Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Dragomir, despre implicarea ungurilor în fotbalul românesc: “Mai vine o echipă a lor în SuperLiga”

Dumitru Dragomir anunță că investițiile maghiare în fotbalul românesc vor mai aduce o echipă în prima divizie.
19.08.2023 | 10:27
Dragomir despre implicarea ungurilor in fotbalul romanesc Mai vine o echipa a lor in SuperLiga
Dumitru Dragomir crede că o nouă echipă din Ținutul Secuiesc va promova. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Sepsi OSK este surpriza plăcută a acestui sezon european. Covăsnenii au ajuns în play-off-ul Conference League. Formația lui Liviu Ciobotariu a devenit un nume respectat în prima divizie, dar cel mai probabil, fără investițiile maghiare de la Sfântu Gheorghe, nu s-ar fi ajuns aici.

Dumitru Dragomir, avertisment pentru echipele din divizia a doua

Dumitru Dragomir, fostul șef al LPF, crede că o nouă echipă va ajunge în prima divizie în urma investițiilor maghiare. Mitică crede că academia de fotbal de la Miercrea Ciuc va produce jucători importanți, iar Csíkszereda va ajunge să joace în prima divizie.

ADVERTISEMENT

Deși Alin Buzărin, prezent în studioul FANATIK  SUPERLIGA, a spus că Csikszereda nu a ajuns în playoff-ul ligii secunde niciodată, deși mereu și-a propus să lupte pentru prima divizie, Dragomir crede că rezultatele impresionante de la juniori, acolo unde aceștia se luptă la toate categoriile pentru titurile naționale, vor produce efecte și la echipa de seniori deoarece mulți tineri vor fi promovați aici.

Acolo e o treabă foarte serioasă, de la prefect până la patroon, și acolo și în partea cealaltă, unde au făcut școala aia de fotbal, e extraordinar. La Miercurea Ciuc, atenție echipelor din liga a doua, va fi o echipă care va trage la titlu. Ați văzut ce centru de copii au? Într-un an, doi, când cresc juniorii ăia de care se ocupă ei, va fi un exemplu pentru țara”, a spus Dumitru Dragomir, la FANATIK SUPERLIGA cu HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

Csikszereda, club înființat în 1904, fiind cel mai evchi club, încă în activitate, ce joacă în primele trei eșaloane fotbalistice din România. Din 2013, în urma unui parteneriat cu Academia Puskas, din Ungaria, s-a înființat la Miercurea Ciuc Academia de Fotbal a Ținutului Secuiesc. Această academie a adus rezultate impresionante la copii și juniori.

Cea mai mare realizare a echipei de seniori a fost calificarea în sferturile de finală ale Cupei României în sezonul 2018-2019, când au reușit să o elimine pe Dinamo, iar mai apoi au fost eliminați de Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Conform unui anunț din 2019, echipa a primit o finanțae de 3.2 milioane de euro de la guvernul maghiar, bani care au fost investiți în academie. Echipa primește anual astfel de investiții, guvernul lui Viktor Orban fiind interesat să susțină fotbalul din Ținutul Secuiesc.

FANATIK SUPERLIGA, emisiunea realizată de HORIA IVANOVICI este transmisă live pe FANATIK.RO, de la ora 10:30, în fiecare zi de luni, marți și vineri. Poate fi urmărită și în reluare pe Youtube și Facebook, de la ora 17:00.

ADVERTISEMENT

Mitică Dragomir, despre investițiile maghiare de la Miercurea Ciuc