.

ADVERTISEMENT

În continuare, cele două copile sunt în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. De asemenea, oamenii legii continuă ancheta privind acuzațiile de viol și de incest, urmând ca cei doi băieți să fie trași la răspundere pentru faptele lor.

 

ADVERTISEMENT
Tags: