Sport

Dragomir i-a făcut lui Edi Iordănescu primul „11” pentru meciurile de la Euro. Fără Stanciu, dar cu Ianis Hagi!

Dumitru Dragomir i-a făcut primul „11” lui Edi Iordănescu pentru meciurile de la Euro 2024, dar l-a scos surprinzător dintre titulari pe căpitanul Nicolae Stanciu.
29.03.2024 | 09:25
Dragomir ia facut lui Edi Iordanescu primul 11 pentru meciurile de la Euro Fara Stanciu dar cu Ianis Hagi
Dumitru Dragomir nu l-ar vrea pe căpitanul Nicolae Stanciu titular la Euro 2024. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Naționala României nu s-a descurcat foarte bine, din punct de vedere al rezultatelor, în amicalele cu Irlanda de Nord și Columbia, iar imediat au început să apară criticile la adresa lui Edi Iordănescu. Cele mai multe îndreptate asupra selecției și a echipei de start pe care o folosește.

Dumitru Dragomir i-a făcut echipa de start lui Edi Iordănescu pentru Euro 2024: „Aș juca cu Ianis în spatele lui Alibec”

Prestația slabă a naționalei în primele 80 de minute ale jocului contra Columbiei a dat apă la moară contestatarilor lui Edi Iordănescu, cei mai mulți reproșându-i insistența de a-i folosi pe Răzvan Marin și Marius Marin, dar și faptul că nu îi acordă mai multe șanse lui Ianis Hagi.

ADVERTISEMENT

Subiectul a fost dezbătut intens și de Horia Ivanovici împreună cu Dumitru Dragomir la MAX PROFEȚIILE LUI MITICĂ, emisiune pe care o puteți vedea LIVE numai pe site-ul FANATIK.RO în fiecare luni, de la ora 13:30. Cei doi au făcut un exercițiu de imaginație și i-au creionat lui Edi Iordănescu un „11” ideal pentru Euro 2024, iar suprizele nu au întârziat să apară.

„Pe cine nu scoți din echipă nea Mitică? Hai să începem cu portarul. În poartă Moldovan… Bănuiesc că mergi pe mâna lui. Cu cine ai merge?”, a întrebat Ivanovici, iar răspunsul fostului președinte al LPF a fost foarte clar: „Toți trei sunt portari buni, dar aș merge cu Moldovan”.

ADVERTISEMENT

Apoi, dialogul a continuat armonios cu linia de fund, unde nu au existat „probleme de comunicare”. „Dreapta?” / „Rațiu”. „Centrali?” / „Burcă și Drăgușin”. „Stânga?” / „Bancu”.

După care încep divergențele, pentru că, nu-i așa?, fiecare vede în felul său echipa ideală. Iar Horia Ivanovici și Dumitru Dragomir nu aveau cum să nu aibă opinii separate pe aceste subiect la un moment dat. Opinii pe care și le-au exprimat clar la MAX PROFEȚIILE LUI MITICĂ, emisiune pe care o puteți urmări și în premieră miercurea de la ora 10:30, pe canalul de YouTube Fanatik și pe pagina de Facebook Horia Ivanovici.

ADVERTISEMENT

„La mijloc, ăia trei, rombul… Pe Stanciu nu ai cum să-l scoți niciodată. Ce, îl scoți pe Stanciu? Îl bagi pe Ianis cumva în locul lui Stanciu?”, a continuat moderatorul seria provocărilor pentru „selecționerul” Dumitru Dragomir.

„Nu în locul lui. Aș juca cu Ianis în spatele lui Alibec. Aș mai juca cu Screciu, dar nu aș băga pe niciunul dintre Marini. Altădată da, dar acum nu. Aș juca doar cu mingicarul ăsta de Moruțan, care a jucat în fața lui Rațiu. Are și capacitate mare de efort.

ADVERTISEMENT

Iar în față dreapta Man, atacant Alibec, dar în stânga nu l-aș băga pe Mihăilă. Aș juca cu Florinel Coman. Bine, sau Drăguș în stânga”, sunt alte alegeri ale lui nea’ Mitică pentru echipa de start a echipei naționale.

„Coman? Nu a jucat în niciun meci. În toate meciurile în care l-a băgat pe Coman, nada… Zero”, s-a arătat mirat moderatorul de propunerile făcute de Dragomir.

Dumitru Dragomir nu-l vrea titular la Euro 2024 pe căpitanul Nicolae Stanciu!

Însă discuția interesantă de-abia aici începe. Pentru că a fost luat în vizor căpitanul Nicolae Stanciu, pe care Dumitru Dragomir nu-l vede titular la ora actuală la națională.

„Dar de ce nu ai juca cu Stanciu? Că e interesant ce zici”, a întrebat Horia Ivanovici, iar Dumitru Dagomir a motivat imediat de ce ar opta pentru scoaterea lui din primul „11”: „Prea se bagă el să bată toate, și lovituri, și alea… Ar mai trebui încercat și fără el un joc. Să vedem cum merge echipa. Cu toate că e fotbalist bun, nu ai ce să-i reproșezi”.

„Eu l-aș fi băgat și pe Olaru contra Columbiei… Bine, l-ai băgat cu Irlanda de Nord… Dar, totuși, e cel mai bun jucător din campionatul intern”, e o altă provocare a moderatorului, de data asta pe placul fostului președinte al LPF.

„E jucător de viteză, fii atent aici. Eu aș fi jucat cu Olaru indiferent ce se întâmplă. Acolo, în fața fundașilor… Scoate mingea de la adversar extraordinar, vine pe atac, vine bine pe axul central. Dar vezi, are altă gândire Edi”, răspunde sigur pe el Dragomir.

„Are o gândire din aia să joace foarte mult la siguranță. Cu Marinii ăștia el se gândește să joace la siguranță”, își spune o ultimă părere pe acest subiect Horia Ivanovici, iar Dumitru Dragomir l-a completat imediat: „Asta era și ideea lui Puiu cât a fost antrenor. Știi că Puiu Iordănescu a fost antrenor, ce naiba… Uriaș. El, Pițurcă, Ienei, Lucescu, Dinu… Ăștia sunt titani”, a mai spus Dragomir la MAX PROFEȚIILE LUI MITICĂ.

Dumitru Dragomir, DISCURS NECRUTATOR! OPINII SOC despre Coman si Stanciu

ADVERTISEMENT