Sport

Dramă în patru acte în Giuleşti! De la sărbătoarea lui Săpunaru la măcelul de pe gazon. Cum s-a văzut din tribune Rapid – CFR Cluj 1-4

Rapid a fost măcelărită pe teren propriu de CFR Cluj, scor 4-1. Săpunaru a fost sărbătorit în debut de meci, dar pe gazon a fost o adevărată dramă pentru giuleşteni.
06.04.2024 | 22:38
Drama in patru acte in Giulesti De la sarbatoarea lui Sapunaru la macelul de pe gazon Cum sa vazut din tribune Rapid  CFR Cluj 14
Dramă în patru acte în Giuleşti! De la sărbătoarea lui Săpunaru la măcelul de pe gazon. Cum s-a văzut din tribune Rapid - CFR Cluj 1-4. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Rapid a ieşit definitiv din calculele pentru titlu după 1-4 cu CFR Cluj. Ardelenii au venit dezmembraţi în Giuleşti şi, la rândul lor, i-au dezmembrat pe “fraţii vişinii” şi le-au dinamitat şi ultima şansă la campionat. Despre cum s-a văzut această dramă din tribune, puteţi citi în rândurile de mai jos.

Cum s-a văzut din tribune Rapid – CFR Cluj 1-4

Stadionul din Giuleşti s-a umplut pentru derby-ul cu CFR Cluj. Chiar dacă nu o mai spuneau cu gura mare, rapidiştii mai aveau un licăr de speranţă la titlu printr-un concurs extraordinar de împrejurări.

ADVERTISEMENT

În jurul stadionului, fanii făceau calculele care ar duce Rapidul din nou în lupta pentru titlu, iar neapărat meciul revenirii ar fi trebuit să fie disputa cu “fraţii vişinii” de la CFR Cluj. Aşa că, înaintea confruntării a fost o adevărată sărbătoare, mai ales că era aniversat şi căpitanul Cristi Săpunaru.

Când s-au umplut tribunele, tot stadionul i-a cântat “La mulţi ani!” căpitanului care tocmai a împlinit 40 de ani şi care bifa a 200-a prezenţă în tricoul giuleştenilor. Evident, în celebra urare s-au strecurat şi scandări de bine rivalelor Steaua şi Dinamo. Căpitanului i-au dat lacrimile în timp ce şi-a dus tricoul aniversar cu “200” pe spate spre marginea terenului.

ADVERTISEMENT

Fluierul de start a adus “iadul” pentru gazde!

Dar odată cu fluierul lui Radu Petrescu a început coşmarul giuleştean. Nimeni nu lua în seamă CFR-ul umilit la Hunedoara în urmă cu câteva zile, un club de la care au plecat antrenorul Adi Mutu şi preşedintele Cristi Balaj, care se prezenta pe Giuleşti cu Ovidiu Hoban şi Francisc Dican antrenori.

Doar că realitatea din teren a fost cruntă pentru giuleşteni. Bîrligea a deschis scorul în minutul 4 cu o lovitură de cap venită în urma unui corner. Peluza cânta încontinuu, iar fanii din tribune nu s-au descumpănit. S-au mai văzut reveniri pe Giuleşti şi de la 1-3 la 4-3, nu e panică.

ADVERTISEMENT

Doar că pe teren lucrurile stăteau diferit. CFR Cluj, chiar şi cu Dican-Hoban pe bancă, nu e FC U Craiova, iar ardelenii aveau o linişte nefirească în joc, mai ales după cutremurul de la Hunedoara, 0-4 în urmă cu trei zile.

Bîrligea, hattrick cu Dumbrăviţa şi… într-o repriză cu Rapid

Gazdele s-au precipitat după primirea golului şi jucătorii lui Bergodi au început să rişte mult şi să greşească pase. CFR-ul nu a avut nevoie de mai mult pentru că, după o recuperare la centrul terenului, acelaşi Bîrligea a fost angajat în adâncime, a câştigat uşor duelul cu Cristea şi l-a executat pe Aioani, 2-0, în minutul 8.

