Life

Drama prin care a trecut Gheorghe Turda. Cum și-a pierdut artistul soția. Elisabeta a avut un sfârşit tragic

Drama cu care s-a confruntat Gheorghe Turda. Cum și-a pierdut soția. Elisabeta a fost răpusă de o boală foarte dificilă.
11.04.2024 | 21:52
Drama prin care a trecut Gheorghe Turda Cum sia pierdut artistul sotia Elisabeta a avut un sfarsit tragic
Cum a murit soția lui Gheorghe Turda. Sursa foto: facebook, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Deși este un artist plin de viață și mereu cu zâmbetul pe buze, Gheorghe Turda ascunde o mare dramă în suflet, la cei 76 de ani, pierderea soției. Îndrăgitul interpret de muzică populară a fost căsătorit cu Elisabeta Turda din 1977 până în 2009.

Cum și-a pierdut Gheorghe Turda soția

O căsnicie de peste trei decenii a format Gheorghe Turda cu Elisabeta Turda și nu se aștepta ca într-o zi să plece de lângă el într-un  mod tragic. Cea care a fost balerină, a pierdut în 2009 lupta cu o boală foarte grea.

ADVERTISEMENT

În cadrul unui interviu, Gheorghe Turda a mărturisit că radiațiile de la Hiroshima i-au adus decesul regretatei sale partenere de viață. În timpul unui turneu din Japonia, Elisabeta Turda a dezvoltat leucemie cronică trombocitară, iar medicii nu au mai reușit să o salveze.

”Totul a început în 1987, în timpul turneului nostru, ca artiști, din Japonia. Ea era pe atunci balerină la Ansamblul Rapsodia, iar eu o însoțeam. După ultimul spectacol, avusesem peste 30 de reprezentații, a fost luată cu Salvarea, i se făcuse rău.

ADVERTISEMENT

Medicii japonezi i-au spus ce va urma, în urma acestor radiații, care încă mai persistă, la Hiroshima, dar și care vor fi etapele prin care va trece. Și cum au spus, exact așa s-a întâmplat, ei văzuseră mii de cazuri. Ne-am întors în țară cu avionul, apoi a fost sub observația medicilor români.

Diagnosticul a fost crunt, leucemie cronică trombocitară. S-a lupta cu boala, dar nu mai avea mare lucru ce să îi facă medicii, fusese afectată și măduva coloanei. Dacă era în ziua de azi, când medicina a mai evoluat, poate că exista un tratament care să îi salveze viața”, a detaliat cântărețul pentru playtech.ro

ADVERTISEMENT

Gheorghe Turda îi vizitează periodic mormânul fostei soții

Astăzi, Elisabeta Turda își are locul de veci  la cimitirul din Câmpina, orașul unde ea și Gheorghe Turda au, de fapt, casă. Câtărețul de folclor încearcă să-i păstreze vie memoria, ducându-se adesea la mormânt.

”Ea este înmormântată la cimitirul din Câmpina, orașul unde avem casă. Merg adesea să îi pun flori și să îi aprind lumânări”, a mai declarat celebrul artist de muzică populară. În același timp, a mărturisit că o parte din lucrurile ei încă le mai păstrează ca amintire.

ADVERTISEMENT

”Am dat câteva lucruri de pomană, pe cele mai scumpe, blănurile și paltoanele, le-am dăruit în familie, iar unele le-am păstrat eu ca amintire. Întrega grădină din curtea casei noastre a fost pusă de ea, acum o îngrijesc eu sau rog pe cineva, când nu sunt, ca să îi păstrez grădina frumoasă, așa cum îi plăcea”, a mai detaliat solistul.

ADVERTISEMENT