Sport

Dovada că LPF amână meciurile de la sine putere doar când e vorba de FCSB! Act oficial. Exclusiv

LPF a amânat meciurile fără să întrebe adversarii doar când a fost vorba de FCSB. FANATIK vă prezintă documentul trimis echipelor de Liga Profesionistă de Fotbal.
25.08.2023 | 20:55
Dovada ca LPF amana meciurile de la sine putere doar cand e vorba de FCSB Act oficial Exclusiv
Dovada că LPF amână meciurile fără să întrebe adversarii doar când e vorba de FCSB! La asta se referă Gică Popescu. Act oficial. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

A fost scandal după meciurile tur din play-off-ul Conference League. Meciul Poli Iaşi – Sepsi se amână, dar LPF a refuzat să ia aceeaşi decizie şi în cazul meciului Farul Constanţa – Universitatea Craiova, care se va disputa duminică, de la ora 21:45, aşa cum a fost programat iniţial.

Dovada că LPF amână meciurile fără să întrebe adversarii doar când e vorba de FCSB!

Însă, în urmă cu două săptămâni, LPF a decis să amâne meciurile echipelor participante în Conference League fără a chestiona adversarii. Iar diferenţa a fost atunci că în ecuaţie a fost şi FCSB, care se pregătea de meciul cu Nordsjaelland.

ADVERTISEMENT

FANATIK vă prezintă documentul emis de LPF din care reiese că Liga a decis unilateral, fără să întrebe adversarele, amânarea meciurilor echipelor calificate în turul trei preliminar în Conference League:

Adresa emisă de LPF prin care înştiinţează cluburile de amânarea meciurilor. Sursa: Fanatik
Adresa emisă de LPF prin care înştiinţează cluburile de amânarea meciurilor. Sursa: Fanatik
Adresa emisă de LPF prin care înştiinţează cluburile de amânarea meciurilor. Sursa: Fanatik
Adresa emisă de LPF prin care înştiinţează cluburile de amânarea meciurilor. Sursa: Fanatik

Fără FCSB, Liga a judecat cu o altă unitate de măsură

Însă, înainte de meciurile decisive pentru calificarea în Conference League, LPF nu a aplicat aceeaşi unitate de măsură. A amânat meciul Poli Iaşi – Sepsi, gazdele fiind de acord în primă instanţă cu această decizie.

ADVERTISEMENT

Dar, cum Universitatea Craiova nu a vrut sub niciun chip să amâne meciul cu Farul Constanţa, LPF a decis ca meciul să se dispute aşa cum a fost programat iniţial, chiar dacă Farul a făcut mai multe adrese pentru amânarea partidei.

Gică Popescu, atac la LPF: “Dacă era o altă echipă în locul Craiovei, ar fi amânat meciul”

Gică Popescu a avut o reacţie dură la adresa LPF în cadrul emisiunii FANATIK SUPERLIGA, spunând că este o mare nedreptate pe care Liga Profesionistă o face Farului, având posibilitatea de a amâna meciul fără acordul adversarilor:

ADVERTISEMENT

“Noi am făcut demersuri către LPF să ne amâne meciul. Nu credem că este nevoie de acceptul Craiovei atâta timp cât Liga va găsi o dată când nu va juca echipa naţională.

Oare de ce am anticipat acest refuz? Nu cred că era aşa de greu să anticipăm o astfel de decizie. Întrebaţi la Ligă. Dacă era o altă echipă în locul Craiovei, ar fi amânat meciul.

ADVERTISEMENT

“Încă o nedreptate uriaşă pe care Liga ne-o face”

Aceasta este decizia Ligii, ne vom pregăti pentru meciul de duminică, vom încerca să aliniem cel mai bun 11 gândindu-ne şi la meciul de la Helsinki. Am vorbit cu Mihai Rotaru azi dimineaţa, a zis că nu doreşte amânarea.

Pe de-o parte îl înţeleg, că se gândeşte că vom păstra jucători pentru meciul de la Helsinki şi vede un avantaj. Mi se pare total nedreaptă această decizie. Putea să găsească o oricare altă dată unde să programeze acest joc şi să nu aibă nevoie de acordul Craiovei. Încă o nedreptate uriaşă pe care Liga ne-o face”, a spus Gică Popescu la FANATIK SUPERLIGA.

Astfel, Farul Constanţa este obligată să abordeze meciul de duminică împotriva Universităţii Craiova cu gândul la returul cu HJK Helsinki. Iar pentru echipa lui Gică Hagi miza unei calificări în grupele Conference League este de 5 milioane de euro.

  • 19 octombrie 2023 este data la care a fost reprogramat meciul Poli Iaşi – Sepsi
  • 5.000.000 de euro este miza unei calificări în grupele Conference League
ADVERTISEMENT