ADVERTISEMENT

Tensiunea din tribune era crescândă. Galeria a continuat să cânte, nefiind descurajată de cum decurg lucrurile pe gazon. Fanii din peluză nu au mai tăcut, ca la meciul cu Farul, şi a revenit la obiceiul de a cânta 90 de minute.

Pe teren lucrurile au luat o turnură dramatică pentru că dacă există o echipă care ştie să gestioneze excelent un avantaj şi să profite de slăbiciunile adversarului, aceea e CFR Cluj. Iar Rapid nu că are slăbiciuni, e o corabie care se scufundă.

În minutul 36, Cristea degajează în Avounou care rămâne cu mingea şi îl serveşte pe Bîrligea care duce scorul la 3-0. Din tribune se aud primele scandări prin care i se cere demisia lui Cristiano Bergodi. Peluza în continuare cânta necontenit, locotenenţii lui Bocciu făcând eforturi mari ca fanii să nu cedeze în faţa umilinţei.

Suporterii s-au săturat şi i-au strigat “demisia” lui Bergodi la 4-0!

Şocul suferit se simţea prin toţi porii în Giuleşti, jucătorii fiind paralizaţi de presiunea resimţită. Dacă în momentul în care jocul merge şi golurile curg în poarta adversă jucătorii spun că Giuleştiul “e cel mai frumos loc de pe Pământ”, în acest meci pentru jucătorii lui Bergodi, Giuleştiul este ultimul loc de pe Pământ în care şi-ar fi dorit să fie.

Dar CFR Cluj a fost chitită în acest meci să distrugă şi ultima fărâmă de încredere a Rapidului. Iar în minutul 45+1, Manea a venit liber pe colţul lung, fiind servit excelent de Otele pentru 4-0. Un gol care a făcut peluza să amuţească şi să îi strige tot stadionul “Demisia” lui Bergodi.

Italianul nu mai dădea nicio indicaţie de pe margine, se uita mai mult în gol decât la meci. După câteva zeci de secunde de uluială în care peluza s-a oprit din cântat şi a reacţionat instinctual: “Demisia, Bergodi!”.

Radu Petrescu a pus capăt coşmarului şi a trimis echipele la cabine. Oamenii de ordine au tras rapid tunelul până pe teren, pentru a preveni eventualele incidente. Visele de titlu ale Rapidului erau încheiate brutal de CFR Cluj, care a venit în Giuleşti şi şi-a măcelărit adversara în 45 de minute.

CFR Cluj a calmat jocul în repriza secundă! Rapidul a măcinat în gol

Ce aşteptări să mai aibă fanii de la repriza secundă? Nu a fost nici măcar nervozitate în tribune, iar pe lângă şocul rezultatului, suporterii au părut împăcaţi cu faptul că totul s-a încheiat pentru Rapid în lupta pentru primul loc.

Bergodi a făcut trei schimbări la pauză. Au ieşit Djokovic, Papeau şi Bădescu, fiind înlocuiţi de Petrila, Oaidă şi Borza. Dar CFR Cluj a redus turaţiile încă din minutul 46 şi s-a mulţumit să stea la cutie.

Oaspeţii au continuat să controleze meciul, în linişte. Rapidul nu a reuşit să facă prea multă gălăgie în careul lui Sava, apărarea CFR-ului fiind exactă în cele mai multe momente. Iar spre deosebire de alte meciuri, Rapidul a fost o umbră în ofensivă, atacurile fiind previzibile, uşor de citit de apărătorii masivi ai oaspeţilor.

Cristiano Bergodi, mai singur ca niciodată!

A fost un ritm somnolent timp de 35 de minute în partea secundă, stadionul fiind trezit la viaţă de reuşita lui Rrahmani din minutul 81, validată cu ajutorul VAR. A fost scânteia care a aprins tribunele din Giuleşti, dar nu şi jocul. Pentru că în ultimele minute s-a revenit la acelaşi joc în care Rapid aleargă în gol după… gol.

S-a încheiat 4-1 pentru CFR Cluj, iar imediat după fluierul final i s-a strigat “Demisia!” lui Cristiano Bergodi de tot stadionul. Italianul, mai singur ca oricând s-a plimbat două-trei minute pe teren, înainte de a merge să “salute” galeria care îi scanda încontinuu demisia.

ADVERTISEMENT