News

Dramă cu ATV la team building. O femeie a murit după ce s-a izbit de un copac

Tragedie la team building. O femeie a murit la ghidonul unui ATV, izbindu-se de un copac. Pasagera din spate a sărit la timp.
03.06.2023 | 19:42
Drama cu ATV la team building O femeie a murit dupa ce sa izbit de un copac
ATV-urile sunt vehicule reacreaționale dar trebuie respectate cu strictețe regulile de siguranță / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

ATV și team building mortale. O femeie din județul Iași și-a pierdut viața după ce s-a izbit de un copac în timp ce conducea un offroad de tip All Terrain Vehicle. Tragedia a avut loc în timpul programului unui team building la Gura Humorului.

Dramă la team building cu un ATV

Dramă cu ATV în loc de distracție. O femeie a murit după ce a pierdut controlul asupra vehiculului pe care-l conducea și a intrat într-un copac. Femeia, în vârstă de 39 de ani, venise cu alți colegi la un team building organizat de compania unde lucrau, la Câmpulung Moldovenesc.

ADVERTISEMENT

Mai mulți angajați ai companiei au venit în cadrul unui team building și s-au cazat la Câmpulung Moldovenesc, sâmbătă. În cursul după amiezii, au mers la Gura Humorului, unde au închiriat mai multe ATV-uri, pentru a se plimba într-o pădure.

Pasagera din spate a sărit la timp din ATV

La fel a făcut și femeia în cauză, care a pornit la ghidonul unui ATV având pe locul din spate o prietenă de a sa. Nenorocirea a făcut ca ea să piardă controlul vehiculului de teren, posibil din cauza vitezei și a terenului forestier accidentat, astfel că ATV-ul a lovit un copac. Pasagera din spate a avut timp să realizeze că urmează coliziunea și a sărit la timp din ATV.

ADVERTISEMENT

Chemați la locul tragediei, medicii de pe salvare au încercat manevre de resuscitare a victimei dar rănile suferite au fost grave și în final a fost declarat decesul femeii. Polițiștii din cadrul IPJ Suceava au început cercetări și măsurători la fața locului pentru a stabili circumstanțele dramei. O expertiză tehnică a ATV-ului va fi făcută pentru a se determina dacă vehicului nu avea defecțiuni tehnice.

ATV, un offroad ce poate prezenta riscuri

Vehiculele de tip ATV, cunoscute și sub numele de quad-uri, sunt mașini mai puternice decât se crede, care necesită forță și îndemânare pentru a fi utilizate. Conducerea atentă și responsabilă poate contribui la prevenirea rănilor grave și a deceselor în care sunt implicate aceste vehicule.

ADVERTISEMENT

Conducerea unui ATV este o activitate care poate prezenta riscuri, dar multe dintre aceste riscuri pot fi reduse prin respectarea regulilor de siguranță, purtarea echipamentului individual de protecție adecvat și o conducere atentă și adecvată, spun specialiștii.

Furați de viteză

Una dintre principalele probleme care apar în cazul conducerii unui ATV este că oamenii sunt prea încrezători, mai ales dacă sunt începători pe un astfel de vehicul. Un ATV este performant și reacționează imediat la comenzile conducătorului iar deseori oamenii tind să îl conducă din ce în ce mai repede în teren, până când ajung ca situația să le scape brusc de sub control.

ADVERTISEMENT

Unii proprietari de ATV-uri cu un singur lor atașează o cutie de marfă în partea din spate a vehiculului și o folosesc ca scaun pentru pasageri, dar aceasta nu este o idee bună. Dincolo de faptul că aceste cutii nu sunt concepute pentru a suporta atâta greutate, greutatea suplimentară din spate modifică centrul de greutate al vehiculului, făcându-l mai greu de controlat.

Atenție cu ATV-ul pe asfalt

Pe un ATV cu un singur loc, nu există suporturi pentru picioare sau mânere pentru pasager, astfel încât picioarele acestuia atârnă în aer și se pot lovi ușor de un obiect, sau de un copac. Fără niciun punct de sprijin, pasagerul poate aluneca și poate încerca să se agațe de șofer pentru a evita să cadă; în aceste circumstanțe, șoferul riscă să piardă controlul vehiculului sau să cadă odată cu pasagerul.

Offroad este terenul în care un ATV este folosit cu predilecție, pentru asta a fost conceput. Totuși, unii preferă să conducă acest tip de vehicul și pe soșea, dar și aici specialiștii atrag atenția că este o alegere riscantă, ATV-ul putându-se răsturna cu ușurință în cazul unor viraje bruște sau manevre brutale.

 

ADVERTISEMENT
Tags: