Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cornel Dinu i-a găsit locul lui Ianis Hagi la națională. „La fel ce juca la Constanța lui taică-su”

Cornel Dinu a analizat evoluțiile lui Ianis Hagi la echipa națională și a spus care e poziția ideală unde ar putea cel mai bun randament.
27.03.2024 | 12:15
Cornel Dinu ia gasit locul lui Ianis Hagi la nationala La fel ce juca la Constanta lui taicasu
Cornel Dinu știe pe ce post ar da Ianis Hagi cel mai bun randament la națională. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Naționala României a susținut în această perioadă două partide amicale cu Irlanda de Nord și Columbia, și chiar dacă rezultatele nu au fost cele dorite există și lucruri bune care merită scoase în evidență. Iar unul dintre acestea este evoluția lui Ianis Hagi, autor al unui gol contra sud-amercianilor în meciul disputat marți seara la Madrid.

Cornel Dinu știe unde Ianis Hagi poate da randamentul maxim: „În spatele vârfurilor, în rombul de la mijlocul terenului!”

Selecționerul Edi Iordănescu are mari probleme cu jucătorii pe care urmează să-i convoace la națională pentru Euro 2024 pentru că majoritatea celor care activează în străinătate sunt rezerve eterne la echipa de club. Și printre ei se numără Ianis Hagi, autorul golului decisiv din meciul cu Israel, care prinde foarte rar minute la Alaves.

ADVERTISEMENT

Tocmai de aceea, acesta nu a fost titular în niciuna dintre cele două partide amicale, ci a fost introdus pe teren în repriza secundă. Edi Iordănescu a recunoscut că are mari bătăi de cap din cauza situației lui Ianis la echipa de club, însă speră ca situația sa să se rezolve favorabil până la Euro 2024.

Chiar și așa, Hagi Jr. și-a făcut datoria cât a fost utilizat, iar golul contra Columbiei poate fi semnalul unei renașteri. Dar cu o condiție… Să fie folosit acolo unde dă cel mai bun randament, după cum susține și fostul mare fotbalist și antrenor Cornel Dinu.

ADVERTISEMENT

„Cum vi s-a părut Ianis Hagi contra Columbiei?”, l-a întrebat moderatorul Horia Ivanovici pe „Mister” Cornel Dinu la FANATIK SUPERLIGA, emisiune transmisă LIVE numai pe site-ul FANATIK.RO în fiecare luni, marți și vineri, de la ora 10:30.

„Domnule, Ianis a fost folosit de cele mai multe ori în ultimul timp la echipa națională atacant lateral dreapta. Ori dacă stăm să ne amintim când a debutat el la Constanța lui taică-su, a jucat în rombul de la mijloc… Pentru că Gică juca atunci cu un romb la mijloc, format din doi mijlocași laterali, un mijlocaș în fața stoperilor și Ianis Hagi juca în spatele vârfului.

ADVERTISEMENT

De unde a și marcat golul din minutul 88 dacă nu mă înșel, un gol pe care l-a marcat pe o presionare făcută pe cei doi apărători centrali. În traducere, deocamdată la echipa națională nu este așezat în teren acolo unde el a dovedit în timp că poate să dea randament.

După părerea mea, el a ieșit în fotbal și a ieșit în evidență atunci când a jucat în spatele vârfurilor de atac. Două vârfuri de atac, cu libertate de acțiune, deci în rombul de la mijlocul terenului, așa cum îl joacă foarte multe echipe.

ADVERTISEMENT

Când îl pui atacant lateral dreapta îl izolezi și dacă pui în balanță calitățile îți dai seama că nu are calități de jucător lateral. Și îl transformi într-un jucător prezent pe teren”, este analiza pe subiectul Ianis Hagi făcută de Cornel Dinu la FANATIK SUPERLIGA, emisiune disponibilă și în premieră pe pagina de Facebook Horia Ivanovici și pe canalul de YouTube Fanatik lunea, marțea și vinerea, de la ora 17:30.

Cornel Dinu i-a găsit locul lui Ianis Hagi la națională

ADVERTISEMENT